Mak siaty je najvýznamnejším potravinovým zdrojom vápnika, nachádzajú sa v ňom nenasýtené mastné kyseliny, bielkoviny, vláknina, antioxidanty a vitamíny. Na našom území je považovaný za tradičnú slove...
Šodó je zastrešujúce označenie horúcich penových nápojov, ktoré zároveň nesú prívlastok výživné. Podávajú sa vo vysokých pohároch a s lyžičkou. Pripravujú nielen s vína (ako je všeobecne známe), ale aj s ovocné...
Pulled pork, alebo ak chcete trhané bravčové mäso, má svoj pôvod na juhu Spojených štátov, kde sa namarinované mäso zvoľna pripravuje pri nízkej teplote v dyme. Tradícia tejto šťavnatej pochúťky mäkké tak, že j...
Hľadáte inšpiráciu na chutný a zaujímavý víkendový obed? Pripravte si skvelý chrumkavý kurací wrap, ktorého základom je tortilla, ochutené kuracie mäso, veľa zeleniny a zálievka. Sladká bodka za...
Šaláty sú pre mnohých len plným tanierom listovej zeleniny. Nenechajte sa však pomýliť. Pripravili sme pre vás recepty z Kuchyne Lidla, ktoré sú ľahké ale nápadité, chutné no bez pocitu prejedenia a r...
Anglické s typickým volským okom, fazuľkami a slaninou, austrálske s vegamitom, balíjske s ryžovou kašou bubur alebo plné ovocia na Havaji? Každá kultúra má svoje typické raňajky, či už preferujete slané alebo...
Stáť stále v kuchyni a variť dookola to isté  môže byť únavné. Niekedy si treba recepty a čas strávený v kuchyni ozvláštniť. Práve preto sme pre vás vybrali nezvyčajné recepty, s ktorým...
Chuť bavorských klobások je zdôraznená horčicou a zelerom. Vďaka tomu si môžete originálne bavorské chute vychutnať aj doma na Slovensku. Nič nepokazíte, ak ku klobáskam zvolíte ako prílohu jemne opečenú kyslú...
Blíži sa víkend a tradične nedeľný obed zakončujeme chutným dezertom, ktorý nesmie chýbať. Nechajte sa inšpirovať s receptom Lidl na krémešovú tortu s jahodami a Dr.Oteker pripravil originálne, sladké suši s ov...
Máte radi broskyne a marhule? Dobre robíte. Obsahujú veľa vitamínov a minerálov a navyše skvele chutia. A vedeli ste, že pomáhajú aj k dlhovekosti? Pestovanie marhúľ je staré viac ako 3000 rokov. V st...
Kvalitné a chutné jedlo dokáže bezpochyby zlepšiť celý deň. Obed je čas, na ktorý sa všetci tešíme ale čo po ňom? Múčnik alebo hlavné jedlo? Oboje je správne. Poobedie je najvhodnejšia chvíľa na niečo malé a&nb...
No predsa nepečená smotanová. Dokážu ju spraviť malí aj veľkí, profesionáli aj začiatočníci. Nepečená smotanová torta je klasika, ktorú niekedy v živote spravil alebo aspoň ochutnal každý z ...
Zvyk je železná košeľa, no zmena je niekedy to „pravé syrové“. Typické piatkové jedlo v kantínach - vyprážaný syr s hranolkami je bezpochyby obľúbený, no vyskúšať aj iné kombinácie jedál so syrom, môž...
Tradičný taliansky aperitív Cinzano zdobí naše stoly už viac ako 250 rokov. Spoločne s olivami či slanými tyčinkami nás prenáša do slnečného Talianska, odkiaľ sa nám nechce ísť späť. Teraz prichádza s ...
S príchodom leta nastáva okrem grilovania aj sezóna veľkých a šťavnatých burgrov. Kúpiť si burger vo fastfoode dokáže hocikto, no urobiť si doma rovnako dobrý alebo ešte lepší je o trochu ťažšie....
Prvé dozreté jahody už útočia na naše zmysly a my sa toho krehkého šťavnatého zázraku nevieme nabažiť. Medzi klasiku, ktorá by na vašom stole nemala chýbať, určite patria delikátne tvarohové knedličky plnené tý...
I keď si dnes každý spojí quiche s francúzskou kuchyňou, tento jedinečný slaný koláč vznikol v nemeckom stredovekom kniežactve Lothringen, ktoré Francúzi neskôr premenovali na Lorraine. A&nb...