Od víťazstva Jirka Halamku v kulinárskej súťaži Master Chef uplynulo už päť rokov. Za tú dobu stihol založiť cateringovú firmu, otvoriť a zavrieť reštauráciu aj spolupracovať s TV Paprika na kulinársk...
Obľúbený sviatok strašidiel a masiek sa nezastaviteľne blíži a s ním aj množstvo príležitostí predviesť sa v kuchyni nielen vašej rodine, ale aj priateľom či kolegom na štýlovej párty. ...
Je tu, krásna, farebná... Jej krása sa skladá z maličkostí, z farebných listov, odkvitajúcej trávy, jesenných plodov. Stačí len spomaliť, všímať si. Gaštany a tekvica k jeseni nepochybne patrí. A to nie le...
Do 9. storočia sa v Európe sladilo výhradne medom. Potom ho pomaly začal nahrádzať trstinový cukor, ktorý sa do Európy rozšíril zo Stredného Východu. Bol však až do 17. storočia veľkou vzácnosťou, z&...
Obdobie padajúcich listov so sebou prináša aj tradičné kačacie hody. Či už chystáte slávnostný obed alebo chcete priateľov prekvapiť delikátnou večerou, máme pre vás niekoľko inšpiratívnych receptov z&nbs...
V súčasnosti si skoro vždy môžeme kúpiť gaštany jedlé, ktorých plody sú veľmi chutné či ako pečené alebo vo forme dezertov. My vám ponúkame zaujímavé informácie o tejto liečivke a zároveň chutné recepty.
Tradícia výdatných raňajok "na vidličku" sa vyvinula začiatkom 19. storočia u anglickej vidieckej šľachty a rozšírila sa do všetkých vrstiev spoločnosti, ako zdroj energie na celý deň si ju obľúbili obzvlášť ma...
Tofu sa vyrába zo sóje a jej názov pochádza z japonského slova „shoyu“. Pôvodne je tofu z Číny, z ktorej sa rozšíril do Japonska, Vietnamu, Kórei a Thajska. Karfiol je chutná zelenina bohatá na sodík, ktor...
Je tu najfarebnejšie ročné obdobie, plné bohatej úrody dobrôt na varenie a pečenie. Upečte si domáci ovsený chlieb a pripravte fermentovanú zeleninu podľa našich receptov! Do pečenia domáceho chl...
János Kotányi vytvoril tento recept v roku 1896 ako dokonalý príklad na použitie jeho vlastnej mletej červenej papriky. Ponorte sa do kulinárskej histórie 19. storočia a objavte najtradičnejší guláš s týmto ori...
Sladká bodka za jedlom, odmena po dlhom dni alebo dezert ako hlavný chod? Nech už patríte do ktorejkoľvek spomenutej kategórie, s dvoma receptami z Kuchyne Lidla budete určite spokojní - Nepečený...
Varenie je pre mnohých vášňou. Radi vymýšľajú nové recepty a sú schopní stráviť v kuchyni hoci aj celý deň. Čo ale tí ostatní, ktorí sa v kuchyni zdržiavajú len na skok? S tromi receptami z&...
Tento letný šalát nie je rozhodne klasikou, ktorú by ste pripravovali každý deň. Svojou sviežosťou, originalitou a ľahkosťou vás ale po prvom skúste presvedčí, že toto je presne jedlo, ktoré chcete jesť a ...
Mak siaty je najvýznamnejším potravinovým zdrojom vápnika, nachádzajú sa v ňom nenasýtené mastné kyseliny, bielkoviny, vláknina, antioxidanty a vitamíny. Na našom území je považovaný za tradičnú slove...
Šodó je zastrešujúce označenie horúcich penových nápojov, ktoré zároveň nesú prívlastok výživné. Podávajú sa vo vysokých pohároch a s lyžičkou. Pripravujú nielen s vína (ako je všeobecne známe), ale aj s ovocné...
Pulled pork, alebo ak chcete trhané bravčové mäso, má svoj pôvod na juhu Spojených štátov, kde sa namarinované mäso zvoľna pripravuje pri nízkej teplote v dyme. Tradícia tejto šťavnatej pochúťky mäkké tak, že j...
Hľadáte inšpiráciu na chutný a zaujímavý víkendový obed? Pripravte si skvelý chrumkavý kurací wrap, ktorého základom je tortilla, ochutené kuracie mäso, veľa zeleniny a zálievka. Sladká bodka za...
Šaláty sú pre mnohých len plným tanierom listovej zeleniny. Nenechajte sa však pomýliť. Pripravili sme pre vás recepty z Kuchyne Lidla, ktoré sú ľahké ale nápadité, chutné no bez pocitu prejedenia a r...