A leto už máme tu! Obdobie plné teplých dní, horúceho slnka, kúpania a s tým spojeného nákupu plaviek. Každá žena sa chce v plavkách cítiť sebavedomo, krásne a vznešene, niekedy vš...
Najchutnejšie sú melóny práve v letnom období, donedávna sme mali možnosť kúpiť len tzv. vodový – červený melón alebo cukrový melón. Obchody nám ponúkajú aj iné druhy melónov a to počas celého roka, ale ch...
Je normálne, že vaša energetická hladina počas dňa mierne stúpa a klesá. Tento prirodzený príliv a odliv môže ovplyvniť množstvo faktorov. Medzi ne patrí napríklad množstvo spánku, stresu, fyzická aktivita ale...
Výrobca svetoznámej minerálnej vody-akciová spoločnosť Vincentka, prišiel v máji na trh s novinkou-Vincentkou v plechovom obale. Strieborný plech štíhlej plechovky s objemom 250 ml evokuje chladi...
Jedlo je súčasťou našej kultúry, posadí ľudí rôznych názorov za jeden stôl, prináša priateľov do jednej domácnosti. Okrem svojej základnej funkcie priniesť telu dostatok živín pre mnohých z nás znamená aj odmen...
Rastlinná strava je stále viac populárna. Mnoho ľudí začalo pravidelne jesť zeleninu, aby predišli zdravotným problémom alebo preto, že im viac záleží na udržateľnosti. Predsa len so slovenskou kuchyňou, ktorá...
Sezóna špargle je v plnom prúde, preto je teraz ideálny čas, aby ste zaradili túto krásku do vašich jedálničkov. Ide o veľmi starý druh zeleniny, ktorý pestovali už starí Rimania a Gréci. Išlo vš...
Pre niekoho predstavujú vajíčka superpotravinu, iní možno podľahli informáciám o ich neblahom vplyve na naše zdravie. Aké vitamíny vajíčka obsahujú, čím môže byť ovplyvnená farba žĺtka a koľko si ich...
Napadlo by vám vôbec nazerať na horčicu ako na niečo, čo dokáže prospievať nielen varenej strave ale dokonca zdraviu? Už praotec všetkých lekárov, Hippokrates, spomínal horčicu v súvislosti s trá...
Črevné baktérie, probiotiká, „priateľské“ symbiotické mikróby. To je len stručný príklad termínov, ktoré rezonujú svetom medicíny, farmácie, ale aj laickým svetom spotrebiteľov. Čo vlastne probiotiká sú a ...
Prípravu na sezónnu očistu organizmu si naplánujte na dobu, kedy nebudete vystavený prílišnému pracovnému stresu, rodinným či spoločenským oslavám. Nájdite si čas na odpočinok  a na pravidelné, m...
... spôsobujú u väčšiny ľudí istý druh šoku, ktorého dôsledkom je oslabenie imunitného systému a následne niektorá z foriem prechladnutia. Horúčka, bolesti kĺbov, kašľanie, tečúci nos, únava. K tomu nápadne kle...
Naše telo má schopnosť prirodzene sa z vnútra čistiť, ale množstvo nezdravých prvkov, ktoré dostávame každodenne do tela stravovaním, vyžaduje raz začas dôkladné prečistenie. Očista v tomto prípa...
Už Maruška vedela, že najvzácnejšia zo všetkého je soľ. Príroda to vie tiež a preto zariadila aby morská voda obsahovala hlavne kuchynskú soľ - NaCl. No a svetoznáma minerálna voda Vincentka z Lu...
V modernom svete plnom stresu, rýchleho stravovania a prepracovanosti sa každým dňom zvyšuje počet ľudí s tráviacimi ťažkosťami, ktoré sú reakciou nesprávneho životného štýlu. Zápcha, hnačka či n...
Kakovník, ktorého latinský názov je Theobroma znamená v gréčtine doslovne pokrm bohov. Toto meno dostal v 18. storočí od botanika Carla Linného. Okrem toho, že sa neho získava jedna z najlepších pochúťok aké ľu...
Ako sa vyhnúť možným zdravotným komplikáciám vyplývajúcim zo zmeny denného biorytmu a ako si najlepšie „zmanažovať“ svoje stravovanie? Vyvážená strava za každých okolností!
Integrovaná produkcia sa nachádza medzi klasickým spôsobom poľnohospodárstva a ekologickým. O jeho hlavných troch benefitoch pre človeka aj udržateľnosť hovorí riaditeľ Zväzu zeleninárov a zemiakarov Slove...