V súčasnosti si skoro vždy môžeme kúpiť gaštany jedlé, ktorých plody sú veľmi chutné či ako pečené alebo vo forme dezertov. My vám ponúkame zaujímavé informácie o tejto liečivke a zároveň chutné recepty.
Tradícia výdatných raňajok "na vidličku" sa vyvinula začiatkom 19. storočia u anglickej vidieckej šľachty a rozšírila sa do všetkých vrstiev spoločnosti, ako zdroj energie na celý deň si ju obľúbili obzvlášť ma...
Tofu sa vyrába zo sóje a jej názov pochádza z japonského slova „shoyu“. Pôvodne je tofu z Číny, z ktorej sa rozšíril do Japonska, Vietnamu, Kórei a Thajska. Karfiol je chutná zelenina bohatá na sodík, ktor...
Je tu najfarebnejšie ročné obdobie, plné bohatej úrody dobrôt na varenie a pečenie. Upečte si domáci ovsený chlieb a pripravte fermentovanú zeleninu podľa našich receptov! Do pečenia domáceho chl...
János Kotányi vytvoril tento recept v roku 1896 ako dokonalý príklad na použitie jeho vlastnej mletej červenej papriky. Ponorte sa do kulinárskej histórie 19. storočia a objavte najtradičnejší guláš s týmto ori...
Sladká bodka za jedlom, odmena po dlhom dni alebo dezert ako hlavný chod? Nech už patríte do ktorejkoľvek spomenutej kategórie, s dvoma receptami z Kuchyne Lidla budete určite spokojní - Nepečený...
Varenie je pre mnohých vášňou. Radi vymýšľajú nové recepty a sú schopní stráviť v kuchyni hoci aj celý deň. Čo ale tí ostatní, ktorí sa v kuchyni zdržiavajú len na skok? S tromi receptami z&...
Tento letný šalát nie je rozhodne klasikou, ktorú by ste pripravovali každý deň. Svojou sviežosťou, originalitou a ľahkosťou vás ale po prvom skúste presvedčí, že toto je presne jedlo, ktoré chcete jesť a ...
Mak siaty je najvýznamnejším potravinovým zdrojom vápnika, nachádzajú sa v ňom nenasýtené mastné kyseliny, bielkoviny, vláknina, antioxidanty a vitamíny. Na našom území je považovaný za tradičnú slove...
Šodó je zastrešujúce označenie horúcich penových nápojov, ktoré zároveň nesú prívlastok výživné. Podávajú sa vo vysokých pohároch a s lyžičkou. Pripravujú nielen s vína (ako je všeobecne známe), ale aj s ovocné...
Pulled pork, alebo ak chcete trhané bravčové mäso, má svoj pôvod na juhu Spojených štátov, kde sa namarinované mäso zvoľna pripravuje pri nízkej teplote v dyme. Tradícia tejto šťavnatej pochúťky mäkké tak, že j...
Hľadáte inšpiráciu na chutný a zaujímavý víkendový obed? Pripravte si skvelý chrumkavý kurací wrap, ktorého základom je tortilla, ochutené kuracie mäso, veľa zeleniny a zálievka. Sladká bodka za...
Šaláty sú pre mnohých len plným tanierom listovej zeleniny. Nenechajte sa však pomýliť. Pripravili sme pre vás recepty z Kuchyne Lidla, ktoré sú ľahké ale nápadité, chutné no bez pocitu prejedenia a r...
Anglické s typickým volským okom, fazuľkami a slaninou, austrálske s vegamitom, balíjske s ryžovou kašou bubur alebo plné ovocia na Havaji? Každá kultúra má svoje typické raňajky, či už preferujete slané alebo...
Stáť stále v kuchyni a variť dookola to isté  môže byť únavné. Niekedy si treba recepty a čas strávený v kuchyni ozvláštniť. Práve preto sme pre vás vybrali nezvyčajné recepty, s ktorým...
Chuť bavorských klobások je zdôraznená horčicou a zelerom. Vďaka tomu si môžete originálne bavorské chute vychutnať aj doma na Slovensku. Nič nepokazíte, ak ku klobáskam zvolíte ako prílohu jemne opečenú kyslú...
Blíži sa víkend a tradične nedeľný obed zakončujeme chutným dezertom, ktorý nesmie chýbať. Nechajte sa inšpirovať s receptom Lidl na krémešovú tortu s jahodami a Dr.Oteker pripravil originálne, sladké suši s ov...
Máte radi broskyne a marhule? Dobre robíte. Obsahujú veľa vitamínov a minerálov a navyše skvele chutia. A vedeli ste, že pomáhajú aj k dlhovekosti? Pestovanie marhúľ je staré viac ako 3000 rokov. V st...