Stávajú sa tak relevantné počas celého roka, vrátane chladnejších období a sviatočných či slávnostných príležitostí. Fenomén spritz koktejlov je postavený na jednoduchom, no víťaznom koncepte – kombin...
Aj keď tohto roku už hubárskej sezóne odzvonilo, hríby si môžete dopriať počas celého roka. Či už siahnete po sušených zásobách z vlastných zdrojov alebo po čerstvých šampiňónoch z obchodu, v kuchyni vykúzlite...
Jamie patrí medzi najobľúbenejších televíznych kuchárov – jeho recepty sú priamočiare, láskavé a nekomplikované, ideálne na varenie s deťmi, na veľké rodinné oslavy aj na romantickú večeru pre dvoch. Aby sme vá...
Prečo svätomartinská hus? Každopádne hus patrila na určitých územiach k hlavným pokrmom a rozdeľovanie jej mäsa malo určené poradie. Do dnešných dní gurmánske zvyky sú obľubou dodržiavané, či už ide o ...
Poznáte tie krásne chlebíčky v luxusne vyzerajúcich kaviarňach, ktoré svojou vysokou vrstvou avokáda priam lákajú na zahryznutie? Chceli by ste ich vedieť pripraviť aj doma? Potom stačí zájsť na nákup a vybrať...
Pod názvom tekvica sa skrýva celá "rodina" severoamerických rastlín - od obrovskej tekvice veľkoplodej cez "ozdobné" patizóny až po hadovité cukíny. Dužina tekvice (bohatá na vodu a vlákninu) podporuje trávenie...
Každý si občas láme hlavu nad tým, čo pripraviť na obed alebo na večeru. Aj keď nás zo všetkých strán obklopuje množstvo receptov, nápad na konkrétne jedlo neprichádza. O recepty na typickú jesennú pochúťku sa...
Stará legenda hovorí, že keď si smrteľník na Halloween oblečie svoje šaty opačne a začne chodiť vzad, o polnoci stretne čarodejnicu. Tekvice, čierne mačky a duchovia – to sú tradičné znaky tohto anglosaského sv...
Ak zbierate huby, zamerajte sa len na  mladé a zdravé kusy hríbov a ukladajte ich do prútených košíkov, aby sa vám nezaparili. Niekedy je zber skutočne bohatý a tak nestihnete všetky huby na...
Jeseň je obdobím dozrievania jabĺk, hrušiek či hrozna. Rovnako je to sezóna pre hubárov, ktorí sa tešia na sušenie, konzervovanie a prípravu chutných pokrmov z lesných húb. Nechajte sa inšpirovať troma receptam...
Jeseň je pre prírodu obdobím, kedy sa pred dlhou zimou pripravuje na odpočinok. Pochmúrne počasie, pre ktoré je typická ťažká hmla zahaľujúca zafarbené stromy, rozjasnia tekvice, kráľovné jesene, ktoré sa...
Jeseň je obdobím dozrievania jabĺk, hrušiek či hrozna. Rovnako je to sezóna pre hubárov, ktorí sa tešia na sušenie, konzervovanie a prípravu chutných pokrmov z lesných húb.
Avokádo a mango – dve exotické ingrediencie, ktoré si našli cestu do slovenských kuchýň. Avokádo, symbol mexickej kultúry, si získalo srdcia mnohých Slovákov, a to nielen vďaka obľúbenému guacamole.
Panny nebývajú labužníkmi, plné stoly ich neoslovujú a spoločnosti "jedákov" sa vyhýbajú; v tomto duchu sa nesie aj ich kuchárske umenie. Panny rozhodne nežijú preto, aby jedli. Ich racionálne založenie sa...
... recepty sú práve teraz veľmi aktuálne, preto si skúste aj vy s femme pripraviť neobvyklé chute, ktoré určite obohatia váš zaužívaný jedálny lístok. Pridávame aj pár informácii o burčiaku, ktorý sa hodí k pr...
Viete ako dobre piecť hus a kačicu alebo husaciu a kačaciu pečienku? Poradíme. Nechajte sa inšpirovať receptami - Kačica na divoko so zemiakovým pyré; Husacia pečienka s mandľami a ryžou; Hus s kyslou...
Kuchyňa Lidla – najmä vďaka známym tváram, ako je Veronika Bušová. Jej recepty dokazujú, že aj luxusný dezert hodný michelinskej reštaurácie si môžete pripraviť v pohodlí domova. Potvrdzuje to aj mango tat...
Chutné recepty od vychytených šéfkuchárov vám pomôžu vykúzliť grilovačku, na ktorú budete  spomínať ešte dlho. Navyše sa dozviete o benefitoch metódy nepriameho griilovania a tipy , pre ktoré potraviny je...