Na Slovensku sa ich ročne rozdajú stovky miliónov, a to úplne zadarmo. Mikroténové vrecká. Siahneme po nich automaticky pri každom nákupe, dokonca opakovane. Najčastejšie poslúžia na zabalenie ovocia, zeleniny...
Nápoj bohov, teda víno, je príjemný spoločník. Ale niekedy môže byť nasledujúce ráno utrpením. O slovo sa prihlási bolesť hlavy a to aj napriek tomu, že sme to neprehnali s množstvom. Čo je príči...
...vás môžu poriadne potrápiť, pokiaľ nemáte v malíčku miery a váhy... A tu je malá veľká pomoc pri prekladaní lákavých receptov z angličtiny... Známy anglický literát George Bernard Shaw raz povedal, že "...
V dnešnej dobe máme na výber niekoľko možností, ako si pripraviť kávu. Každý má svoju šálku predsa rád inak. Kým mnohým sa spája s ranným rituálom, pre iných je synonymom poobednej pohody. Cesta kávy na Slovens...
Od jari do jesene kraľuje príprave pokrmov grilovanie. Dobrôt z vonkajšieho grilu sa ale nemusíte vzdávať ani v zime. Toto zábavné varenie je aj u nás čím ďalej častejšie súčasťou aj zimných aktivít . Odborník...
Zoznámte sa s guaranou! Hoci si milióny ľudí bez šálky voňavej kávy nevedia prestaviť ráno, nie každému je po chuti. Našťastie, príroda ponúka niečo, čo ju dokáže plnohodnotne nahradiť. 
Doprajeme si ju doma aj v práci. Šálku voňavej kávy si vychutnávame v spoločnosti rodiny, priateľov, ale aj kolegov. Káva sa stala súčasťou našich spoločenských rituálov, bez ktorých si už nevieme pre...
Pôvodne sa tento kávový nápoj mal volať Fall Harvest Latte, ale do histórie sa zapísal ako Pumpkin Spice Latte. Je dostupný len počas dvoch mesiacov v roku, ale je tretím najpredávanejším nápojom.
V sieti kaviarní Fresh Corner na čerpacích staniciach Slovnaft si odteraz môžete vychutnať dva druhy kávy z vlastnej pražiarne. Na výbere chuťových profilov sa priamo podieľalo viac ako 2 000 zákaz...
Parené syry majú v kuchyni široké využitie. Dajú sa použiť na zapekanie, do šalátov, ako súčasť studených mís alebo napríklad na grilovanie. Spotrebiteľský časopis dTest sa tentokrát v testovaní zameral na...
Špagety, penne, farfale, tortellini, fusilli aj obyčajné kolienka - všetky tieto cestoviny majú dnes svoj deň. Svetový deň cestovín sa  oslavuje 25. októbra už od roku 1995, kedy sa v Ríme konal prvý...
Chystáte sa do niektorej z arabských krajín? Vyskúšajte "na mieste činu" aj niečo iné ako hotelovú stravu - dajte si falafel, fatyzer alebo aspoň baklavu. Kto vychádza z predstavy, že arabská kuchyňa je pl...
Na Slovensku sa ročne predajú stovky ton fairtradeovej kávy, z toho až 80 % je z Tchibo. Prečo by sme mali uprednostňovať fairtradeovú kávu aj my ako spotrebitelia?Odpoveď na otázku je veľmi jednoduch...
Prečítajte si málo známe fakty o griloch a grilovaní a okoreňte nimi vašu ďalšiu grilovačku. Veď len málokto tuší, ako vôbec vznikol prvý gril, či aký je rekord v počte ugrilovaných steakov...
Prvá pizza, ako ju poznáme dnes, vznikla naozaj v Taliansku, v oblasti Neapole okolo roku 1000, ako pokrm chudobných roľníkov. Lenže paradajky sa na pizzu dostali až po roku 1531, keď ich do Európy doviezli špa...
Horúce letné dni sú už za dverami a terasy sú pripravené na partie priateľov a rodinné oslavy. Žiadne leto sa nezaobíde bez osviežujúcich drinkov, ktoré nám dodajú potrebnú hydratáciu, osvieženie a v neposledno...
Bez lásky k dobrému jedlu by to nebolo skrátka ono. Aj z tohto dôvodu vzniklo legendárne Ochucovadlo Podravka, ktoré poznajú všetky generácie! Unikátne spojenie kvalitných korenín a sušenej zeleniny tvorí...
Viete, že ak použijete marinády na rezne budú tak budú jemnejšie, v celosvetovom meradle sa rozlišuje niekoľko tisíc druhov ryže a zelenina sa varí krátko?