Parené syry majú v kuchyni široké využitie. Dajú sa použiť na zapekanie, do šalátov, ako súčasť studených mís alebo napríklad na grilovanie. Spotrebiteľský časopis dTest sa tentokrát v testovaní zameral na...
Špagety, penne, farfale, tortellini, fusilli aj obyčajné kolienka - všetky tieto cestoviny majú dnes svoj deň. Svetový deň cestovín sa oslavuje 25. októbra už od roku 1995, kedy sa v Ríme konal prvý...
Keď sa pri stole ozve: Podaj mi Podravku!, všetci okamžite vieme, o čom je reč. V našich hlavách sa objaví známe logo so žmurkajúcim kuchárom či červeno-biely obal Ochucovadla. Ruku na srdce, as...
Chystáte sa do niektorej z arabských krajín? Vyskúšajte "na mieste činu" aj niečo iné ako hotelovú stravu - dajte si falafel, fatyzer alebo aspoň baklavu. Kto vychádza z predstavy, že arabská kuchyňa je pl...
Už viac ako 40 rokov zákazníčky a zákazníci IKEA oceňujú, keď si môžu na záver nákupu vychutnať lahôdku v podobe hot dogu. Teraz však IKEA vyvinula udržateľnejšiu verziu ikonického hot dogu. Bezmäsitý...
Slovenské Medovinárstvo Apimed z Dolnej Krupej uspelo na medzinárodnej gastronomickej súťaži GREAT TASTE v Londýne. Dve vzorky odrodových medovín získali v širokej konkurencii od odborníkov ocene...
Na Slovensku sa ročne predajú stovky ton fairtradeovej kávy, z toho až 80 % je z Tchibo. Prečo by sme mali uprednostňovať fairtradeovú kávu aj my ako spotrebitelia?Odpoveď na otázku je veľmi jednoduch...
Prečítajte si málo známe fakty o griloch a grilovaní a okoreňte nimi vašu ďalšiu grilovačku. Veď len málokto tuší, ako vôbec vznikol prvý gril, či aký je rekord v počte ugrilovaných steakov...
Voda je veľkou súčasťou nielen nášho organizmu, ale aj našej planéty. Aj keď sa možno na prvý pohľad zdá, že vody okolo nás je viac ako dosť, opak je pravdou. V mnohých kútoch zeme nepoznajú kvalitnú pitnú...
Umelá inteligencia vstupuje už aj do sveta energetických nápojov. Ako prvý ju poveril HELL ENERGY, a to aby vyvinula taký, ktorý bude podľa jej predstáv. Výsledkom je, že AI spracovala obrovské množstvo in...
Prvá pizza, ako ju poznáme dnes, vznikla naozaj v Taliansku, v oblasti Neapole okolo roku 1000, ako pokrm chudobných roľníkov. Lenže paradajky sa na pizzu dostali až po roku 1531, keď ich do Európy doviezli špa...
Vedeli ste, že na Slovensku sa stretáva niekoľko kávových kultúr a miešajú sa tu zvyky spôsobov pitia kávy z rôznych krajín? Sme trochu ako Taliani, trochu ako Balkánci, nepohŕdame ani americkou kávov...
Horúce letné dni sú už za dverami a terasy sú pripravené na partie priateľov a rodinné oslavy. Žiadne leto sa nezaobíde bez osviežujúcich drinkov, ktoré nám dodajú potrebnú hydratáciu, osvieženie a v neposledno...
Bez lásky k dobrému jedlu by to nebolo skrátka ono. Aj z tohto dôvodu vzniklo legendárne Ochucovadlo Podravka, ktoré poznajú všetky generácie! Unikátne spojenie kvalitných korenín a sušenej zeleniny tvorí...
Viete, že ak použijete marinády na rezne budú tak budú jemnejšie, v celosvetovom meradle sa rozlišuje niekoľko tisíc druhov ryže a zelenina sa varí krátko?
Ako ukázal nedávny prieskum spoločnosti Danone, čoraz viac Slovákov uvažuje o svojom stravovaní a uvedomuje si výhody zvýšeného príjmu rastlinnej stravy. Kým pred rokom boli medzi Slovákmi flexitariáni zastúpen...
Vegetariánstvo predstavuje alternatívny prístup ku stravovaniu a zároveň patrí medzi najznámejšie druhy diét. Vegetariánska diéta vylučuje zo stravy mäso kuracie aj červené, morské plody, ryby aj mäso inýc...
Kardamóm patri medzi najstaršie koreniny na svete a najhodnotnejšie. Je treťou najdrahšou koreninou za šafranom a vanilkou. V kuchyni ozvláštni sladké jedlá a zvýrazní pikantné chute. Je neo...