Červíky lezúce z torty, dyne s vrecúškami sladkostí a poletujúce netopiere. Nič z toho nesmie na poriadnej halloweenskej párty chýbať. Desivý sviatok, ktorý je obľúbený predovšetkým medzi mladšou...
Prinášame tipy pre milovníkov kávy, ktorými si môžu spríjemniť jesenné popoludnia s priateľmi. Pokiaľ patríte medzi tých, ktorí radi skúšajú nové chute či prevedenia vášho obľúbeného kofeínového nápoja, určite...
Recepty na varenie z regiónu východného Weinviertelu vás pozývajú na ochutnanie a varenie starých, často neobvyklých jedál, aby sa na tradície Weinviertelu nezabudlo. Prínášame dva recepty na šalát s hovädzím č...
Začiatok jesene rozžiari krajinu všetkými farbami. Je to obdobie, kedy vrcholia všetky práce v záhradách. Je veľká škoda, že si mnoho ľudí tento oranžový poklad spája len s jeseňou, a to predovše...
Zelenina má teraz svoju sezónu a tak je ten pravý čas vyskúšať aj nové možnosti, ako ju spracovať. Pokiaľ máte radi grilovanú alebo pečenú zeleninu, máme pre vás jednoduchý recept, jak ju naložiť a predĺžiť jej...
Pivo je obľúbený nápoj dospelých, ktorý sa neodmysliteľne spája nielen s teplými dňami, ale aj výnimočným jedlom. Šéfkuchár Eduard Hrdý z Plzeňskej Hodovne a sládok Plzeňského Prazdroja Slovensk...
Jeseň je obdobím dozrievania jabĺk, hrušiek či hrozna. Rovnako je to sezóna pre hubárov, ktorí sa tešia na sušenie, konzervovanie a prípravu chutných pokrmov z lesných húb.
Milovníci talianskej gastronómie majú dôvod na radosť: obľúbené talianske pivo, osviežujúci ležiak Peroni Nastro Azzurro, vstupuje na náš trh. Sľubuje spojenie pivného zážitku s typickým životným štýlom La Dolc...
Gazpacho je pre horúce letné dni ako stvorené. Jeho základ tvorí veľa zrelej, sviežej zeleniny. Tacos je tradičné mexické jedlo. Jedná sa o malú tortillu (priemer okolo 10 cm), ktorá je naplnená zmesou, kt...
Čerstvé, na slnku dozreté paradajky sa dokonale hodia do letných šalátov a rôznych omáčok na cestoviny, ktoré voňajú letom a dovolenkou pri mori. Ešte o jednu úroveň vyššie ich však pozdvihne pečenie, ktoré im...
Kto by si raz za čas nechcel dopriať niečo sladké, napríklad čokoládu. Mnoho ľudí si myslí, že čokoláda je niečo zakázané, čo sme mali zďaleka obchádzať. Opak je však pravdou. Najvhodnejšia dávka čoko...
V zime je to s kvalitou ovocia a zeleniny všelijaké. Nedostatok slniečka je poznať a napríklad paradajky strácajú úplne chuť. Skúste prírodu prekabátiť a pripravte z nich tento konfit....
Či už sa to niekomu páči alebo nie, voňavá káva sa stala skutočným symbolom oddychu a regenerácie, ale aj ranného štartovania do života... Príprava chutnej, voňavej kávy vyžaduje: nepredlžovať varenie vody...
Začína sa sezóna obľúbených letných záhradných stretnutí. Na nich si pochutnajú mäsožravci aj vegetariáni a grilovanie je perfektný spôsob ako si vychutnať dobroty v správnej atmosfére v kruhu ro...
Kečup milujeme všetci bez rozdielu, malí i veľkí. Je univerzálnym gurmánskym jazykom chuti všetkých národov na svete. Špagety, hranolčeky či burger... bez kečupu si ich ani nevieme predstaviť. Navyše, kečup to...
Vďaka blahodarným a zdraviu prospešným účinkom sa bryndza nazýva aj „bielym zlatom“. Počas prvých jarných mesiacov sa začínajú pásť ovečky na lúkach, ktorým sa po zimnom období mení pestrá strava.
Jar prináša veľa možností ako si doplniť vitamíny a obohatiť jedálniček aj pomocou chrumkavej zeleniny. Sezónna a delikátna špargľa je vhodnou voľbou nielen pre tých, ktorí majú v obľube pestrú farebn...