Tradícia, ktorá oplýva rôznymi chodmi, kde sú cestoviny v skutočnosti ústredným prvkom, ale tiež druhými chodmi založenými na mäse a mnohých rôznych druhoch zeleniny , ktoré pochádzajú z agropastierskej ob...
Červená je farba Vianoc. Je to tiež farba prvého vermútu, ktorý bratia Giovanni Giacomo a Carlo Stefano Cinzano začali vyrábať v roku 1757 vo svojom obchode v Turíne. Ich prvý červený vermút sa preslávil ako „T...
Chutný obed alebo večera, ktoré pristanú štíhlej línii aj vašej peňaženke, si doma dokážete pripraviť už za pár minút! Inšpirujte sa našimi rýchlymi receptami. Tofu sa vyrába zo sóje a jej názov pochádza z...
„Je to lahôdka, ktorú nie je vôbec zložité pripraviť. Hlavnú prácu totiž zaobstarajú šikovná varná platňa a rúra. A kým sa budú baklažány zapekať, stihnete si ešte aj zacvičiť a urobiť niečo pre...
Sviatok zaľúbených môžete uchopiť rôznymi spôsobmi. Niekto kupuje svojej polovičke darčeky, niekto neoslavuje vôbec. Čo tak pripraviť pre vašu polovičku niečo v kuchyni? Pripravili sme pre vás výber j...
Či už najslávnejší februárový sviatok všetkých zamilovaných - sv. Valentýna slávite, alebo naopak k jeho fanúšikom nepatríte, je to vždy skvelá príležitosť k tomu, pustiť sa do sladkého či slaného pečenia, ktor...
Tip na zdravú a chutnú večeru: batatovo-mrkvový krém. Červené bataty, nazývané aj sladké zemiaky, pochádzajú rovnako ako zemiaky zo Strednej Ameriky, botanicky však nie sú príbuzné. Pripravte si doma...
Preťažili ste svoj žalúdok počas vianočných sviatkov? Vybrali sme pre vás jednoduché a zdravé recepty, ktoré sú chutné a zároveň zbytočne nezaťažujú trávenie. Ochutnajte a pripravte si sýte trojc...
Čokoláda bola v minulosti považovaná za liek na rôzne neduhy... Na "podozrení", že podnecuje milostné vášne a predlžuje život sa trvá dodnes... Španieli boli prví Európania, ktorý vďaka svojej zaoceánskej expan...
Počas chladných, zimných dní vždy poteší teplný nápoj s vôňou pomaranča, perníka či medu. Nechajte sa inšpirovať receptami z bezkofeínového, instantného obilninového nápoja, ktorý je vyrobený len z najlepších p...
Zostaňte pri tradícii, ale tentokrát to skúste odľahčene. Prinášame vám výborný recept na odľahčený zemiakový šalát, ktorý bude skvelou prílohou nielen počas štedrej večere.
Nezabudnuteľná party si vyžaduje kreativitu v občerstvení. Čistým rumom hostí neohúrite, nech je akokoľvek kvalitný. Ponúknite im namiesto toho miešaný drink, aký ešte nepili. Drinky s nápadom vašu oslavu...
Tento rok je náročný pre všetkých. Častejšie vyhľadávame spôsoby, ako si vytvoriť domácu pohodu. Započúvaj sa do praskania mrazu za oknom, obuj si teplé ponožky a poteš sa chutnými drinkami, ktoré navrhli...
Ozvláštnite kakaové recepty vďaka „čiernemu zlatu“ z ďalekej západnej Afriky! Exkluzívna NOVINKA v limitovanej vianočnej edícii - Čierne kakao Dr. Oetker vás očarí svojou vysokou kvalitou, intenzívnou...
Tohtoročný posledný mesiac v roku bude špeciálny aj pre spoločnosť Haribo, ktorá 13. decembra oslávi 100. výročie svojho založenia. Zoznámte sa s jej dlhou históriou a pripravte si spolu s nami š...
Mäso je pravidelnou súčasťou jedálnička Slovákov. Najčastejšie konzumujeme hydinu a bravčové mäso, ale vyhľadávame aj hovädzinu či ryby. Mäso z vysokej zveri si doprajeme len zriedka, no pre jeho účin...
Jablká a hrušky sú jesennými pokladmi našich záhrad. Aj keď sa v našich obchodoch dajú kúpiť celoročne, ich prirodzenú sezónu by sme nemali premárniť, lebo máme najväčšiu šancu kúpiť a konzumovať ovocie s najvy...
Jeseň je pre prírodu obdobím, kedy sa pred dlhou zimou pripravuje na odpočinok. Pochmúrne počasie, pre ktoré je typická ťažká hmla zahaľujúca zafarbené stromy, rozjasnia tekvice, kráľovné jesene, ktoré sa...