Hviezdy československej gastroscény prinášajú recepty

 Známi kulinárski influcenceri, ktorých oslovila Coca-Cola, vám ponúkajú svoje vychytené recepty na jedlá. Môžete ich ponúkať pri posedeniach s priateľmi v prírode, doma či na záhradnej párty. A čo neodmysliteľne patrí ku grilovacej sezóne a výborným jedlám?

Osviežujúca a ľadovo vychladená Coca-Cola, ktorá vám spríjemní všetky tieto chvíle. Inšpirujte sa jedným zo šiestich receptov na kúzlo a vytvorte si nezabudnuteľný zážitok.

Recept od Besky – Kuracie stripsy

Hľadáte inšpiráciu na rýchle jedlo? Tento recept vám nezaberie viac než 20 minút. Jedným z komponentov je aj skvelá cheddarová omáčka, ktorá sa perfektne hodí napríklad aj k nachos.

1_cocacola_823

Suroviny:

500 g kuracích pŕs
150 g panko strúhanky
100 g hladkej múky
2 vajcia
soľ
Olej na smaženie

Suroviny na omáčku:

40 g masla
40 g hladkej múky
200 g cheddaru
soľ

Príprava:

Kuracie prsia nakrájame na hrubšie plátky. Pripravíme si trojobal, v ktorom ich obalíme. Dôležité je nezabudnúť posoliť aj rozmiešané vajíčko. Následne ich smažíme v rozpálenom oleji cca 5 minút do zlata. Na prípravu omáčky si rozpustíme maslo, na ňom opečieme múku a pri neustálom miešaní prilievame mlieko, aby sme nemali žiadne hrudky. Pridáme nastrúhaný cheddar a všetko dochutíme.

Omáčka chutí najlepšie horúca. Podľa chuti je možné do nej pridať čili alebo muškátový oriešok. Nezabudnite si štrngnúť s osviežujúcim nápojom Coca-Cola.

Recept od Coolinári – Bruschetta so šťavnatým kuracím mäsom a sviežou salsou

2_cocacola_823

Suroviny na 1 porciu:

1 ks plátok kuracích pŕs s kožou
1 krajec dobrého chleba
menšiu kocku masla
pár vetvičiek tymianu
soľ, čerstvo mleté čierne korenie
mletú rascu

Suroviny na salsu:

paradajku
cibuľu
jarnú cibuľku
farebnú papriku typu BELL
šalátovú uhorku
bazalku
oregano
olivový olej
trochu citrónovej šťavy
soľ, čerstvo mleté čierne korenie
mixovaný listový šalát, majonézu, balzamiko, parmezán

Príprava:

Sviežu salsu vytvoríte jednoducho. Zeleninu nakrájame na menšie kúsky, pridáme k nej olivový olej, na drobno nasekané bylinky, soľ a korenie. Všetko dochutíme pár kvapkami citrónovej šťavy. Do salsy je možné priradiť ľubovoľné množstvo zeleniny podľa chuti.

Kuracie prsia osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a rascou. Na rozpálenej panvici s olejom mäso z oboch strán (najprv stranou s kožou) opečieme do zlatista. Kuracie prsia preložíme do pekáča a necháme piecť v rúre pri teplote 160 °C cca 12 až 15 minút, podľa veľkosti jednotlivých kusov. Ideálne je pri príprave využívať taktiež teplomer. Odporúčaná teplota pri tomto druhu mäsa je 75 °C. Mäso následne vyberieme a necháme odpočívať.

Na výpeku z kuraťa opečieme z oboch strán chlieb. Hrianku potrieme cesnakom a majonézou. Pridáme listový šalát dochutený olivovým olejom, trochou citrónovej šťavy a soľou. Na koniec plátky kuracieho mäsa dochutíme balzamikom a parmezánom, pridáme Coca-Colu s ľadom a môžeme podávať.

Recept od Romana Staša – Kurací tacos s picles

Snáď vo všetkých rozhovoroch, ktoré Roman Staša kedy robil, zaznela otázka na najlepšie jedlo, ktoré ochutnal. A zakaždým bola odpoveď rovnaká. Bolo to fantastické tacos od jednej staršej Mexičanky v zapadnutom stánku na neznámej ulici v mexickom Tulume. Tento recept nedokáže napodobniť, ale má pre vás aspoň svoju rýchlu a chutnú verziu tacos.

3_cocacola_823

Suroviny na 4 porcie:

2 ks kuracie prsia
12 ks kukuričných placiek
70 g masla
Za hrsť koriandra (pokrájaného nahrubo)

Suroviny na mango salsu:

1 ks manga (pokrájaného nahrubo)
Hrsť koriandra
3 ks jalapeňo papričiek
2 ks limetky
soľ
korenie

Suroviny na pickles:

2 ks červenej cibule
10 ks jalapeno papričiek
10 ks stoniek koriandru

Suroviny na zálievku:

500 g trstinového cukru
500 ml vínového octu
500 ml voda
2 ks bobkového listu
1 malá lyžička soli

Príprava:

V hrnci zmiešame všetky suroviny na zálievku, krátko povaríme a necháme 10 minút odstáť.

Medzitým do uzatvárateľného pohára dáme na kolieska nakrájanú cibuľu, papričky a stonky koriandra. Všetko prelejeme zálievkou a necháme vychladnúť. Potom uzavrieme a v chladničke necháme odležať aj niekoľko dní. Nie je to však nutnosť.

Do mixéra vložíme všetky suroviny na mango salsu. Salsa nemusí byť dokonale hladká.

Kuracie prsia osolíme, okoreníme a na panvici s maslom opekáme na strednom plameni zhruba tri minúty z každej strany. Po opečení necháme mäso odpočinúť a o chvíľu nakrájame na tenké plátky.

Potom už sa môžete pustiť do skladania tacos. Na placku dáte najskôr mäso, pridáte lyžicu salsy a nakladanú zeleninu. Dobrú chuť praje Coca-Cola.

Recept od Stvory z kuchyne – Avokádovo vajíčkový šalát

4_cocacola_823

Suroviny na 2 porcie:

1 ks avokáda
2 ks vajíčka
1 ks bieleho jogurtu
2 ČL horčice
2 ČL majonézy
50 g parmezánu
soľ
mleté čierne korenie

Príprava:

Ako prvé si uvaríme vajíčka na tvrdo. Avokádo očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Vajíčka očistíme a nakrájame na drobno. Pridáme biely jogurt, parmezán, horčicu, majonézu, soľ a korenie. Všetko premiešame vo väčšej miske a necháme zachladiť. Podávame s ľadovo vychladeným nápojom Coca-Cola.

Na zdravie a dobrú chuť!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.