Vanilka sa často označuje za kráľovnú všetkých korenín a toto pomenovanie nezískala len tak. Spoznáte ju predovšetkým vďaka jej charakteristickej príjemnej a výraznej aróme. Je tajnou prísadou viacerých sl...
Výraz „zdravé stravovanie“ môže mať pre mnohých nudný až negatívny nádych. Článkov „ako na to“ a tipov na zaručene funkčné diéty je na svete už toľko, že na ich preštudovanie a vyskúšanie by nestačil...
Chlieb pozná každá národná kuchyňa v rôznych podobách. Jeho chuť môže byť slaná, sladká alebo ovocná. Placky boli v minulosti predchodcom nášho chleba; a chuťové vlastnosti, po stáročia zdokonaľovali, starí Egy...
Zmena správania je nevyhnutná, inak sa z potravín do roku 2030 stane najväčší zdroj globálnych emisií. Spoločnosť Tesco ako líder v znižovaní množstva potravinového odpadu aj tento rok organizuje jedinečnú...
Mak je u Slovákov celoročne obľúbenou surovinou a neodmysliteľnou súčasťou tradičných i moderných receptov. Rovnako je veľmi zdravý a má priaznivé účinky na zdravie. Spoznajte nový makový koncept Dr....
Počas jesene nájdete v našich lesoch najväčšie množstvo rôznych foriem a farieb húb. Je to aj ich obdobie rozmnožovania. Počas zimy končí jeden cyklus, zároveň sa vytvára základ toho budúceho. Po...
Správna príprava kávy môže byť poriadnou alchýmiou. Musíte dohliadnuť na správny výber kávy, uskladnenie, ale aj na údržbu zariadenia, ktoré používate na prípravu kávy, a nič z toho by ste nemali podceniť. Ak v...
Nedávno publikované údaje Svetového fondu na ochranu prírody (WWF) a globálny výskum spoločnosti Tesco Driven to Waste odhadujú, že takmer 10 % všetkých emisií skleníkových plynov vo svete je výsledkom ply...
Obľubujete cestoviny? Ak by ste sa toto opýtali v Taliansku, inú ako kladnú odpoveď by ste nedostali. U nás sa však stáva, že bývajú „démonizované“ pokiaľ ide o chudnutie. Naozaj sú však cestoviny také zlé v pr...
Výkyvy počasia, sucho, vojnový konflikt na Ukrajine – aj to sú dôvody, ktoré vyvolávajú tlak na ceny a dostupnosť potravín. Mnoho Slovákov v tomto období prehodnocuje svoje nákupy tak, aby mohli ušetr...
Rúra patrí k príprave chutných jedál už od nepamäti. Viete ju však správne používať? Poradíme vám, aký typ ohrevu zvoliť a kam pokrm umiestniť, aby výsledok stál za to! Či už máte v kuchyni najmodernejší s...
Kaviarne patria k Viedni ako Mozart k Salzburgu. Do elegantných kaviarní s bohatou históriou chodí však kvôli kofeínu iba minimum ľudí. Čas strávený v kaviarni je totiž určitý druh kultúry p...
To je Dalibor Janiga, mladý 41 ročný muž, ktorý síce vyštudoval  Stredné odborné učilište - odbor inštalatér. Viac sa ale považuje za zámočníka, pretože  rád pracuje so železom. No napriek tomuto je z...
Množstvo žien sa na ceste k vysnívanej postave uchyľuje k drastickým diétam, ktoré sú však často už vopred odsúdené na neúspech. Ak totižto chcete normálne fungovať, nemôžete permanentne hladovať.
Bez kávy si množstvo ľudí nevie predstaviť deň v práci. Niekto si ju rád dopraje cez prestávku, iní zasa nie sú schopní takmer nič urobiť ak najskôr nevypijú šálku kávy. Nie je to však len taký rozmar.
Ukrajina v týchto dňoch prechádza veľmi ťažkým obdobím. Veríme, že čoskoro pominie a budeme môcť jej územie, pamiatky a kuchyňu spoznávať priamo tam. Nedá sa povedať, že je to "najzdravšia kuchyňa", ale zato je...
Moderná rakúska kuchyňa inovatívnym spôsobom spája regionálne a medzinárodné prvky. Výber výnimočných adries pre gurmánov. Rafinovane, originálne, z regionálnych surovín a inšpirovaní nápadmi z celého sveta: ta...
Večera pod vodopádom, v iglu či v oblakoch? Oproti tradičným reštauráciám existujú na svete rozličné gastro zariadenia, ktoré vám jednoducho zoberú dych. A to nielen svojím dokonalým jedlom! Pozrime sa na niekt...