Chystáte sa do Maďarska? Vychutnajte si aj pikantnú maďarskú kuchyňu, ktorá sa nezaobíde bez papriky, cibule, cesnaku, rajčín a kyslej smotany...
Praha je klenotnicou nielen historických pamiatok a stavebných slohov, ale aj veľkolepých gurmánskych zážitkov...
Polievka je jedlo, ktoré v zime príjemne zahreje, v lete osvieži, dáva pocit domáckej pohody, a môže tiež zasýtiť ako hlavné jedlo.
V letnom období sa žiadajú ľahké pokrmy, medzi ktoré sa zaraďujú aj zeleninové polievky, skúste si s nami pripraviť na obmenu studené polievky.
Sme bytosti túžiace po zmene, a tak nám dobre padne, keď sa stretneme s niečim novým... Hoci aj s ovocnou pochúťkou v neobvyklej kombinácii.
V prípade, že pečenie je pre vás vec relaxácie, pripravte "niečo slané" k mladému vínu: napríklad vegetové slimáky alebo klasické kapustníky...
....je zvyčajne charakterizovaná viedenským rezňom a zemiakovým šalátom, no špeciality jednotlivých rakúskych regiónov "tejto klasike" intenzívne konkurujú.
Kuchyňa nám ponúka rôzne druhy cestovín, ktoré si môžete uvariť s veľmi chutnými omáčkami, ktoré si v krátkom čase môžete pripraviť aj sama.
Každý z nás pozná slané plnky, femme vám ponúka ľahké letné ovocné plnky, ktoré sú bohaté na vitamíny a určite prekvapia aj vaše deti.
Femme pre vás pripravila ľahké bezmäsité recepty na jeden deň v týždní, sú vyhotovené zo zeleniny a nájdete v nich pikantnú polievku, hlivu na sladko a kávový dezert.
Čakáte návštevu priateľov počas týždňa a chcete ich chutne ale rýchlo pohostiť? Skúste sa s femme naučiť nové nátierky...
Tieto huby si potrpia na čisté životné prostredie, ale v košíku sa vám odvďačia charakteristickou vôňou a na tanieri vynikajúcou chuťou.
Kombinácie rôznych druhov syrov, zeleniny a prísad sú vynikajúcou a zároveň nenáročnou pochúťkou, ktorú zvládne aj kuchársky začiatočník...
Femme pre vás pripravila dva chutné dezerty, ktoré si môžete pripraviť na víkend. Jeden je sýtejší z ryže a šľahačky a druhý ľahší grepový sorbet.
Sviatky nám dali zabrať čo sa týka stravovania, skúste si preto s nami pripraviť nedeľný obed zdravo a nízkolcholesterovo.
Cuketa je sezónna zelenina, ktorá je nenáročná na pestovanie a v letnom období ju vždy dostanete na trhovisku, je ľahko stráviteľná a chutná.
...Pripravte si jednoduchú ovocnú pochúťku, ktorá nezaberie veľa času a chutí práve tak dobre, ako lákavé "výsledky" zložitých receptov.
Jeseň je najvhodnejší čas na prípravu diviny a preto vám femme pripravila niekoľko informácii o tejto téme a chutných receptov.