Všemožne sa snažíme vyhnúť nezdravým, mastným jedlám. Jednou z rád je pritom nahradiť živočíšne tuky rastlinnými. Ako však nahradiť v kuchyni maslo?
Vybrali sme pre vás tradičné, sviatočné recepty z regiónov Liptov, Orava a Kysuce z knihy Poklady slovenskej kuchyne z pera Silvie Pilkovej.
... na Kačacie Crème brûlée. Kačacie a husacie hody už nemusia znamenať len prípravu pečeného stehna a lokše s kapustou.
Sezóna malých bakchanálií práve začína. Nechajte sa poučiť a pozvať na ochutnávku netradičného husacieho a kačacieho menu od Michala Hečka, šéfkuchára hotela Mercure Bratislava Centrum.
Tipy na rýchle pohostenie. Benefitom hravých syrov Liptov je ich široké využitie v kuchyni. Nechajte sa inšpirovať našimi receptami. Svojich známych a rodinu prekvapíte novými kreatívnymi kombináciami.
Jesenné obdobie je ideálnym časom pre prípravu chutných pirohov v slanej ale aj v sladkej podobe, vyskúšajte tri rôzne plnky v pirôžkách – tekvicovú, hubovú a gaštanovú.
Veselé zvieratká z chlebíkov Penam školáčikov presvedčia, že desiata môže byť zábavná a pritom výborne chutí. Vyskúšajte naše tipy!
Amatérski nadšení cukrári bojovali na jar so svojimi receptami o miesta v novej kuchárskej knihe Hera Rodinné recepty. Dnes si ich recepty môžete pripraviť.
Leto je v plnom prúde a s ním aj čas na lahodné dezerty. Vyskúšajte jeden z nasledujúcich originálnych receptov s tyčinkami ORION...
V lete vypekáme chutné koláče zo sezónneho ovocia, ktoré osviežia všetkých členov rodiny. Naberte chuť do pečenia a pripravte si broskyňové, čučoriedkové či rebarborové potešenie!
Leto je ideálnym obdobím na prípravu záhradných kulinárskych slávností, na ktorých nesmie chýbať „sladká bodka“ v podobe dezertov.
Sir Paul McCartney a iné známe osobnosti ponúkajú v knihe chutné vegetariánske recepty a kulinárske inšpirácie na kompletné menu.
Peter Kulhány je medzi milovníkmi dobrého jedenia dobre známy. My sme mali tú príležitosť, opäť si potvrdiť jeho kvality.
Leto opäť nastúpilo a správne gazdinky sú nachystané zavárať, a zároveň prekvapiť s niečim novým na stole svojich blízkych. Nechajte sa inšpirovať novými receptami.
Práve v letnom období sa nám žiada táto mrazená pochúťka, ale sú krajiny, kde si ju neodpustia ani v zime.
Takmer každé dieťa sa môže pýšiť poriadne maškrtným jazýčkom. A kedy inokedy mu ulahodiť, ak nie po vysvedčení a úspešne zvládnutom školskom roku.
Trikrát kura a predsa inak! Jeden z „rýchlych receptov“ je ideálny  počas pracovných dní, ďalšie dva si vyskúšajte na rodinnej grilovačke.
Zdravé stravovanie veľa z nás stále považuje za nie veľmi chutné. Opak je však pravdou! Že neviete, ako na to?