Aromatické džemy patria medzi lekvárovú aristokraciu. Avšak len zo skutočne kvalitných surovín sa nám môže podariť vytvoriť ušľachtilú pochúťku.
Bulharskú kuchyňu charakterizuje najmä výživnosť a dobrá stráviteľnosť; obsahuje totiž vysoký podiel živočíšnych bielkovín, zeleniny a ovocia.
Maďarská kuchyňa nie je taká slávna ako kuchyňa francúzska, taká geniálne jednoduchá ako kuchyňa čínska ani taká zdravá ako kuchyňa talianska...
Hrozno, tak ako väčšina ovocia, je pochúťkou bez akejkoľvek úpravy; ale ani hroznovými špecialitami nie je nutné nikoho dvakrát ponúkať... Vyskúšajte.
Chystáte sa do Maďarska? Vychutnajte si aj pikantnú maďarskú kuchyňu, ktorá sa nezaobíde bez papriky, cibule, cesnaku, rajčín a kyslej smotany...
Polievka je jedlo, ktoré v zime príjemne zahreje, v lete osvieži, dáva pocit domáckej pohody, a môže tiež zasýtiť ako hlavné jedlo.
V letnom období sa žiadajú ľahké pokrmy, medzi ktoré sa zaraďujú aj zeleninové polievky, skúste si s nami pripraviť na obmenu studené polievky.
Sme bytosti túžiace po zmene, a tak nám dobre padne, keď sa stretneme s niečim novým... Hoci aj s ovocnou pochúťkou v neobvyklej kombinácii.
V prípade, že pečenie je pre vás vec relaxácie, pripravte "niečo slané" k mladému vínu: napríklad vegetové slimáky alebo klasické kapustníky...
Každý z nás pozná slané plnky, femme vám ponúka ľahké letné ovocné plnky, ktoré sú bohaté na vitamíny a určite prekvapia aj vaše deti.
Femme pre vás pripravila ľahké bezmäsité recepty na jeden deň v týždní, sú vyhotovené zo zeleniny a nájdete v nich pikantnú polievku, hlivu na sladko a kávový dezert.
Čakáte návštevu priateľov počas týždňa a chcete ich chutne ale rýchlo pohostiť? Skúste sa s femme naučiť nové nátierky...
Tieto huby si potrpia na čisté životné prostredie, ale v košíku sa vám odvďačia charakteristickou vôňou a na tanieri vynikajúcou chuťou.
Kombinácie rôznych druhov syrov, zeleniny a prísad sú vynikajúcou a zároveň nenáročnou pochúťkou, ktorú zvládne aj kuchársky začiatočník...
Femme pre vás pripravila dva chutné dezerty, ktoré si môžete pripraviť na víkend. Jeden je sýtejší z ryže a šľahačky a druhý ľahší grepový sorbet.
Sviatky nám dali zabrať čo sa týka stravovania, skúste si preto s nami pripraviť nedeľný obed zdravo a nízkolcholesterovo.