Polievka je jedlo, ktoré v zime príjemne zahreje, v lete osvieži, dáva pocit domáckej pohody, a môže tiež zasýtiť ako hlavné jedlo.
Vzhľadom na zemepisnú polohu Švédska nie je prekvapujúce, že si ich kuchyňa potrpí na množstvo jedál z rýb ale popri nich sú v obľube aj jedlá z diviny.
Že nielen láska, ale aj zdravie ide cez žalúdok, je známe a vieme aj to že zdravé jedlo prestalo už byť nudnou záležitosťou.
Polievka je jedlo, ktoré v zime príjemne zahreje, v lete osvieži, dáva pocit domáckej pohody, a môže tiež zasýtiť ako hlavné jedlo.
Počas leta sa nám nie vždy chce variť, preto vám ponúkame tipy na polievky, ktoré vydržia aj do druhého dňa a sú stále chutné.
Geografická poloha Talianska ponúka množstvo sladkovodných ako aj morských rýb a preto sú neodmysliteľnou súčasťou talianskej kuchyne.
Chystáte rodinnú oslavu alebo oslavu s priateľmi? Inšpirujte sa našimi receptami miešaných drinkov Chivas Regal obľúbenej už dve storočia a zaručene zožnete ovácie.
levické lokše (so syrom a šunkou); Michalove lokše (s opečenou zeleninou); hubové lokše; syrové lokše.
Chleby a pagáče, ktoré obsahujú celozrnnú múku, oriešky, zeleninu alebo sušené ovocie sú chutnými zdrojmi vláknin. Skuste snami maffiny sladké aj slané.
Vďaka Krištofovi Kolumbovi poznáme zemiaky a femme vám ponúka niekoľko chutných receptov, ktoré vám môžu nahradiť aj ľahký obed.
Pripomeňte si dovolenkovú atmosféru a pripravte si ľahké, chutné a zdravé jedlo "po stredozemsky" - s bazalkou.
Jahoda - ako sladko to znie... Čas jahôd je tu a s ním možnosť pripraviť jahodové hody, ktorým nikto neodolá. Inšpirujte sa...
Aromatické džemy patria medzi lekvárovú aristokraciu. Avšak len zo skutočne kvalitných surovín sa nám môže podariť vytvoriť ušľachtilú pochúťku.
Bulharskú kuchyňu charakterizuje najmä výživnosť a dobrá stráviteľnosť; obsahuje totiž vysoký podiel živočíšnych bielkovín, zeleniny a ovocia.
Maďarská kuchyňa nie je taká slávna ako kuchyňa francúzska, taká geniálne jednoduchá ako kuchyňa čínska ani taká zdravá ako kuchyňa talianska...
Hrozno, tak ako väčšina ovocia, je pochúťkou bez akejkoľvek úpravy; ale ani hroznovými špecialitami nie je nutné nikoho dvakrát ponúkať... Vyskúšajte.
K jeseni patrí obdobie vinobrania a husacích hodov. Femme pre vás uverejňuje netradičné recepty, ktoré ste nám napísali na našu výzvu v súťaži.
Chystáte sa do Maďarska? Vychutnajte si aj pikantnú maďarskú kuchyňu, ktorá sa nezaobíde bez papriky, cibule, cesnaku, rajčín a kyslej smotany...