Esencia plodov raja: paradajkový konfit s cesnakom

V zime je to s kvalitou ovocia a zeleniny všelijaké. Nedostatok slniečka je poznať a napríklad paradajky strácajú úplne chuť. Skúste prírodu prekabátiť a pripravte z nich  tento konfit. To sa paradajky naložia do oleja a spolu s cesnakom a bylinkami sa pomaly v oleji pečú.

Ich chuť sa skoncentruje a sú úplne božské! Použite ich potom napríklad na hrianku, bruschettu, do cestovín, šalátov alebo všade, kam by ste si dali napríklad sušené paradajky. Pokiaľ vám z nich náhodou ostane olej, určite sa ho nezbavujte, má krásnou paradajkovú chuť aj vôňu.

whirpool_konfit_tomato

Foto Whirlpool a S vášňou pre jedlo

Pripravte si tieto suroviny:

˗ 500g väčších cherry paradajok na stonke
˗ cesnak
˗ čerstvý rozmarín
˗ soľ
˗ 1,5 dl repkového oleja

A ako na to?

1. Paradajky umyjete, osušte a rovnomerne rozložte na dno zapekacej misy.
2. Pridajte hlavičku cesnaku rozkrojenú napoly.
3. Všetko zalejte olejem tak, aby boli paradajky aspoň z časti ponorené, pridajte rozmarín a soľ.
4. Zapekaciu misku vložte do rúry.
5. Nastavte horný a spodný ohrev na 150 °C a nechajte asi 1,5 hodiny pozvoľna piecť.
6. Hotový konfit nechajte vychladnúť. Cesnak vylúpte zo šupiek a pokiaľ ho hneď nespotrebujete, vložte ho s celým obsah zapekacej misky do uzatvárateľného pohára, kde konfit v chladničke vydrží minimálne 10 dní.

whirlpool_w11I-op1-4s2h

Foto Whirlpool 

Kaya má doma kombinovanú parnú rúru Whirlpool W11I OP1 4S2 H s Wi-Fi a senzorovou technológiou 6. ZMYSEL, ktorá sama stráži pečenie podľa zvoleného programu a nastavených parametrov pri minimálnej spotrebe energie. Je vybavená i technológiou SteamSense+ na prípravu jedla pomocou teplého vzduchu s tromi stupňami pary i pre varenie v 100% pare. Rúra s mnohými ručnými aj špeciálnymi funkciami a automatickými programami umožňuje piecť až na štyroch úrovniach naraz bez zmiešania chutí a vôní. O čistotu sa postará samočistiaci parný systém HydroClean za pomoci kombinácie pary, smaltovaného povrchu a špeciálneho čistiaceho cyklu, pred otlačkami prstov ochráni špeciálna povrchová úprava Silver Ice. Poteší aj tlmené dovieranie dvierok rúry. Odporúčaná predajná cena 1 199 €.

Viac na www.whirlpool.sk

 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.