Recepty na dezerty: Tyčový mixér ako váš nový pomocník

Pripravte si rýchle a chutné dezerty - Jahodový mousse, Banánovo-mandľový dezert a Ovocný sorbet s pomocou tyčového mixéra. Ponorný mixér urýchli čas prípravy a šetrí vašu energiu. Vychutnajte si to!

braun_1024

Zdroj foto: Braun 

Recepty na dezerty: Tyčový mixér ako váš nový pomocník

Radi si pochutnávate na sladkých maškrtách, ale nemáte príliš veľa času na prípravu? Inšpirujte sa našimi jednoduchými receptami. Ak pri nich použijete tyčový mixér, ušetríte čas i energiu.

Ponorný mixér disponuje pokročilými funkciami a pestrou paletou nadstavcov, ktoré vám pomôžu pri príprave akéhokoľvek pokrmu, vrátane sladkých pochúťok. Stane sa vaším verným pomocníkom v domácnosti, podobne, ako napríklad parný generátor.

Recepty na dezerty, pri ktorých vám pomôže tyčový mixér

Nachystajte si potrebné ingrediencie, ponorný mixér s príslušenstvom a pustite sa do prípravy dezertov, ktoré potešia celú rodinu. Ktoré by ste mali rozhodne vyskúšať?

Rýchly čokoládový puding

Na prípravu čokoládového pudingu potrebujete 200 g kvalitnej horkej čokolády s obsahom kakaa minimálne 70 percent, 2 šálky mlieka alebo rastlinnej náhrady, ⅓ šálky holandského kakaa, ½ šálky kokosového cukru a 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu. Na ozdobenie šľahačku, ovocie a sušienky podľa chuti.

Ako na to? Vo vodnom kúpeli si rozpustite čokoládu. V druhej miske si ponornou mixovacou nohou k ponornému mixéru vyšľahajte mlieko, kakaový prášok, cukor a kukuričný škrob. Zmes nalejte do hrnca k rozpustenej čokoláde a varte na miernom ohni dovtedy, kým nezhustne. Pre dosiahnutie jemnej a krémovej konzistencie môžete použiť na šľahanie opäť tyčový mixér. Na záver dajte čokoládu do pohárov s ovocím a sušienkami a dozdobte šľahačkou.

Jahodový mousse

Aj v jesenných mesiacoch si môžete dopriať vitamínovú bombu v podobe jahôd. Jahodový mousse pripravíte z 250 g čerstvých jahôd, 200 ml šľahačky, 2 polievkových lyžíc cukru, 1 vanilkového cukru a citrónovej šťavy.

Ako na to? Jahody umyte, dajte do misky, pridajte k nim cukor, vanilkový cukor a citrónovú šťavu. Mixujte dovtedy, kým zmes nebude úplne hladká. Šľahacou metlou vyšľahajte smotanu a opatrne ju zmiešajte s jahodovým pyré. Prelejte do pohárov a skladujte v chladničke aspoň hodinu pred tým, ako budete dezert podávať.

freepik_strawberry_mousse

Kakaová smoothie miska

Má prísť návšteva, ktorá ocení zdravý a chutný dezert? Pripravte si 1 banán, 1 šálku mandľového mlieka, 2 polievkové lyžice kakaa, 1 lyžicu arašidového masla a pustite sa do prípravy. Stačí, keď všetky suroviny dáte do misky a zmixujete ponorným mixérom na hladké pyré. Smoothie misku nalejte do farebných misiek, ozdobte ovocím, semienkami alebo orechmi podľa chuti.

Banánovo-mandľový dezert

Banány s mandľami sú úžasná kombinácia, čo poviete? Tento dezert bude chutiť malým i veľkým. Na jeho prípravu potrebujete 2 prezreté banány, 100 g mandľového masla, 2 polievkové lyžice medu a ½ šálky gréckeho jogurtu. Na ozdobu plátky banánu a nasekané mandle.

Ako na to? Kúsky banánu zmixujte tyčovým mixérom spolu s mandľovým maslom, medom a jogurtom. Mixujte dovtedy, kým nedosiahnete úplne hladkú konzistenciu. Dezert nalejte do sklených pohárov a dozdobte nasekanými mandľami alebo plátkami banánu.

freepik_banana_almond

Ovocný sorbet

Máte radi ľadové dezerty počas celého roka? S tyčovým mixérom si ich pripravíte kedykoľvek ľahko, rýchlo a jednoducho. Na zdravý ovocný sorbet potrebujete 500 g mrazeného ovocia podľa chuti, javorový sirup na dosladenie a citrónovú šťavu.

Ako na to? Všetky suroviny dajte do misky a zmixujte ponorným mixérom. Hladkú konzistenciu dosiahnete po niekoľkých minútach. Potom sorbet nalejte do nádoby, ktorá môže ísť do mrazničky, a dajte ho na niekoľko minút zamraziť. Pred podávaním môžete sorbet premiešať, aby bol krásne nadýchaný.

Tvarohový pohár s ovocím

Prichystajte si 250 g tvarohu, 2 polievkové lyžice medu, 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu a rôzne druhy ovocia podľa chuti. Najprv vyšľahajte tvaroh, med a vanilkový extrakt. Po získaní hladkej a krémovej konzistencie ho navrstvite na ovocie v miske. Potom opäť dajte vrstvu ovocia a zakryte ho krémom. Pokračujte dovtedy, kým sa pohár nenaplní.

Ilustračné foto: Freepik

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.