Ryby sú vynikajúcimi hostiteľmi - jedlo pripravujú s jemnocitom a láskou, ich prostredie je plné harmónie, krásy a pohody... Pokiaľ budete pripravovať pokrm pre Ryby, vsaďte na jedlá jemnej chuti....
Vychutnajte si rozmanitosť teplých nápojov, ktoré vás príjemne zahrejú v nepriaznivých mrazivých dňoch. Ich pôvod siaha až ďaleko do histórie a viažu sa k nim rôzne zaujímavé príbehy. K chutnému nápoj...
enikel je stará plodina, ktorú pestovali už starí Rimania a jeho obľúbenosť pretrváva do dnešných dní v celej Európe. Semená vo forme korenia sa pridávajú do omáčok,k pečeným rybám, do nakladacích zmesí k uhork...
Zatvorte oči a zhlboka sa nadýchnite. Predstavte si malebné mestečko v Ázii, obklopené zeleňou a žblnkajúcimi potôčikmi. Spev vtákov vám obopína boky a snaží sa ich roztancovať, zatiaľ čo bo...
Nech zdvihne ruku ten, kto nemá rád palacinky. Isto iste sa medzi nami nájde zopár jedincov. Táto sladká dobrôtka má však slušnú základňu svojich verných fanúšikov naprieč krajinami. Napríklad v Angli...
Drží vás čosi "pod krkom"? Bez zjavnej príčiny vás sprevádza pocit nepohody a neurčitej únavy? Vylepšite si náladu dobrým punčom alebo grogom. Okrem receptov sa dozviete, kedy a odkiaľ k nám punč prišiel do Eur...
Po zimnom dni strávenom pri športových aktivitách vás najlepšie zohreje horúca polievka. Vyskúšali ste už náš recept na domácu polievku s palacinkovými zvitkami – Frittatensuppe a Tirolské knedličky. Dobrú...
Začiatok roka je u niektorých ľudí spojený so sebazaprením pri plnení si novoročných predsavzatí. Mnohí z nás si položia otázku – ako žiť zdravšie? Okrem práce na svojej postave je nemenej dôležitá vy...
Dni sú čoraz kratšie a tmavšie, z domu odchádzame za šera a prichádzame za tmy a toto nás čaká ešte pár mesiacov. No stačí premeniť kuchyňu, kancelársku kuchynku alebo obývačku na rozvoniava...
Nemusíte byť stopercentný vegán ani vegetarián na to, aby ste prišli na chuť novým veciam. Menej zaťažený organizmus predsa uvíta každý, bez ohľadu na stravovacie návyky. V novembri je na to ideálna prílež...
Vieme, že králičie mäso je veľmi zdravé a chutné, odporúča sa pri rekonvalescencii, deťom a pri diétach. Femme pre vás pripravila tri recepty, ktoré síce nespĺňajú veľmi nízko kalorické hodnoty, ale o to b...
Závideli ste niekedy profi kuchárom, čo všetko dokážu pripraviť a báli ste sa do niečoho ťažkého pustiť sami doma? Francúzske Millefeuille bolo pre vás niečo nepredstaviteľné? A čo napríklad Baci di Dama, kvásk...
Kulinárske umenie sa od gazdinky ku gazdinke v ich kuchyniach rôzni. Jeseň ich ale predsa len v niečom spája. Typickou potravinou pre toto obdobie je, ako inak, tekvica. V Lidli nájdete viac...
Ak zbierate huby, zamerajte sa len na  mladé a zdravé kusy hríbov a ukladajte ich do prútených košíkov, aby sa vám nezaparili. Niekedy je zber skutočne bohatý a tak nestihnete všetky huby na...
Sychravé jesenné dni - niekto ich miluje a niekto zase v tomto období pociťuje smútok za letnými dňami. Dobrá správa je, že existuje spôsob ako spojiť tieto dve ročné obdobia. Jednoducho si len pripra...
Jeseň je obdobím dozrievania jabĺk, hrušiek či hrozna. Rovnako je to sezóna pre hubárov, ktorí sa tešia na sušenie, konzervovanie a prípravu chutných pokrmov z lesných húb. Nechajte sa inšpirovať troma receptam...
Jeseň je typickým obdobím prípravy tekvicových pokrmov v slanej aj v sladkej podobe, my vám prinášame recepty na polievku a dva dezerty - Tekvicovú polievku s Harisou, Sladkú tekvica v&...
Jedlé gaštany sú pochúťka, ktorú ľudstvo pozná už stovky rokov. V južných oblastiach Álp zachraňovali ich plody nemajetných obyvateľov pred hladom, a navyše poskytovali drevo najvyššej kvality. Vlastnosti a výž...