Siahnite po klasike, ktorú môžete trochu pozmeniť: chutných kuracích stehnách pomaly pečených s koreňovou zeleninou. Tá nielenže dodá mäsu krásnu vôňu, ale aj nový rozmer chuti a potrebné minerály, stopové...
Príjemné chvíle s priateľmi miluje každý a rituál talianskeho Aperitiva je skvelou príležitosťou, ako si ich vychutnať naplno, a to aj bez jedinej kvapky alkoholu. Tradičné „Rituale Italiano“ v s...
Ako sa orientovať v toľkých tipoch vín nám, neraz robí vrásky na čele. Femme vám ponúka niekoľko dobrých tipov na správnu voľbu vína a jej výber sa zameria hlavne na talianske vína. Na záver sme pridali dva veľ...
Časy nudných vegetariánskych receptov sú dávno preč. Veď kto povedal, že bezmäsitá strava nemôže byť pestrá, chutná a výživná zároveň? Ochutnajte vegetariánske recepty inšpirované medzinárodnou kuchyňou.&n...
Začiatok roka ubehol ako voda a čochvíľa nás čaká sviatok všetkých zamilovaných, obľúbený sviatok sv. Valentína. Ten sa teší popularite predovšetkým v zámorí, ale ani u nás sa 14. februára nevyhnete z...
... je pre nás Európanov exotickou kuchyňou, je plná vôní, farieb a samozrejme chutí. Ponúkame vám niekoľko informácii a zaujímavých receptov na dobrú chuť. Najčastejšie používanou surovinou je ryža,...
Každodenná otázka, čo si uvariť trápi nejedného z nás. Prečo neskúsiť hubový experiment? V regáloch obľúbeného diskontu nájdete čerstvé huby po celý rok. Najznámejšou pestovanou hubou je šampiňón a na...
Určite to pozná nejeden z nás, každoročné pokusy o dodržanie predsavzatí končia častokrát neúspešne. Urobte rázne rozhodnutie a zmeňte svoj životný štýl na taký,  ktorý bude dlhodobo udržate...
Losos je skvelým zdrojom bielkovín, omega-3 mastných kyselín, draslíka, vitamínu D a vitamínov skupiny B. Lososovité ryby majú rúžové mäso a lahodnú chuť. Sýte mäso je ideálne pre pečenie, varenie vo...
K zimnému počasiu sa predsa najviac hodí chutná dobrota, horúci čaj a obľúbený film v teple domova. Či už obľubujete overené klasiky alebo radi skúšate nové veci, vyberie si naozaj každý.Nec...
Batáty si v slovenskej gastronómii získavajú čoraz väčšiu obľubu. Sú zdravé, znižujú cholesterol a dajú sa použiť ako na varenie, tak aj pečenie múčnikov. Pokiaľ milujete kombináciu sladkej a pikantnej chuti, p...
Každodenná otázka, čo si uvariť trápi nejedného z nás. Prečo neskúsiť hubový experiment? Obdobie hubárskych výletov skončilo, no v regáloch obľúbeného diskontu nájdete čerstvé huby po celý rok. I...
Prečo chutí pizza z pizzerie lepšie ako tá od mamičky? „Časť tajomstva tvorí cesto, časť čerstvé suroviny, ale dokonalosť sa tvorí v peci na pizzu a tú žiadna domáca rúra nenapodobní. Ale poviem...
Poznáte to, máte na niečo chuť, ale ani poriadne neviete na čo. Sladké, slané - chuť maškrtiť nás občas prekvapí. Či už obľubujete overené klasiky alebo radi skúšate nové veci, vyberie si naozaj každý z po...
Od víťazstva Jirka Halamku v kulinárskej súťaži Master Chef uplynulo už päť rokov. Za tú dobu stihol založiť cateringovú firmu, otvoriť a zavrieť reštauráciu aj spolupracovať s TV Paprika na kulinársk...
Obľúbený sviatok strašidiel a masiek sa nezastaviteľne blíži a s ním aj množstvo príležitostí predviesť sa v kuchyni nielen vašej rodine, ale aj priateľom či kolegom na štýlovej párty. ...
Je tu, krásna, farebná... Jej krása sa skladá z maličkostí, z farebných listov, odkvitajúcej trávy, jesenných plodov. Stačí len spomaliť, všímať si. Gaštany a tekvica k jeseni nepochybne patrí. A to nie le...
Do 9. storočia sa v Európe sladilo výhradne medom. Potom ho pomaly začal nahrádzať trstinový cukor, ktorý sa do Európy rozšíril zo Stredného  Východu. Bol však až do 17. storočia veľkou vzácnosťou, z&...