Trikrát ryba na tanieri

Viete, že rybie mäso, ako dôležitý zdroj bielkovín, zdravých tukov, vitamínov a minerálov, by malo byť aspoň jedenkrát týždenne súčasťou vášho jedálnička, a to vrátane detí, ale dbať na jeho pravidelnú konzumáciu sa vám nedarí?

Značka Rio Mare prináša na trh novinku pre všetkých milovníkov tuniakových šalátov: Insalatissime Spring – svieži a chuťovo bohatý, plný vybranej sezónnej zeleniny v kombinácii s bielou ryžou, nadchne vás od prvého sústa.

rio_mare_724

Limitovaná edícia Rio Mare Insalatissime Spring je novinka stvorená pre labužníkov. Tento šalát si môžete vychutnať priamo z plechovky, alebo ho môžete servírovať v štýle špičkových reštaurácií - na výbere zelených šalátov, s kúskami pomaranča a nasekanými mandľami. Avšak fantázii sa medze nekladú. Od prvého sústa vás Insalatissime Spring prenesie do slnečného raja plného sviežich, jemných chutí špargle, hrášku a slnečno žltej mrkvy, zakončenej nádychom talianskeho citróna. To všetko korunované dokonalým tuniakom Rio Mare.

Tip: Jarná súťaž s Rio Mare!

V termíne od 1. 7. 2024 do 31. 8. 2024  prebieha LETNÁ SÚŤAŽ s RIO MARE. Stačí zakúpiť akýkoľvek produkt Rio Mare, napríklad práve Insalatissime Spring, zaregistrovať sa na webe www.riomare.sk/sutaz a potom už len počkať na žrebovanie o krásne ceny:

1x iPhone, 6x cestovný kufor, 40x rodinnú deku Rio Mare

PLNĚNÉ PARADAJKY
Tuniak Rio Mare v olivovom oleji, Basmati ryža, píniové orechy

riomare_20322

Ingrediencie pre 4 osoby:

Tuniak Rio Mare v olivovom oleji (4x 80 g)
Varená Basmati ryža 4 hrsti (160 g)
Šalotka 2 ks
Olúpané mäsité rajské jablko 4 ks
Cesnak 4 strúčiky
Sterilizované čierne fazule 4 pol. lyžice
Sterilizovaný cícer 4 pol. lyžice
Sterilizované biele fazule 4 pol. lyžice
Lúpané sójové bôby (Edamame) 4 pol. lyžice
Píniové orechy 2 pol. lyžice
Strúhaný parmezán 4 pol. lyžice
Kôra z jedného citrónu
Najemno nakrájaný listový petržlen 4 pol. lyžice
Olivový olej 4 pol. lyžice
Soľ, čierne korenie na dochutenie

Postup:

1, Olúpané rajské jablká najprv vydlabeme a vložíme do pekáča na pečenie. Rajské jablká zvnútra osolíme a okoreníme.
2, Na vopred zahriatu panvicu nalejeme olivový olej, na ktorom orestujeme cesnak spoločne s tuniakom v olivovom oleji.
3, Do takto pripraveného základu postupne pridávame odkvapkané biele a čierne fazule, sójové bôby, cícer, píniové orechy a vopred uvarenú Basmati ryžu.
4, Pripravenú náplň dôkladne premiešame, osolíme a ochutíme drveným čiernym korením, prevoniame nastrúhanou kôrou z citrónu a zastrúhame parmezánom.
5, Zmes postupne plníme do vopred pripravených rajských jabĺk.
6, Naplnené rajské jablká vložíme do vopred zahriatej trúby. Pečieme 5 minút pri 160°C.

Servírovanie: Gratinované rajské jablká pred servírovaním pokvapkáme olivovým olejom a pre intenzívnejšiu arómu nastrúhame čerstvú citrónovú kôru.

Filet z pražmy červenej  s divokou špargľou a šafránovou omáčkou

kotanyi_20322

Ingrediencie pre 4 osoby:

4 vykostené filety z pražmy červenej
300 g divokej špargle
hladkú múky
Kotányi citrónové korenie
čerstvo mletú morská soľ a čierne korenie Kotányi z mlynčeka
Kotányi Olivový olej

Na omáčku:
100 ml rybacieho alebo kuracieho vývaru
2 dcl bieleho vína
120 ml smotany
40 g masla
citrónovú šťavu
štipku cukru
Kotányi šafrán pravý
čerstvo mletú morská soľ a čierne korenie Kotányi z mlynčeka

Na ozdobenie:
žeruchu
kvety kapucínky väčšej
Kotányi Glacé s príchuťou šafránou
Kotányi Glacé Classic

Postup:

Divokú špargľu varte v slanej vode asi 1-2 minúty, následne vložte do ľadovej vody. Filety prekrojte na polovicu a dochuťte Kotányi citrónovým korením. Obaľte múkou a restujte filety na olivovom oleji z oboch strán. Na prípravu omáčky zredukujte vývar spolu s bielym vínom na polovicu. Pridajte smotanu a trochu citrónovej šťavy, dochuťte soľou, korením, šafránom, štipkou cukru a chvíľu povarte. Pridajte maslo a omáčku napeňte mixérom.
Pred podávaním špargľu polejte olivovým olejom a dochuťte soľou a korením. Divokú špargľa umiestnite do stredu taniera, na vrch položte filety a polejte šafránovou omáčkou. Ozdobte žeruchou, jedlými kvetmi a Kotányi Glacé s príchuťou šafránu a Glacé Classic.

Fish & Chips, alebo treska v chrumkavej strúhanke a hranolčeky z rúry

Kto by nepoznal fish and chips, tradičné anglické jedlo, ktoré býva vyprážané v oleji a servírované v liste včerajších novín? Túto vyprážanú pochúťku môžete trochu odľahčiť a oboje, teda ako rybu, tak aj hranolčeky, pripraviť v rúre. Keď skombinujete horúci vzduch a paru, upečie sa treska tak, že bude vo vnútri krásne šťavnatá a strúhanka na jej povrchu chrumkavá a do zlatista upečená s minimom tuku. Vyskúšajte skvelý recept Kayi z blogu S vášňou pre jedlo a na rybie prsty môžete navždy zabudnúť.

whirpool_1_20322

Ingrediencie pre 4 osoby:

600 g filietu z tresky
1 vajce
1 lyžicu dijonskej horčice
kôru z polovice citróna
 ½ lyžičky sušeného cesnaku
1 lyžicu hladkej múky
panko strúhanku (špeciálna strúhanka s hrubšou štruktúrou)
¾ kg zemiakov
olej
soľ a čierne korenie

Postup:

1. Najskôr pripravte hranolčeky. Olúpané zemiaky nakrájajte na dlhšie hranolčeky, pod tečúcou vodou opláchnite a osušte v utierke. Hranolčeky pokvapkajte asi dvoma lyžicami oleja, premiešajte a rozložte na plech vyložený papierom na pečenie.
2. Vložte do rúry a pečte asi 20 minút pri 200 °C. Pokiaľ máte doma parnú rúru, ideálny je program na teplovzdušné pečenie pri teplote 200 °C so strednou úrovňou pary.
3. Medzitým si pripravte rybu: tresku nakrájajte na jednotlivé plátky, osoľte a okoreňte zo všetkých strán.
4. Pripravte si obaľovaciu zmes, na ktorú prešľahajte vajce s dijonskou horčicou, nastrúhanou citrónovou kôrou a sušeným cesnakom.
5. Plátky ryby najskôr obaľte v múke, potom vo vaječnej zmesi a nakoniec v panko strúhanke.
6. Obalenú rybu ľahko pokvapkajte olejom, rozložte na rošt na pečenie a vložte do rúry nad plech s hranolčekmi. Tresku pečte spoločne s hranolčekmi ešte ďalších 20 minút do zlatista.
7. Podávajte s hráškom, ktorý len rozmrazíte a vidličkou popučíte nahrubo, s tatárskou a mesiačikom citróna na pokvapkanie.

Dobrú chuť!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.