Oslávte Deň otcov s lahôdkami!

 Vďaka údajom Sčítania obyvateľov, domov a bytov (SODB) vieme, že na Slovensku máme 1,4 milióna otcov. Úplne prvé uvažovanie o oslave dôležitosti odvážnych, obetavých a milujúcich mužov pochádza z amerického štátu Washington a pripadla mu tretia júnová nedeľa.

 Sviatok postupne naberal na sile a vďaka zaradeniu do zákona prezidentom Richardom Nixonom, sa od roku 1972 trvalo oslavuje. Navyše, rozšíril sa aj do ďalších krajín.

Vedeli ste, že Španieli, Portugalci, Chorváti či Belgičania si Deň otcov pripisujú k sviatku sv. Jozefa 19. marca?  Nemci zase na 40. deň po Veľkej noci a Rakúšania ho posunuli na druhú júnovú nedeľu. U nás sa svojmu milovanému otcovi tento rok poďakujte 16. júna. Milé potešenie nájdete v každej Lidl predajni. Darujte mu to najlepšie z ponuky Grill&Fun. Bravčové steaky z krkovičky, marinované rebierka, syry či mriežku na grilovanie od privátnej značky príslušenstva Grillmeister.

lidl_16624

Grill&Fun,  Bravčové steaky z krkovičky, Lidl, 4,49 €. Grill&Fun, Bravčové rebierka marinované, Lidl, 5,19 €. GRILLMEISTER, Mriežka na grilovanie, Lidl, 9,99 €

 Triple Chocolate Cake

triple_chocolate_cake

P O T R E B U J E T E:

Na korpus:
90 g hladkej múky
6 g prášku do pečiva
25 g rozpusteného masla
20 g kakaa
1 vajce
120 g kryštálového cukru
80 ml mlieka
50 ml kávy
100 g Extra Jam Hamé višňa

Na tmavú penu:
250 ml smotany na šľahanie
140 g horkej čokolády
2 plátky želatíny
pár kvapiek vanilkového extraktu

Na svetlú penu:
250 ml smotany na šľahanie
140 g bielej čokolády
3 plátky želatíny
pár kvapiek vanilkového extraktu
čokoládové hobliny na ozdobu

P O ST U P:

1. Múku, kakao, cukor a prášok do pečiva spolu zmiešame.
2. Do zmesi postupne pridávame maslo, vajce, mlieko a kávu. Všetko dôkladne premiešame a pečieme v tortovej forme (s priemerom 17 - 19 cm), ktorú sme vyložili papierom na pečenie na 180 stupňoch približne 30 minút.
3. Upečený korpus necháme vychladnúť a potrieme ho višňovým džemom.
4. Do misky si dáme ľadovú vodu a namočíme do nej 2 plátky želatíny. 100 ml smotany na šľahanie zohrejeme vo vodnom kúpeli, pridáme do nej vyžmýkané plátky želatíny a vanilkový extrakt. Nakoniec v nej rozpustíme aj horúcu čokoládu. Medzitým si vyšľaháme zvyšných 150 ml smotany dotuha, ktorú potom zľahka zamiešame do vychladnutej čokoládovej hmoty. Hotovou penu dáme na korpus a necháme minimálne 2 hodiny vychladnúť.
5. Rovnaký postup urobíme aj so svetlou penou. Nakoniec ozdobíme čokoládovými hoblinami.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.