Doľahla na vás s príchodom jari typická únava? Ak sa necítite vo svojej koži, ste malátni, nič vás nebaví, vaše vlasy ani pleť nežiaria ako predtým, potrebujete vzpruhu. Ak chcete pocítiť príval čerstvej energi...
Popri repkovom, slnečnicovom a olivovom oleji sa čoraz častejšie v slovenských kuchyniach objavujú špeciálne druhy olejov ako sú tekvicový, orechový, makový, ľanový, sezamový, kukuričný, konopný a&nbs...
Odborníci na zdravú výživu dlhodobo upozorňujú na význam konzumácie sezónnych a lokálnych potravín. Prečo je pre nás lepšia napríklad kapusta, cvikla, chren či medvedí cesnak než, povedzme, citrusy?
Počas diétneho režimu prechádzame rôznymi etapami. Od nadšenia, kedy ide všetko hladko až po nástup „vlčieho hladu“, ktorý zdolá všetky prekážky, ktoré sme si pre istotou pripravili...
Pravidelne sa objavujú nové druhy diét, nové trendy v stravovaní, moderné alternatívne smery.  V domnienkekonečne efektívneho spôsobu stravovania s výsledkom rýchlej redukcie hmotnosti sa púšťame čast...
V dobe, keď všetci začali všímať, že naša planéta potrebuje pomôcť, si aj mnoho ľudí povedalo, že vyskúša život bez mäsa. Či už je to novoročné predsavzatie, alebo chcete len vyskúšať či to zvládnete,...
Poznáme to všetci... Po prvých dňoch ťažšieho prechladnutia sa prirodzená nechuť k jedlu u chorého stratí a nastúpi prirodzený hlad. Bolo by však chybou ponúknuť oslabenému organizmu v tomto štádiu zotavov...
Žiaľ, je to tak: väčšina skutočne chutných jedál zdraviu viac škodí než prospieva. No našťastie, sú aj opačné príklady...
Vláknina je uhľohydrát, ktorý je zložkou stien rastlinných buniek. Ľudský organizmus vlákninu nie je schopný stráviť a preto je spojencom aj pri chudnutí!
Každý rád v teplom počasí oddychuje na pláži, alebo nosí obtiahnuté oblečenie, ktoré viac odkrýva, ako zakrýva. Ak nie ste práve spokojný so svojou postavou, kde tu vytŕča nejaký faldík, začnete sa obzerať...
Sladká karotka v kombinácii s medom a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy je vitamínová bomba, ktorú by si mali dopriať najmä tí "večne držiaci diétu"...
Mliečne produkty obsahujú veľké množstvo výživných látok s blahodarným účinkom na ľudský organizmus. Sú zásobárňou minerálnych látok, vápnika, horčíka, ale aj zinku. Kyslomliečne výrobky navyše obsahujú pr...
Každý z nás by sa chcel zdravo stravovať a byť a zdravý. Niekedy sa ale môže stať, že pri zmene jedálnička zistíte, že vám to nerobí dobre. Môže to byť o zvyku, alebo to môže byť tým, že vám...
Už dozrievajú! Bobuľky malé ako hrášok, sladké ako med a modré ako najmodrejší Šmolko. Sezóna čučoriedok sa začala, vyťažte z nej maximum!
Ak zaradíme do svojho jedálnička nižšie uvedené potraviny a budeme ich pravidelne konzumovať, môžeme mať dobrý pocit z toho, že sme v stravovacích návykoch urobili pre svoj zrak to najlepšie, aby...
Hoci sú nám vážne následky dlhodobého stresu dobre známe, niekedy rezignujeme a vnímame ho už ako nevyhnutnú súčasť života. A pritom stačí tak málo. 
.. je liečivou rastlinou, to vie asi každý. Využiť ju však môžeme aj v kuchyni, nech sa páči, tu je recept na žihľavovú polievku, žihľavové fašírky a žihľavový sirup...
Jesenný čas so sebou neprináša iba krásne sfarbené stromy, ale aj upršané počasie, keby je ľudský organizmus náchylnejší na rôzne ochorenia, ako je chrípka, alebo prechladnutie. V tomto čase je dôleži...