Úprava jedálnička hrá pri honbe za štíhlym telom hlavnú úlohu. Priebeh diéty môže skomplikovať intolerancia niektorých potravín. Napríklad len neznášanlivosťou laktózy trpí podľa odhadu až 20% ľudí v strednej E...
Ponuka rastlinných olejov je v súčasnosti dosť široká a vybrať si ten správny olej je niekedy zložitejšie ako sa zdá. Aké sú výhody repkového oleja v porovnaní s inými olejmi?
S blížiacim sa teplejším počasím vyhľadávame skôr ľahšie jedlá, ktoré nás zasýtia aj osviežia a súčasne nám "dobijú baterky". Recepty na zdravé marhuľové smoothie a prírodný "energetický drink".
Slováci konzumujú príliš málo výrobkov vhodných na vyváženú stravu. Zhon, stres a únava takéto telu škodlivé správanie len utužujú zlé návyky. Prezradíme vám, ako ich eliminovať. 
Rastlinné oleje sú dôležitou zložkou našej stravy. Repkový olej je u nás podceňovaný, a to z dôvodu, že málokto vie o mnohých jeho výhodách.
Pojem cukor a cukry sú často mylne zamieňané. Výsledkom môže byť nesprávne pochopenie nutričného obsahu výrobku, čím sa znemožňuje správne posúdenie vplyvu na ľudský organizmus.
… na zdravie aj krásu. Poznáte to. V každom dobrom americkom filme sa dej začína ráno v kuchyni pri miske cereálií s mliekom a pohárom pomarančového džúsu.
Spoločnosť METRO povolala odborníkov, ktorí z takmer deväťdesiatky značiek vybrali to najlepšie do ponuky veľkoobchodu. Ako sa teda hľadá kvalitný olivový olej?
Prinášame vám zaujímavý tip na internetový obchod, ktorý sa rozhodol zmapovať a ponúknuť zdravšie alternatívy dochucovania jedál.
Na pultoch obchodov takmer celoročne môžete nájsť Slovákmi veľmi obľúbené ovocie - marhuľe. Viete však, že tieto nebesky sladké a šťavnaté plody dokážu oveľa viac, než len pohladiť vás svojou chuťou na jazyku?
 .... alebo vedeli ste, že brusnice používali domorodí Indiáni na východnom pobreží Severnej Ameriky a do Európy sa dostali prostredníctvom prvých európskych prisťahovalcov.
... obsahujú veľké množstvo živín a zároveň málo kalórií. Našťastie už neprevláda názor, že zvyšujú cholesterol a sú zdraviu nebezpečné.
Už od počiatku ľudskej existencie tvorilo ovocie a zelenina základ našej stravy. Ponúkajú nám veľký výber vitamínov, minerálov, vlákniny a fytozložiek, ktoré potrebujeme.
Koreniny sú dnes samozrejmou súčasťou prípravy jedál - konzervujú, zvýrazňujú chuť, pomáhajú pri trávení a (!) môžu i detoxikovať.
...ešte stále priťahujú pozornosť vedcov - až dve tretiny z dvesto zložiek, ktoré obsahujú, nie sú doteraz analyzované.
Okrem sóje neobsahuje žiadna iná zelenina takú vysokú a biologicky aktívnu koncentráciu bielkovín a nukleových kyselín ako hrach.
O paprike s vysokým podielom antioxidantov sa traduje, že predlžuje život; voňavé červené rajčiny zasa vďaka tyramínu zlepšujú náladu.
...ešte stále priťahujú pozornosť vedcov - až dve tretiny z dvesto zložiek, ktoré obsahujú, nie sú doteraz analyzované.