Účinne tipy na zdravé chudnutie

Každá žena túži po tom aby bola krásna a aby mala aj skvelú postavu. Nie vždy to je ale také jednoduché. Správna životospráva a pravidelný pohyb sú zaručené pri nadobudnutí skvelej postavy, ale nie vždy je na to čas a chuť. Stačí sa však iba premôcť a zvyknúť si na nový životný štýl.

body_w_082017

Na internete sa dá nájsť mnoho zaručených tipov, ale nie všetky sú zdravé a nie všetky sa dajú dodržiavať dlhodobo. Tu je pár stravovacích rád, ako zdravo zhodiť pár kíl.

1.     SMOOTHIE

Smoothie pozná už asi naozaj každý. Do mixéra sa nahádže čo máte po ruke a máte zdravé raňajky, alebo večeru. Nie je to ale úplne tak. Sú potraviny, ktoré by sa nemali kombinovať, alebo jesť napríklad večer. Najvhodnejšie je, aby ste raňajky a večeru konzumovali práve smoothie. Ak sa nedá aj aj, tak aspoň na raňajky, alebo večeru. Na raňajky je vhodné zvoliť najmä ovocie, ktoré obsahuje prírodný cukor a dodá telu energiu do nového dňa. Naopak na večeru je vhodnejšia zelenina, ktorá má menej kalórií a dokáže skvele zasýtiť.

2.     CELOZRNNÉ POTRAVINY

Veľa ľudí  pri redukcii hmotnosti vynecháva akékoľvek pečivo. Ak nemáte intoleranciu na lepok, tak to nie je nevyhnutné. Do jedálnička treba zaradiť celozrnné potraviny, ktoré obsahujú veľa vlákniny. Pri nákupe si treba dať pozor na zloženie potravín, aby neboli iba zafarbené.

3.     STOP CUKRU

Čistý biely cukor nie je vhodný pri chudnutí, ale v podstate nie je vhodný vôbec. Obsahuje iba prázdne kalórie, ktoré vám dodajú energiu na veľmi krátku dobu. Biely cukor sa dá nahradiť napríklad medom, hnedým cukrom, kokosovým cukrom a inými. Ak však chcete zaznamenať úspech, mali by ste sa cukru vyhnúť úplne. Najmä namiesto sladených limonád, piť radšej veľa vody.

4.     VEĽA OVOCIA A ZELENINY

Ako už bolo spomínané pri smoothie, tak zaradenie ovocia a zeleniny do jedálnička je prospešné nie len pri chudnutí, ale celkovo pri podpore zdravia. Dospelý človek by mal skonzumovať okolo 50% ovocia a zeleniny, z celkového denného príjmu. Zo začiatku to môže byť náročné, ale ak vymeníte prílohy, ako zemiaky a ryžu, za zeleninový šalát, tak táto zmena bude veľmi jednoduchá.

5.     ZABUDNITE NA FAST FOOD

Každý to pozná, že občas nestíha a je hladný a v okolí žiadna poriadna reštaurácia. Takémuto návalu hladu sa dá jednoducho predísť tak, že v kabelke budete mať vždy po ruke nejaké ovocie, alebo zdravú tyčinku. Poprípade si môžete do krabičky spraviť ovocný šalát a jesť ho počas dňa, keď nemáte na nič iné čas.

Samozrejme existuje mnoho iných zásad, ako správne schudnúť. Toto bolo iba pár z nich. Ak sa vám podarí dodržiavať všetky, aspoň počas mesiaca, tak ste si zvykli na nový životný štýl. Ak si netrúfate, tak skúste začať aspoň s jednou zásadou a každý týždeň pridávajte novú. Veľa šťastia.

 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.