Každý z nás by sa chcel zdravo stravovať a byť a zdravý. Niekedy sa ale môže stať, že pri zmene jedálnička zistíte, že vám to nerobí dobre. Môže to byť o zvyku, alebo to môže byť tým, že vám...
Už dozrievajú! Bobuľky malé ako hrášok, sladké ako med a modré ako najmodrejší Šmolko. Sezóna čučoriedok sa začala, vyťažte z nej maximum!
Ak zaradíme do svojho jedálnička nižšie uvedené potraviny a budeme ich pravidelne konzumovať, môžeme mať dobrý pocit z toho, že sme v stravovacích návykoch urobili pre svoj zrak to najlepšie, aby...
Hoci sú nám vážne následky dlhodobého stresu dobre známe, niekedy rezignujeme a vnímame ho už ako nevyhnutnú súčasť života. A pritom stačí tak málo. 
.. je liečivou rastlinou, to vie asi každý. Využiť ju však môžeme aj v kuchyni, nech sa páči, tu je recept na žihľavovú polievku, žihľavové fašírky a žihľavový sirup...
Jesenný čas so sebou neprináša iba krásne sfarbené stromy, ale aj upršané počasie, keby je ľudský organizmus náchylnejší na rôzne ochorenia, ako je chrípka, alebo prechladnutie. V tomto čase je dôleži...
Tekvicové jadierka pomáhajú regenerovať bunky... Cukína prispieva k odvodňovaniu organizmu... Uhorka má detoxikačné účinky...
Tie z nás, ktoré trpia touto závislosťou dobré chápu, koľko námahy nás to stojí odolávať letným nástrahám v podobe zmrzliny a chutného sladkého ovocia... Je to úplne normálne, že sladká chuť pre člove...
Jačmeň je po pšenici našou druhou najvýznamnejšou hustosiatou obilninou a trhovou komoditou. V potravinárskom priemysle sa najviac využíva na výrobu sladu, ktorý je základnou surovinou pri výrobe...
Divo rastúce odrody maku poznali naši predkovia už 6.tisícročí pred Kristom v oblasti Stredomoria, kde bol pravdepodobne skultivovaný. Približne v 9. storočí sa dostal z oblasti Perzie do Číny a ...
Čo by to tak mohlo byť? Hovoríme o semenách, ktoré radíme medzi superpotraviny. Majú všestranné využitie vo výžive, sú prirodzeným  zdrojom energie rastlín a výživných látok, ktoré obsahujú okrem...
Rebarboru zaraďujeme medzi zeleninu, ktorú konzumujeme ako ovocie. Pochádza z Číny a Tibetu; a na územie Európy sa dostala vďaka arabským obchodníkom. U nás má povesť, že je to jedlo chudobných, lenže - patrí k...
V obchodných reťazcoch sa na pultoch objavujú rôzne značky a druhy  „rastlinného mlieka“. Líšia sa hlavnou surovinou, ale aj tým , aké ďalšie zložky obsahujú. Spotrebiteľský časopis dTest sa zameral n...
V súčasnosti sa veľmi často pri niektorých potravinách stretávame s označením „superpotraviny“, alebo tiež s anglickým výrazom „superfoods“. O superpotravinách sa dá povedať, že sú víta...
Existujú notoricky známe strukoviny či zelenina, ktorá nás nadúva a spôsobuje hromadenie črevných plynov. Pripravili sme pre vás ďalšie potraviny, ktoré stoja za týmto neduhom.
Počas chladných mesiacov nás častejšie postihuje nachladnutie, nádcha a s ňou ruka v ruke kráča zahlienenie, kašeľ, ochorenia dýchacích ciest, chrípka a angína.
Hlavne po vianočných sviatkoch sa snažíme zbaviť kilogramov, ktoré sme nabrali a nabehnúť na normálne porcie. Výpočet je možné urobiť rôznymi spôsobmi od úplne profesionálnych až po tie, ktoré si dokážete urobi...
... poznali už starovekí Gréci a preto ho Kréťania pravidelne jedia na Nový rok. Vraj chráni pred infarktom a starnutím, šťava z neho vraj dokáže zastaviť rast rakovinových buniek a považuje sa za amorov elixír...