Pomocníkom pri správnej orientácii stravovania môže byť tzv. pyramída zdravej výživy. Na hrote ktorej, sa nachádzajú tuky, cukor a soľ...
Pre zdravý vývin človeka je potrebná vyvážená strava, čo všetko obsahuje a v akom pomere je najvhodnejšia, vám pripravila femme skrátené informácie.
Niektoré potraviny zdraviu prospievajú a iné škodia... Predpoklad, že čo škodí, viac chutí, už dávno neplatí; stačí si predstaviť napríklad chutne pripravené zemiaky...
...našli v každej národnej kuchyni široké využitie; pre vegetariánov tvoria v spojení s mliečnymi výrobkami plnohodnotnú náhradu mäsa.
Bazalka je typické korenie tzv. stredozemnej kuchyne; má lahodnú chuť i vôňu a hodí sa najmä k tým jedlám, ktorých súčasťou sú paradajky.
Štúdie mnohých expertov zameraných na výživu a zdravie odhaľujú skutočnosť, že k najkvalitnejším patrí výživa obyvateľov Stredomoria. Prečo? Čítajte...
... iným menom Kiwano je plné protikladov, existuje vo viacerých druhoch a ide o exotickú zeleninu pochádzajúcu z tropickej Afriky.
Vďaka oddelenej strave sa ľudia môžu cítiť lepšie a zdravšie. Aj to sú dôvody, prečo sa teší takému záujmu a popularite.Princíp je jednoduchý...
...ktorá obsahuje účinné látky potrebné na obnovu opotrebovaných buniek a má tiež významné kozmetické účinky, pretože obsahuje veľké množstvo spevňujúceho kremíka.
Celoživotné zdravé stravovanie pomáha znižovať riziko vzniku ochorení, zvyšuje hladinu energie a zlepšuje telesnú i duševnú pohodu.
Zeleninový trh a záhradka vám ponúka širokú škálu "béčka" v prírodnom stave, treba len vedieť kde hľadať najväčší zdroj tohto vitamínu.
...možno zakomponovať do šalátov rôzneho druhu alebo jemných nátierok. A netreba zabúdať ani na výživnú pleťovú masku...
Rukola je pikantná šalátová zelenina, ktorá sa v stredomorských krajinách pridáva hlavne do studených šalátov, ale svoje uplatnenie nájde aj v teplej kuchyni.
Napriek výživným pozitívam slepačích vajec ľudia s vysokou hladinou zlého cholesterolu si chuť na vajíčko môžu uspokojiť len výnimočne.
...je najvzácnejšie korenie sveta, má prenikavo horkú chuť a jeho názov pochádza z perzského slova safran a arabského slova zafran - t.j. žltý.