Slovensko má veľa nadaných, skúsených ľudí v mnohých oblastiach, ktorí svoju šikovnosť, umenie, tvorivosť  a um dokázali rozvinúť vo svete. Takým je aj šéfkuchár Michal Rabina z Trenčína, kt...
Ocot sa používal už v staroveku na ochutenie pripravovaného pokrmu, v stredoveku našiel uplatnenie ako liek proti moru. V súčasnosti nesmie chýbať v žiadnej z lepších reštaurácií pri príprave výnimočných r...
Poradíme vám. Jednoduché tipy, ako obmedzíte plast a neobmedzíte vlastné pohodlie, nájdete v tomto článku. Plasty tvoria  približne 11 % nášho odpadu a stretávame sa s nimi denno-denne v rôznych...
Vanilka je skutočný fenomén a jej aróma je nezabudnuteľná. Táto príjemne sladká  korenina  je mimoriadne vzácnou ingredienciou pri pečení a príprave dezertov. Vďaka jej s...
Kuchyňa je miestnosť, kde pravidelne chystáme chutný obed, chutnú večeru a chutné raňajky pre všetkých členov rodiny. Práve kvôli prípravám pokrmov je náročné ju udržať čistú. Viete ale čo všetko by v kuch...
Pod názvom tekvica sa skrýva celá "rodina" severoamerických rastlín - od obrovskej tekvice veľkoplodej cez "ozdobné" patizóny až po hadovité cukíny. Dužina tekvice (bohatá na vodu a vlákninu) podporuj...
Chcete si pochutnať na pštrosom, jeleňom , jahňacom mäse, či vynikajúcich  steakoch? Farmhouse prichádza s mäsovými novinkami výhradne zo Slovenska.
Čo sladko chutí, horkne pri trávení, povedal Shakespeare. Nie vždy. K výnimkám patrí ovocie, zelenina a orechy (!) - výživné bomby. Orechy by nemali chýbať na žiadnom stole. 
Chuť a kvalita olivového oleja závisí od celého radu faktorov, ktorými sú samotná odroda olív, ich pôvod, stupeň zrelosti pri zbere, spôsob zberu, skladovania a lisovania...
Doby, kedy školské desiaty tvorili dva krajce chleba a niečo medzi tým, sú už dávno preč. A to je jediné dobre. Na druhej strane od bežného prijateľného chleba sme sa posunuli k farbenému pečivu plnému che...
Počuli ste už o letnej bryndzi? Vedeli by ste ju rozoznať od tej klasickej? Prezradíme vám pár zaujímavosti o tejto lahodnej pochúťke z ovčieho mlieka. Môžeme použi) nielen k príprave slovenských halu...
Najstaršie čajníky, ktoré poznáme, sú čínskeho pôvodu. Boli to malé, červené, kameninové nádoby vyrobené v okolí Šanghaja okolo roku 1500. Staré čínske kameninové nádoby na čaj sa po rozšírení čaju začali...
Mikróby nás obklopujú všade a sú súčasťou nášho tela aj nášho života, bez ktorých by sme nemohli existovať zároveň nám vedia aj strpčiť život.V potravinách sa nachádzajú rozličné mikróby, ktoré sú pôvodcom infe...
Zdravý životný štýl je pre mnohých ľudí veľmi dôležitý. Veľa cvičiť, pobyt na čerstvom vzduchu, málo stresu a dobrá nálada určite nikomu neublížia. Aj keď nie všetci sledujú, ktorá potravina je najzdr...
Staršie generácie si ešte pamätajú časy, kedy sa pred Vianocami stálo v dlhých radoch pred obchodmi kvôli chutným banánom, či pomarančom. Za posledné desaťročia sa dostupnosť potravín výrazne zlepšila.&nbs...
Väčšina z nás sa nad každodennou prípravou čaju vôbec nezamýšľa, ale aj tento úkon má svoje pravidlá, ktoré sa v záujme výsledku oplatí dodržiavať. Pravdepodobne každý pozná anglickú "posadnutosť" čajom o...
Superpotraviny sú aktuálne modernou témou. Aká je pravda o superpotravinách a sú to predovšetkým exotické plodiny alebo ich nájdeme aj u nás doma? Prečítajte si našich 7 tipov na známe i menej známe superpotrav...
Reštaurácie sú pre dnešného človeka neoddeliteľnou súčasťou stravovania. Z čoho je odvodené jej pomenovanie a kde vznikla sa dočítate v článku. Prvé zmienky o reštaurácii popísal Marko Pólo v roku 1280.&nb...