Aké účinky má káva na náš pracovný výkon? Rozhodne pozitívne

Bez kávy si množstvo ľudí nevie predstaviť deň v práci. Niekto si ju rád dopraje cez prestávku, iní zasa nie sú schopní takmer nič urobiť ak najskôr nevypijú šálku kávy. Nie je to však len taký rozmar.

shutterstock_women_office_22

Efektívnejšia práca a lepšie fungovanie pracovného tímu

Káva má niekoľko pozitívnych účinkov na pracovný výkon človeka a tak sa vedia pravidelné dodávky kávy do firmy pozitívne odzrkadliť na jej fungovaní. Dopriať svojim zamestnancom dobrú kávu sa tak rozhodne oplatí! Aké sú teda tie pozitívne účinky?

Už dve šálky kávy v priebehu pracovného dňa pomôžu mozgu rýchlejšie rozoznávať a spracúvať slová a frázy a taktiež zlepšiť krátkodobú pamäť. Naštudovať si nové materiály, pracovné postupy alebo vybaviť maily tak zvládnete oveľa efektívnejšie.

Aj „socializačný“ aspekt pitia kávy má pozitívny vplyv na fungovanie firmy. Netreba sa totiž naň dívať ako na spôsob, vďaka ktorému sa zamestnanci „flákajú“. Spoločné popíjanie kávy prirodzene podporuje vzájomnú konverzáciu a tak isto aj spoločné generovanie nápadov.

Udržte si pozornosť po celý deň a chráňte aj svoj mozog

Ak máte v práci problém s udržaním si pozornosti a sústredením sa, dokáže vám pomôcť šálka kávy. Účinok kofeínu na udržiavanie si pozornosti bol už predmetom niekoľkých štúdií. Výsledok? Kofeín pomáha zlepšovať tak selektívnu pozornosť ako aj tú dlhodobú.

Pitie kávy v práci je dobré aj z dlhodobého hľadiska. Pomáha udržiavať mozog v dobrej kondícii. Obsahuje totižto účinné protizápalové látky, ktoré chránia mozog pred oxidačným stresom a poškodením.

Bonus na záver: ak hľadáte originálne darčeky pre obchodných partnerov, vsaďte na kávu. Výberová káva z dobrej pražiarne poteší každého „kávičkára“ a rozhodne bude užitočnejším darčekom ako kalendár, ktorý vaši obchodní partneri dostanú takmer v každej firme.

Zdroj obrázka: Autor: fizkes / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.