K jedlu neodmysliteľne patria aj emócie. Niekto je labužník, ktorý si vychutnáva každé sústo, iný do seba v pokluse hádže čokoľvek bez toho, aby vlastne vedel, čo konzumuje. Pre niekoho je zas jedlo n...
Základ severských kuchýň tvoria ryby, výnimkou nieje ani dánska kuchyňa, v ktorej sa odrážajú okrem škandidávskych vplyvov aj nemecké kulinárske postupy.
Lahodná chuť kávy Eduscho už takmer sto rokov hýčka chuťové poháriky kávičkárov všetkých generácií. Teraz prichádza s moderným dotykom a ponúka nám viac možností ako kedykoľvek predtým.
Buď ju zbožňujete alebo sa do nej ešte len zamilujete. Reč je o hľuzovke. Hovorí sa, že ľudia sa delia na tých, ktorí by ňou mohli mať ochutené každé jedlo a na takých, ktorých sa ešte len musia...
„Jéminenky, toto nejedz, je to plné éčok!" Takáto veta v dnešnej dobe odznieva veľmi často. Uvedomujeme si skutočnosť, že minimálna ročná záruka niektorých hotových produktov, vrátane sladkostí, nemá s čerstvos...
Začiatok nového semestra klope na dvere a vysokoškoláci si už začali baliť veci na internáty a do prenajatých študentských bytov. Hoci ide často o skromné priestory, môžu byť útulné a prakticky vybave...
Najdlhšiu históriu pitia čaju má Čína a Japonsko, až potom nasleduje Anglicko. V týchto krajinách sa čaj pije pravidelne, spravidla zelený čaj bez dochutenia.
Nech už tráviš leto kdekoľvek a s kýmkoľvek, treba si ho užiť plnými dúškami. A to vo všetkých smeroch. Či už na pláži, na kúpalisku alebo v prírode - pitný režim je vždy na prvom mieste.
Poznáte trik na zistenie, či je sneh z bielkov dokonale vyšľahaný? Iste, obrátiť misku hore nohami a keď sa nevyleje, je „dobrý“. A viete, že to vlastne nie je celkom pravda? Mýtus „ob...
Sezóna špargle je tu, na ktorú sa tešia všetci milovníci špargle; pokiaľ však patríte k tým, ktorí nevedia, ako s touto zeleninou "naložiť". Keďže špargľa nie je plod, ale výhonok, patrí k pomerne rýchlo s...
Výrobok z ovčieho syra, známy ako bryndza je slovanského pôvodu; slovenská bryndza však nie je prínosom rumunských osadníkov.Pri skúmaní pôvodu určitého výrobku sa skúma predovšetkým pôvod a charakter jeho názv...
.... sú známe už z dôb antických. Poznali ich starí Gréci a potom Rimania. Na Iberský poloostrov sa dostala vraj z oblasti Kartága spolu s Maurami. Názov sa vyvinul z pôvodného arabského slova al-khurshuf (bodl...
Svetový deň vody, ktorý bol 22. marca, tento rok kládol dôraz na zmenu, ktorá by mala začať u každého z nás. Dekády produkcie nekonečného množstva jednorazových plastov a ďalšieho odpadu na jedno použitie vedú...
Na každého Slováka pripadajú ročne 3 kg kávy, pričom väčšina ju kupuje v supermarkete. Na pultoch predajní sa dá nájsť kvalita. Veľa o nej napovedia aj údaje na obale. Káva patrí spolu s rop...
Kuchyňa Galského kohúta nezabúda na rafinovanosť korenia, predovšetkým zeleného, ktorý dokáže byť konečnou bodkou pri príprave jedla. Nechajte sa inšpirovať aj chutným receptom na zrolovanú omeletu s papri...
O pohánke ste zaručene už počuli. Možno ste ju ešte neochutnali, alebo si ju nedokážete spojiť so žiadnym konkrétnym jedlom. Predtým patrila pohánka v našej kuchyni k bežne používaným surovinám....
Koreniny slúžia ľuďom už niekoľko tisícročí a používali ich v Ázii, Arábii a v oblasti Stredozemného mora. Do Európy sa dostali vďaka moreplavcom a časom korenie získalo cenu...
Stane sa niekedy, že je potrebné nasadiť diétu aj počas tehotenstva, preto vám ponúkame niekoľko doporučení, ktoré by sa mali dodržiavať. V prvom rade by takáto strava mala byť kvalitnejšia, pestrejšia a v...