... patria do osobitnej skupiny syrov, ktorá obsahuje neprehľadnú pestrosť druhov a variantov, pretože nie vždy sa pri výrobe výlučne používa len kozie mlieko.
Na rozdiel od minulých storočí, súčasna kuchyňa vo Vatikáne je moderná a často ovplyvňovaná národnosťou jednotlivých pápežov, ale nebolo tomu vždy tak.
Zdajú sa vám mená povedomé, nemýlite sa. Majú blízko k čokoláde. Čokoláda bola v minulosti považovaná za liek na rôzne neduhy... Na "podozrení", že podnecuje milostné vášne a predlžuje život sa trvá dodnes...
Mnohé z nás z nedostatku času, alebo dôvery vo vlastnú zručnosť trvale uprednostňujú hotové zákusky, ale dnes, v záplave cukrárskych návodov takmer z celého sveta, nemusíme klesať na duchu.
...bola v minulosti považovaná za liek na rôzne neduhy... Na "podozrení", že podnecuje milostné vášne a predlžuje život sa trvá dodnes...
Zabudnite na chvíľu, že čokoláda "pomáha" zvyšovať hmotnosť, môže vyvolať zažívacie problémy (zápchu) a ohrozuje zubnú sklovinu... Čokoláda bola v minulosti považovaná za liek na rôzne neduhy... Zamerajte sa na...
Škótsku kuchyňu charakterizuje rozmanitosť ponúkaných pokrmov. Pripravujú sa morské aj sladkovodné ryby, zverina, divoké vtáky, hovädzie a iné.
Viete, že už Erasmus Rotterdamský spísal prvé pravidlá stolovania venované mladým mužom, ktoré sa neskôr stali predlohou pre ďalšie generácie? Táto kniha z roku 1530 sa stala veľmi populárnou a preložená b...
Klobúk dole pred všetkými, ktorí si dokázali udržať svoju hmotnosť počas vianočných sviatkov! Pre tých ostatných, sme pripravili motivačné tipy na návrat, k pôvodnej váhe...
Vianočné sviatky sú nepredstaviteľné bez typického vianočného pečiva, rôznych koláčov a chutných maslových tort. Ponúkneme vám ideálne teploty pre pečenie rôznych cukroviniek a recepty k nim.
Nepriberať nám pomôže vhodne zvolený kuchynský servis, ďalej veľkosť tanierov a porcie na ne podávané. Všeobecne platí, že v súčasnosti jeme príliš veľké dávky jedla a často.
Traduje sa, že juhoburgenlandská pasienková hus je tvrdohlavá, preto sa najlepšie popása vonku. V novembri si preto nenechajte újsť kulinársky festival „Burgenlandská hus“.
Burgenlandské dezertné a červené vína prispievajú k medzinárodnej povesti vďaka obciam Deutschkreutz, Großwarasdorf, Horischon, Lutzmannsburg, Raiding, Unterpetersdorf a Neckenmarkt, ktoré tvoria najznámejšiu o...
Za dobrým grilovaným mäsom stoja chemické reakcie, ktoré pri teplote 154 °C na povrchu mäsa vytvoria za pár desiatok sekúnd, nové chutné molekuly z bielkovín a cukru.
Vinič a jeho vývoj je úzko spätý s vývojom ľudstva. Predpokladá sa, že keď Zem bola pokrytá bujnou vegetáciou, medzi popínavými rastlinami sa nachádzali aj predkovia súčasného viniča, dokladom sú jeho skameneli...
Ten, kto má rád dobré jedlo, neváha a vie za ním vycestovať aj za hranice Slovenska. Femme vám dnes predstaví troch podnikateľov z moravsko-sliezskeho kraja, ktorí ponúkajú ozajstné špeciality, ale aj programy...