Vyskúšali ste už niekedy kuskus? Ide prevažne o africké jedlo, ktoré môžete pripraviť ako predjedlo, hlavný chod alebo na sladko, ako výživný dezert.
Záujem Strelcov o kuchyňu je vlažný a robiť z nich gurmánov nemá zmysel... Bez problémov si vystačia s konzervou, chlebom a pivom.
Je tu čas gaštanov a predlžujúcich sa jesenných večerov. Prečo to nespojiť a k podvečernému posedeniu nepripraviť sladkú "jesennú pochúťku"...?
Opäť tu máme obdobie hodov a vinobrania, s ktorým sa spája aj ochutnávka burčiaku. Ako vzniká a kedy je najkvalitnejší na konzumáciu, to všetko nájdete v článku.
V letných horúčavách musíme zabezpečiť nášmu organizmu predovšetkým dostatok tekutín a prísun solí, ktoré strácame potením a strava ma byť ľahšie stráviteľná.
Sú žiarivé, farebné a prekvapivé. Keď ich ochutnáte, chvíľu ich prelievate na jazyku a híkate nad ich prazvláštnou chuťou. Áno, hovoríme o nápojoch, ktorým sa vraví koktejly.
Tvrdenie, že v horúcich letných dňoch sa stráca chuť na sladké, majú asi na svedomí vyznavači diét... Tí ostatní si určite radi pochutia na ovocných sladkostiach...
Ľudia narodení v znamení Váh sú neprekonateľnými labužníkmi, čo mnohých z nich privedie ku kuchárskemu povolaniu alebo "kuchárčeniu".
Zimné obdobie si žiada výdatnejšiu stravu medzi také patria určite aj teplé polievky, ktorých súčasťou môže byť aj chlieb.
Leto je v plnom prúde a femme vám ponúka ľahké menu, ktoré si môžete pripraviť z produktov, ktoré sú teraz ľahko dostupné.
Dobrý gurmán určite ocení chvály, ktoré sa vedú na tento typ pokrmu, žiaľ asi málokto z nás mal to šťastie ochutnať tú pravú ospevovanú paštétu, pokiaľ si ju nevyrobil sám.
Ste osamoteným rodinným kuchárom? Potom vám asi príde vhod tip na jednoducho zostavený jedálniček, ktorý možno s trochou zmien používať aj dlhšiu dobu.
Zostali vám zvyšné bielka z pečenia, alebo máte pocit, že vaša špargľa počas varenia zhorkne? Čo robiť v takom prípade vám pomôže vyriešiť femme.
Je sparný letný deň, máte hlad, no každé jedlo sa vám zdá byť príliš ťažké? Urobte si rizoto. Jeho príprava je nenáročná, varianty takmer nekonečné.