Každý z nás by sa chcel zdravo stravovať a byť a zdravý. Niekedy sa ale môže stať, že pri zmene jedálnička zistíte, že vám to nerobí dobre. Môže to byť o zvyku, alebo to môže byť tým, že vám...
Už dozrievajú! Bobuľky malé ako hrášok, sladké ako med a modré ako najmodrejší Šmolko. Sezóna čučoriedok sa začala, vyťažte z nej maximum!
V dnešnej dobe, keď sa na nás odvšadiaľ valia informácie, aké vitamíny a minerály by sme mali prijímať, je dobré vedieť, prečo sú pre nás vlastne dôležité a ako a koľko ich treba vôbec prijímať.
Možno si tiež kladiete otázku prečo vlastne rakovina vzniká a či je možné riziko tohto zákerného ochorenia ovplyvniť stravou či potravinovými doplnkami. Mnoho ľudí si myslí, že rakovinu majú v génoch a je...
Isto ste sa už mnohokrát stretli s tým, že magnézium by mali predovšetkým prijímať športovci, pretože hrá dôležitú úlohupri premene krvného cukru na energiu, ale aj preto, aby sa jeho nedostatkom v svaloch...
O bielkovinách sa v poslednom čase hovorí naozaj veľa, čo je dobré, pretože mnoho ľudí má vo svojej strave bielkovín málo. Proteíny sú dôležité pre všetkých bez rozdielu veku, pohlavia a množstva fyzi...
Ak zaradíme do svojho jedálnička nižšie uvedené potraviny a budeme ich pravidelne konzumovať, môžeme mať dobrý pocit z toho, že sme v stravovacích návykoch urobili pre svoj zrak to najlepšie, aby...
Obsah akrylamidu v potravinách sa má znížiť na minimum. Chce sa o to postarať Európska komisia, ktorá pre spoločnosti podnikajúce v potravinárstve vydala špeciálne nariadenie o jeho reguláci...
Zrejme vám chýbajú bielkoviny. Jedlá s obsahom bielkovín, teda proteínov, nie sú iba pre kulturistov. Sú nevyhnutné pre fungovanie tela. Ich nedostatok sa môže nepríjemne odzrkadliť na zdraví. Ak...
Sladké. Milujeme ho, ale aj nenávidíme, lebo sa ho nevieme vzdať.  Reč o tom, ako by sme nemali alebo nemuseli padne takmer s kamennou pravidelnosťou vždy pred letom a vlastne aj počas...
V každom ženskom magazíne nájdeme aspoň jeden článok o tom, ako by sme sa mali stravovať a čomu by sme sa mali vyhýbať. Názory niektorých odborníkov sa však odlišujú a niet divu, že v tom máte chaos. My vám pre...
Pšenica, jačmeň, raž i ovos - obilniny, ktoré obsahujú lepok. Vzhľadom na svoj pôvod je táto zmes bielkovín obsiahnutá takmer vo všetkých potravinárskych výrobkoch. V populácii sa však teraz objavuje čoraz viac...
Podľa analýzy University of Pittsburgh ovplyvňujú omega-3 mastné kyseliny sivú hmotu v mozgu. Na konci zimy sú ľudia unavení a bez energie. Nedostatok slnka, krátke dni a dlhé noci v mnohých...
Hoci sú nám vážne následky dlhodobého stresu dobre známe, niekedy rezignujeme a vnímame ho už ako nevyhnutnú súčasť života. A pritom stačí tak málo. 
Rôzne druhy vločiek predstavujú perfektný základ raňajok alebo desiaty. Podľa PhDr. Karolíny Hlavatej, odbornej garantky Viem, čo jem, je riešením zmes vločiek. Kombinácia rôznych obilnín zvyšuje pestrosť...
.. je liečivou rastlinou, to vie asi každý. Využiť ju však môžeme aj v kuchyni, nech sa páči, tu je recept na žihľavovú polievku, žihľavové fašírky a žihľavový sirup...
Poloha medzi Tatranským národným parkom a Národným parkom Nízke Tatry ich priam predurčuje na ekologické hospodárenie v súlade s prírodou. To, že sa nachádzajú aj v chránených územiach, pre farmárov znamená hos...
Rastlinné nápoje nie sú na našom trhu žiadna novinka. Už po stáročia ich konzumujú v rôznych kultúrach, dokonca ich pili aj naše staré mamy. Za posledné roky sa stávajú opäť vyhľadávaným artiklom na našich jedá...