Máte zdravotné ťažkosti, ale radi by ste sa vyhli vitamínovým bombám formou tabliet či kontaminovanému ovociu zo supermarketov? Americká environmentálna skupina (EWG) zverejňuje každý rok zoznam ovocia a zeleni...
Je známe, že cukry môžu byť súčasťou zdravej a vyváženej stravy. Sú hlavným zdrojom energie, ktorú náš organizmus potrebuje na to, aby mohol ďalej fungovať. 
Letné obdobie skončilo a my sa znova, plní entuziazmu, vrátime do našich každodenných povinností. Práve teraz náš mozog začína pracovať v plnej rýchlosti. Na jeho fungovanie je potrebná dostatočná výživa, vráta...
Tekvicové jadierka pomáhajú regenerovať bunky... Cukína prispieva k odvodňovaniu organizmu... Uhorka má detoxikačné účinky...
Voda – chemická zlúčenina vodíka a kyslíka, známa aj ako H2O, je jeden z oporných pilierov nášho zdravia. Pijeme ju každý deň, či už ráno po káve, na obed po jedle, alebo si ju doprajeme po výdatnom v...
Ak sa zaujímate o zloženie potravín a pravidelne čítate ich zloženie, určite ste sa stretli so slovom izoglukóza alebo glukózo-fruktózový sirup. Z čoho vlastne je a čo to vlastne je? 
To, čo jeme, je dôležité a ešte dôležitejšie je, čo si z jedla naše telo dokáže vziať. Ak máme pocit, že strava nestačí, podstatným elementom sú minerály, ktoré telu môžeme cielene dodávať. Organizmus toti...
Tie z nás, ktoré trpia touto závislosťou dobré chápu, koľko námahy nás to stojí odolávať letným nástrahám v podobe zmrzliny a chutného sladkého ovocia... Je to úplne normálne, že sladká chuť pre člove...
To, akým spôsobom by sme mali konzumovať tuky, závisí od mnohých faktorov: pohlavie, vek, fyzická i psychická aktivita, metabolizmus a podobne. Spôsob trávenia je napriek tomu rovnaký (máme rovnakú žlč, rovnakú...
Jačmeň je po pšenici našou druhou najvýznamnejšou hustosiatou obilninou a trhovou komoditou. V potravinárskom priemysle sa najviac využíva na výrobu sladu, ktorý je základnou surovinou pri výrobe...
Divo rastúce odrody maku poznali naši predkovia už 6.tisícročí pred Kristom v oblasti Stredomoria, kde bol pravdepodobne skultivovaný. Približne v 9. storočí sa dostal z oblasti Perzie do Číny a ...
Mastné kyseliny! Každá doba má svoje trendy vo výžive. Ľudia testujú rôzne diéty a poskytujú nové informácie o tom, čo by malo byť v strave a čo by malo byť vylúčené. Nikdy ešte asi nebolo toľko trendov vo výži...
Čo by to tak mohlo byť? Hovoríme o semenách, ktoré radíme medzi superpotraviny. Majú všestranné využitie vo výžive, sú prirodzeným  zdrojom energie rastlín a výživných látok, ktoré obsahujú okrem...
Rebarboru zaraďujeme medzi zeleninu, ktorú konzumujeme ako ovocie. Pochádza z Číny a Tibetu; a na územie Európy sa dostala vďaka arabským obchodníkom. U nás má povesť, že je to jedlo chudobných, lenže - patrí k...
Diétna liečba je nevyhnutým opatrením pri riešení nadváhy a obezity. Diéta sa nemá aplikovať ako výhradné a samostatné opatrenie, pri znižovaní nadváhy je však neodmysliteľná. Ďalšími súčasťami komplexnej režim...
Čoraz častejšie sa hovorí o významnej úlohe nenasýtených mastných kyselín v stravovaní človeka. Čo to vlastne je, ako podporujú fungovanie organizmu a v ktorých výrobkoch sa nachádzajú?
Je pravdou, že bezlepková strava sa stáva akýmsi trendom – vo svojej praxi sa veľmi často stretávam s klientmi, ktorí sa vyhýbajú lepku napriek tomu, že nemajú problém s jeho trávením. Panuje názor, ž...
Moderná doba ide ruka v ruke so zdravým životným štýlom. V súčasnosti sa na trhu objavuje stále viac nových surovín, ktorých použitie ešte nie je všeobecne vžité.