Ak zaradíme do svojho jedálnička nižšie uvedené potraviny a budeme ich pravidelne konzumovať, môžeme mať dobrý pocit z toho, že sme v stravovacích návykoch urobili pre svoj zrak to najlepšie, aby...
Obsah akrylamidu v potravinách sa má znížiť na minimum. Chce sa o to postarať Európska komisia, ktorá pre spoločnosti podnikajúce v potravinárstve vydala špeciálne nariadenie o jeho reguláci...
Zrejme vám chýbajú bielkoviny. Jedlá s obsahom bielkovín, teda proteínov, nie sú iba pre kulturistov. Sú nevyhnutné pre fungovanie tela. Ich nedostatok sa môže nepríjemne odzrkadliť na zdraví. Ak...
Sladké. Milujeme ho, ale aj nenávidíme, lebo sa ho nevieme vzdať.  Reč o tom, ako by sme nemali alebo nemuseli padne takmer s kamennou pravidelnosťou vždy pred letom a vlastne aj počas...
Dnes už neplatí pravidlo, že tehotné ženy by mali jesť za dvoch - skôr výrobky s dvojnásobnou kvalitou. Jedlo by malo obsahovať veľa železa, vitamínov, bielkovín, vápnika, kyseliny listovej, sacharidov, a hoci...
V každom ženskom magazíne nájdeme aspoň jeden článok o tom, ako by sme sa mali stravovať a čomu by sme sa mali vyhýbať. Názory niektorých odborníkov sa však odlišujú a niet divu, že v tom máte chaos. My vám pre...
Pšenica, jačmeň, raž i ovos - obilniny, ktoré obsahujú lepok. Vzhľadom na svoj pôvod je táto zmes bielkovín obsiahnutá takmer vo všetkých potravinárskych výrobkoch. V populácii sa však teraz objavuje čoraz viac...
Podľa analýzy University of Pittsburgh ovplyvňujú omega-3 mastné kyseliny sivú hmotu v mozgu. Na konci zimy sú ľudia unavení a bez energie. Nedostatok slnka, krátke dni a dlhé noci v mnohých...
Hoci sú nám vážne následky dlhodobého stresu dobre známe, niekedy rezignujeme a vnímame ho už ako nevyhnutnú súčasť života. A pritom stačí tak málo. 
Rôzne druhy vločiek predstavujú perfektný základ raňajok alebo desiaty. Podľa PhDr. Karolíny Hlavatej, odbornej garantky Viem, čo jem, je riešením zmes vločiek. Kombinácia rôznych obilnín zvyšuje pestrosť...
.. je liečivou rastlinou, to vie asi každý. Využiť ju však môžeme aj v kuchyni, nech sa páči, tu je recept na žihľavovú polievku, žihľavové fašírky a žihľavový sirup...
Poloha medzi Tatranským národným parkom a Národným parkom Nízke Tatry ich priam predurčuje na ekologické hospodárenie v súlade s prírodou. To, že sa nachádzajú aj v chránených územiach, pre farmárov znamená hos...
Rastlinné nápoje nie sú na našom trhu žiadna novinka. Už po stáročia ich konzumujú v rôznych kultúrach, dokonca ich pili aj naše staré mamy. Za posledné roky sa stávajú opäť vyhľadávaným artiklom na našich jedá...
Jesenný čas so sebou neprináša iba krásne sfarbené stromy, ale aj upršané počasie, keby je ľudský organizmus náchylnejší na rôzne ochorenia, ako je chrípka, alebo prechladnutie. V tomto čase je dôleži...
Máte zdravotné ťažkosti, ale radi by ste sa vyhli vitamínovým bombám formou tabliet či kontaminovanému ovociu zo supermarketov? Americká environmentálna skupina (EWG) zverejňuje každý rok zoznam ovocia a zeleni...
Je známe, že cukry môžu byť súčasťou zdravej a vyváženej stravy. Sú hlavným zdrojom energie, ktorú náš organizmus potrebuje na to, aby mohol ďalej fungovať. 
Letné obdobie skončilo a my sa znova, plní entuziazmu, vrátime do našich každodenných povinností. Práve teraz náš mozog začína pracovať v plnej rýchlosti. Na jeho fungovanie je potrebná dostatočná výživa, vráta...
Tekvicové jadierka pomáhajú regenerovať bunky... Cukína prispieva k odvodňovaniu organizmu... Uhorka má detoxikačné účinky...