Žiaľ, je to tak: väčšina skutočne chutných jedál zdraviu viac škodí než prospieva. No našťastie, sú aj opačné príklady...
Prestala vás baviť chuť klasického mlieka? Chcete viesť viac zodpovedný a udržateľný životný štýl? Máme pre vás riešenie. Je ním mandľový nápoj Alpro. Predstavuje vynikajúcou alternatívu tradičných výrobko...
Vhodne zvoleným jedlom si môžete navodiť dobrú náladu a načerpať energiu. Na druhej strane rôzne "životabudiče" po čase vyvolávajú napätie. Ak ste unavení alebo nie ste v najlepšej forme zväčša pristupujet...
Vláknina je uhľohydrát, ktorý je zložkou stien rastlinných buniek. Ľudský organizmus vlákninu nie je schopný stráviť a preto je spojencom aj pri chudnutí!
Ako tuky súvisia s našimi bunkami? Bunky sú základnými stavebnými jednotkami ľudského tela. Každá bunka je ohraničená bunkovou membránou, ktorá oddeľuje obsah bunky od vonkajšieho prostredia, pričom hlavno...
Každý rád v teplom počasí oddychuje na pláži, alebo nosí obtiahnuté oblečenie, ktoré viac odkrýva, ako zakrýva. Ak nie ste práve spokojný so svojou postavou, kde tu vytŕča nejaký faldík, začnete sa obzerať...
Sladká karotka v kombinácii s medom a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy je vitamínová bomba, ktorú by si mali dopriať najmä tí "večne držiaci diétu"...
Mliečne produkty obsahujú veľké množstvo výživných látok s blahodarným účinkom na ľudský organizmus. Sú zásobárňou minerálnych látok, vápnika, horčíka, ale aj zinku. Kyslomliečne výrobky navyše obsahujú pr...
Každý z nás by sa chcel zdravo stravovať a byť a zdravý. Niekedy sa ale môže stať, že pri zmene jedálnička zistíte, že vám to nerobí dobre. Môže to byť o zvyku, alebo to môže byť tým, že vám...
Už dozrievajú! Bobuľky malé ako hrášok, sladké ako med a modré ako najmodrejší Šmolko. Sezóna čučoriedok sa začala, vyťažte z nej maximum!
Možno si tiež kladiete otázku prečo vlastne rakovina vzniká a či je možné riziko tohto zákerného ochorenia ovplyvniť stravou či potravinovými doplnkami. Mnoho ľudí si myslí, že rakovinu majú v génoch a je...
Isto ste sa už mnohokrát stretli s tým, že magnézium by mali predovšetkým prijímať športovci, pretože hrá dôležitú úlohupri premene krvného cukru na energiu, ale aj preto, aby sa jeho nedostatkom v svaloch...
O bielkovinách sa v poslednom čase hovorí naozaj veľa, čo je dobré, pretože mnoho ľudí má vo svojej strave bielkovín málo. Proteíny sú dôležité pre všetkých bez rozdielu veku, pohlavia a množstva fyzi...
Ak zaradíme do svojho jedálnička nižšie uvedené potraviny a budeme ich pravidelne konzumovať, môžeme mať dobrý pocit z toho, že sme v stravovacích návykoch urobili pre svoj zrak to najlepšie, aby...
Obsah akrylamidu v potravinách sa má znížiť na minimum. Chce sa o to postarať Európska komisia, ktorá pre spoločnosti podnikajúce v potravinárstve vydala špeciálne nariadenie o jeho reguláci...
Zrejme vám chýbajú bielkoviny. Jedlá s obsahom bielkovín, teda proteínov, nie sú iba pre kulturistov. Sú nevyhnutné pre fungovanie tela. Ich nedostatok sa môže nepríjemne odzrkadliť na zdraví. Ak...
V každom ženskom magazíne nájdeme aspoň jeden článok o tom, ako by sme sa mali stravovať a čomu by sme sa mali vyhýbať. Názory niektorých odborníkov sa však odlišujú a niet divu, že v tom máte chaos. My vám pre...
Pšenica, jačmeň, raž i ovos - obilniny, ktoré obsahujú lepok. Vzhľadom na svoj pôvod je táto zmes bielkovín obsiahnutá takmer vo všetkých potravinárskych výrobkoch. V populácii sa však teraz objavuje čoraz viac...