Základ gastronomického umenia v období Čínskeho cisárstva, formovala rovnováha typická pre životný štýl Jing a jang.
Putovný kulinársky expert Peter Kulhány mal pôvodne v pláne organizovať domáce rodinné oslavy.
Leto pomaličky vystrieda jeseň prinášajúca bohaté dary prírody. Jedným z nich sú aj huby. Tí správni „závisláci“ milujú nielen ich chuť,...
Už od staroveku sú cibuľoviny nezastupiteľné v každej kuchyni. Jeme ich surové, lahodné a chrumkavé chutia nakladané a, dôležité sú pri konzervovaní.
Ryby sú pre náš organizmus zdravou a chutnou pochúťkou, ktorú by sme si mohli dopriať častejšie.
Dobré a chutné varenie začalo až používaním čerstvých  byliniek a neskôr ochucovaním rôznymi druhmi korenia.
Práve letné dni sú ideálnym časom na prípravu chutnej citrónovej torty, sviežej citrónovej granity a tvarohoviny z cirónov.
Opäť tu máme sezónu zavárania a vieme, že varenia chtivé gazdinky rady skúšajú nové recepty, tri z nich vám ponúkame.
Ponúkame vám typické maďarské recepty s malými obmenami, ktoré sme za vás koštovali vo východnej časti Maďarska.
... Andreja Zedníčka, ktorý „kráľuje“ svojou vareškou v hoteli Tulip House Hotel. Môžu sa zdať komplikované, ich príprava je však jednoduchá a zvládne ju každý!
Keď sa povie pasta, gurmána ihneď napadne, že ide o množstvo chutných cestovín, ktoré sa podávajú s rozličnými omáčkami.
... Esprit home kitchen fixtures od Kludi. Moderná kuchyňa je priestorom pre lifestyle, komunikáciu a varenie.
Koľkokrát už nie jednej z nás napadlo, aký by bol náš život jednoduchší, keby sme mali zázračný „hrnček var!“.  Ak aj čarovný hrnček nemáte, nevadí,...
Vychutnajte si chvíle pohody a relaxu s lahodným cereálnym nápojom Caro z jačmeňa, čakanky a raže, a osviežujúce ovocné koktejly.
Skúsili sme za vás,  ďalší kurz  varenia, v ktorom sme sa naučili pripravovať rôzne omáčky a dipy k jednotlivým druhom mäsa.
Pokiaľ nie ste rozhodnutí aký typ kuchynského drezu hľadáte, nechajte sa inšpirovať internetom a kuchynskými štúdiami.
Reštaurácia hotela Matyšák sa maskuje za takú normálnu, slovenskú. Iste aj preto, že je tam šéfkuchárom Braňo Križan, nič sa nerobí tak, ako inde....
Pre veľkonočné sladkosti je typická tradičná symbolika kuriatok, vajíčok a barančekov. Skúste sa nami inšpirovať pri tohotročnom pečení.