Jarné a letné mesiace sú nielen plné slnka, ale aj voňavých kvetov a byliniek. Popustite uzdu svojej fantázii a uvarte si z darov prírody domáci sirup!
... sú originálne, každá je niečim výnimočná. Ktorá kuchyňa z ázijského kontinentu je najlepšia? Každému z nás chutí niečo iné.
Pred Vianocami sa nám dostali informácie o šikovnej mašinke, ktorá zjednoduší prácu v kuchyni.
Aníz je korenina, ktorá je príbuzná feniklu a rasci. Používa sa v alkoholických nápojoch, do polievok, k rybacím jedlám ale aj ako bonbóny.
Túto oblasť Francúzska tvoria štyri departamenty, ktoré sú svetoznáme svojou kuchyňou, ale hlavne najlahodnejším produktom tejto oblasti vínom.
Rozhovor s dovozcom talianskych vín Petrom Balážom, ktorý prináša vína výhradne z produkcie menších rodinných vinárstiev v Taliansku.
Žiadny rum nie je taký dokonalý ako ten kubánsky. Je to skutočné dedičstvo „Ostrova slobody“, ktorý môžeme s hrdosťou nazývať aj „Ostrov pravého rumu“.
Klasické koláče a predsa iné! Príjemne môžete prekvapiť aj „klasikou“.Stačí len kúsok fantázie a inakosť sa prejaví pri podávaní.
Zdalo by sa, že historický monopol na výrobu syrov majú hlavne syrárske veľmoci Francúzsko, Taliansko a Veľká Británia,...
Šéfkuchár, gastronóm, moderátor, spisovateľ. Pojem, nielen v Čechách.  Proti svojej vôli sa vyučil za kuchára a varenie ho vôbec nebavilo.
Gourmet zakaždým ocení možnosť ochutnať výber rôznych syrov podávaných na syrových drievkach, s hroznom či jablkom a dobrým vínom.
Šéfkuchár v reštaurácii Lemonnier odhaľuje dôvody prečo sa stal kuchárom a niečo zo svojho kulinárskeho umenia, ktoré bolo patrične ohodnotené...
Na slovíčko s naslovovzatým odborníkom, ktorý usporadúva prednášky pre šéfkuchárov a zamestnancov reštaurácií po celej Európe.
Napriek tomu, že ste presvedčené o tom, kde a aký tanier  či príbor položiť, stáva sa, že vás to pri príprave sviatočného stola môže zaskočiť.
Počas jesene nájdete v našich lesoch najväčšie množstvo rôznych foriem a farieb húb. Je to aj ich obdobie rozmnožovania.
 ...región známy najlepšími vínami sveta a tradičnou dijonskou horčicou pozná každý gurmán – cestovateľ aspoň z počutia.
Tradícia výroby aromatických vín a likérov je na Korzike dlhoročná, aj vďaka citrusom, figovníkom, vinnej réve a ovocia, ktoré sa na ostrove dopestujú.
Príjemné posedenie s rodinou či priateľmi na terase alebo v záhrade a dobré jedlo – to je skvelý relax!