Napriek tomu, že ste presvedčené o tom, kde a aký tanier  či príbor položiť, stáva sa, že vás to pri príprave sviatočného stola môže zaskočiť.
Počas jesene nájdete v našich lesoch najväčšie množstvo rôznych foriem a farieb húb. Je to aj ich obdobie rozmnožovania.
 ...región známy najlepšími vínami sveta a tradičnou dijonskou horčicou pozná každý gurmán – cestovateľ aspoň z počutia.
Tradícia výroby aromatických vín a likérov je na Korzike dlhoročná, aj vďaka citrusom, figovníkom, vinnej réve a ovocia, ktoré sa na ostrove dopestujú.
Príjemné posedenie s rodinou či priateľmi na terase alebo v záhrade a dobré jedlo – to je skvelý relax!
Čas  letných dovoleniek sa blíži, preto sme pre vás pripravili niekoľko chutných upútaviek na miestne ostrovné špeciality.
Najlepšia bryndza začína mať práve teraz svoju sezónu. Letná bryndza má jemnú chuť, na rozdiel od zimnej bryndze nie je taká ostrá, pretože sa vyrába z čerstvo nadojeného mlieka, keď sú ovce a kravy na paši.
Ázijská kuchyňa nám už nie je celkom neznáma. Pomaly sa objavujú aj špecializované predajne s potravinami, potrebnými na prípravu takýchto jedál...
Podľa Prvej knihy Mojžišovej, jablko bolo považované za pokušenie, ktorému neodolali prví ľudia Eva a Adam, neskôr sa jablko zmenilo na symbol moci.
Je ťažké vymenovať všetky druhy francúzskych syrov - nieto ešte ich poznať a prípadne ochutnať, pretože každý departament má svoj NAJ syr...
Práve rôzne sviatky a spoločenské oslavy, dávajú zabrať vašej štíhlej línii. Nechajte sa inšpirovať nášimi odporúčaniami.
Počas sviatkov máme viac príležitostí a času, správne podávať a vychutnávať si kvalitné alkoholické nápoje v kruhu rodiny či priateľov.
Gruzínsko nie je našou typickou dovolenkovou destináciou a jeho kuchyňa je pre väčšinu z nás veľkou neznámou.
Základ gastronomického umenia v období Čínskeho cisárstva, formovala rovnováha typická pre životný štýl Jing a jang.
Putovný kulinársky expert Peter Kulhány mal pôvodne v pláne organizovať domáce rodinné oslavy.
Leto pomaličky vystrieda jeseň prinášajúca bohaté dary prírody. Jedným z nich sú aj huby. Tí správni „závisláci“ milujú nielen ich chuť,...
Už od staroveku sú cibuľoviny nezastupiteľné v každej kuchyni. Jeme ich surové, lahodné a chrumkavé chutia nakladané a, dôležité sú pri konzervovaní.
Ryby sú pre náš organizmus zdravou a chutnou pochúťkou, ktorú by sme si mohli dopriať častejšie.