Čaj je výnimočný nápoj. Jeho jedinečné účinky spoznali ľudia už pred vyše 2 200 rokmi. Je opradený starými legendami a prešiel s ľudstvom obrovský kus cesty.
Panny nebývajú labužníkmi, plné stoly ich neoslovujú a spoločnosti "jedákov" sa vyhýbajú; v tomto duchu sa nesie aj ich kuchárske umenie.
Záujem Strelcov o kuchyňu je vlažný a robiť z nich gurmánov nemá zmysel... Bez problémov si vystačia s konzervou, chlebom a pivom.
Trvalo hladné Levy nepohrdnú žiadnym jedlom; zvláštnu slabosť majú pre lacné cukrovinky a domáce likéry. Ako hostitelia sú veľmi obľúbení.
... piecť vianočné pečivá je možné. Pokúste sa nahradiť klasické ingrediencie tými zdraviu vhodnejšími a vaše koláče určite nestratia na chuti.
Ryby sú vynikajúcimi hostiteľmi - jedlo pripravujú s jemnocitom a láskou, ich prostredie je plné harmónie, krásy a pohody...
Vzťah Kozorožca ku kuchyni a jedlu je ovplyvnený presvedčením, že varenie nie je žiadne umenie, ale jednoducho prírodná veda...
Svojský, nečitateľný Škorpión má pri varení nesmierne vysoké hygienické a estetické požiadavky, no na chuťové detaily si až tak nepotrpí...
Škorpión má pri varení nesmierne vysoké hygienické a estetické požiadavky, no na chuťové detaily si až tak nepotrpí...
Blíženci majú výrazne kladný vzťah k vareniu - s radosťou pripravujú rôzne národné špeciality a ich kuchárske výsledky sú zväčša veľkolepé.
Aj keď okolo nás rastú stánky "Fast food" ako hríby po daždi, väčšina ľudí ich využíva hlavne z časovej núdze.
Základ severských kuchýň tvoria ryby, výnimkou nieje ani dánska kuchyňa, v ktorej sa odrážajú okrem škandidávskych vplyvov aj nemecké kulinárske postupy.
Vyskúšali ste už niekedy kuskus? Ide prevažne o africké jedlo, ktoré môžete pripraviť ako predjedlo, hlavný chod alebo na sladko, ako výživný dezert.
Záujem Strelcov o kuchyňu je vlažný a robiť z nich gurmánov nemá zmysel... Bez problémov si vystačia s konzervou, chlebom a pivom.
Je tu čas gaštanov a predlžujúcich sa jesenných večerov. Prečo to nespojiť a k podvečernému posedeniu nepripraviť sladkú "jesennú pochúťku"...?
Opäť tu máme obdobie hodov a vinobrania, s ktorým sa spája aj ochutnávka burčiaku. Ako vzniká a kedy je najkvalitnejší na konzumáciu, to všetko nájdete v článku.
V letných horúčavách musíme zabezpečiť nášmu organizmu predovšetkým dostatok tekutín a prísun solí, ktoré strácame potením a strava ma byť ľahšie stráviteľná.
Sú žiarivé, farebné a prekvapivé. Keď ich ochutnáte, chvíľu ich prelievate na jazyku a híkate nad ich prazvláštnou chuťou. Áno, hovoríme o nápojoch, ktorým sa vraví koktejly.