Varili sme v MioMate

Pred Vianocami sa nám dostali informácie o šikovnej mašinke, ktorá zjednoduší prácu v kuchyni.


Sľubovala jednoduché varenie polievok a kaší pre malé deti, ktoré začínajú s tuhou stravou a pre ľudí, ktorí zo zdravotných dôvodov musia byť opatrní čo zjedia. Samozrejme, MioMat si nájde svojich fanúšikov aj medzi vegetariánmi, makrobiotikmi, ľuďmi v diétnom režime alebo medzi tými, ktorí chcú variť jednoducho, rýchlo a zdravo.

Kedže jedna z nás pred dvoma rokmi vylúčila mliečne výrobky, veľmi ju potešila možnosť vyrobiť si vlastné rastlinné mlieko. I keď je pohodlnejšie zájsť do obchodu a kúpiť si ho, predstava, že si ho vyrobí sama, bola neodbytná. Samozrejme dôležitú úlohu tam zohrávala aj cena kupovaného rastlinného mlieka, ktorá nie je najnižšia. A tak sme si zapožičali prístroje a dva týždne sme v kuchyni experimentovali.

Foto: MioMat

Zo začiatku sme sa nechali inšpirovať receptami, ktoré sú súčasťou balenia MioMatu resp. ktoré sme našli na www.miomat.sk.  Rýchlo sme však prevzali vlastnú iniciatívu a skúšali „pôvodné“ recepty novým spôsobom. Naše varenie malo etapy úspechov, ale aj „nepodarkov“. Odhodlanie však bolo veľké a tak sme skúšali ďalej... Prinášame vám naše postrehy, skúsenosti a pár obrázkov z našich „experimentov“.

Nakoľko cítime esteticky, vzhľad prístroja nás potešil a o to viac nabudil k vareniu. Varenie v MioMate je omnoho praktickejšie. Všetky ingrediencie dáte jednoducho do nádoby MioMatu a vyhnete sa tak špinavým hrncom, mixérom, panviciam na zaprážku, nepotrebujete lis na cesnak, zásteru, chňapku a sporák ostane čistý.

MioMat vďaka štyrom programom pripraví krémové polievky a kaše, akékoľvek rastlinné mlieka a čerstvé smoothies.

Rastlinné mlieko - alternatíva k živočišnému mlieku

Pri rôznych prepočtoch a nákupe ingrediencií v Bio-potravinách, MioMat vyšiel v porovnávaní lepšie. Keby sa na ňom hneď pripravovalo (počas záručnej doby) len sójové mlieko, jedna rodinka za 3 mesiace a menej má peniaze späť a potom už len "zarába". Čiže usporíte a zároveň si vyrobíte rôzne rastlinné mlieka podľa vášho gusta (sójovo-sézamové, kokosovo-mandlové, makové, ryžovo-kokosové, kamutové, zo slnečnicových semienok a iné). Mlieko obohatíte pridaním medu, melasy či javorového sirupu.

Foto: femme, MioMat

Ovocné a zeleninové smoothies

Raňajky za dve minúty! Ideálny spôsob rýchlej prípravy ovocných či zeleninových nápojov, ktoré si vždy urobíte podľa vašej chuti a potreby. Zeleninový smoothies je navyše odporúčaný  pri redukčnom programe.

Krémové polievky a kaše

Práve pri príprave polievok a kaší sme na začiatku zaznamenali prvé nezdary. Buď boli veľmi riedke, alebo naopak husté. Nakoniec sme však našli tú správnu mierku pre rôzne suroviny. Vyskúšali sme napríklad krémovú polievku šampiňóvo-karfiolovú, s rozmarínom, bazalkou a čili papričkami, hrachovú kašu, či fazuľovo-tekvicový prívarok s opečeným párkom (ten sme si samozrejme pripravili v hrnci mimo MioMatu ;-)).

Polievky a kaše z MioMatu si zachovávajú výraznú chuť ingrediencií, keďže žiadne pary a vône pri varení neunikajú ale zostávajú v MioMate. Odporúčame aby ste pri použití ochucovadiel (soli, korenia) boli skôr striedmejší, nakoľko MioMat tieto chute zvýrazňuje a ľahko sa vám môže stať že jedlo napríklad presolíte.

Foto: femme

Resumé

Pre nás konzervatívnych „kuchárov“, prístroj nebude asi takou výzvou. Sme zvyknutí na klasické chute polievok s pridaním rôznych korenín a ochucovadiel, ktoré dotvárajú pokrm. Pripravované jedlá boli pre nás už  „plané“ a chute boli jednoduché. Polievky a kaše sú vždy rozmixované, čo nemusí pridávať na ich vizuálnej príťažlivosti.

Ale ako sme spomínali na začiatku, tí ktorí sa stravujú zdravo a uprednostňujú racionálnu stravu z akýchkoľvek dôvodov, a maminy s malými deťmi, budú s MioMatom určite spokojní. Každopádne poznajú suroviny z čoho varia, ušetrí im čas a v konečnom dôsledku aj peniaze.

Viac informácií sú dostupné na stránke http://www.miomat.sk.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.