S prichádzajúcimi chladnejšími dňami a sychravými počasím sa u ľudí zvyšuje riziko prechladnutia, angíny či chrípky. Ako prevencia pred nimi môže poslúžiť aj hydinové mäso. Medicínu z kuchyne poznali už na...
Pôvodnou domovinou sliviek boli oblasti Blízkeho východu; k nám sa slivky dostali z južnej Európy, kde sa udomácnili v dávnych časoch antiky. Slivky majú ideálne spojenie vápnika a fosforu, ktoré pôsobí blahoda...
Pôvodnou domovinou sliviek boli oblasti Blízkeho východu; k nám sa slivky dostali z južnej Európy, kde sa udomácnili v dávnych časoch antiky. Slivky majú ideálne spojenie vápnika a fosforu, ktoré pôsobí blahoda...
S projektom Zrodené v EÚ a v spoluprácu s kuchárom Petrom Cvanom ochutnávame tradičné pokrmy z rôznych kútov Európy. Zo severu na juch, zo západu na východ. Spoločne vyrazíme na ochutná...
Leto sa prehuplo do svojej druhej polovice a konečne to vyzerá na poriadne vysoké letné teploty. Nezabudnite na pravidelné dopĺňanie tekutín, každý pohár s vodou či limonádou sa dá predsa krásne vyšpe...
Horúce leto a prázdniny pomaly končia a s tým prichádza obdobie Babieho leta. Čas v roku, kedy si ešte môžeme užiť posledné chvíľky teplých slnečných dní a zároveň načerpať inšpiráciu z...
Zeleninový šalát môže byť so správnymi ingredienciami plnohodnotným jedlom aj výživnou potravinou. Ak vám chýba fantázia alebo vás nebaví stále vymýšľať nové a nutrične vyvážené jedlá, inšpirujte sa svieži...
Leto v nás evokuje relax, a ten si mnohí z nás radi užívajú pri mori, v exotickom a slnkom zaliatom prostredí. Lákavá Kuba, malebný Karibik či ďalšie exotické krajiny sa však tento rok...
Projekt Zrodené v EÚ prináša v spolupráci s food blogerkou Barborou Charvátovou recept z kvalitnej domácej zeleniny na kapustovo-fazuľové fašírky. Zároveň prinášame aj dôležité informácie o...
Pečenie nemusí byť vždy o tradičných príchutiach. Vyskúšajte okrem osvedčeného rokmi receptu na závin aj niečo nové! Nechajte sa inšpirovať sladkým jablkovým receptom našich babičiek a dvoma chutnými slanými re...
Vedeli ste, že Pink Chevrolet bol populárny v 80. rokoch v Hollywoode, kde si ho všetky krásne ženy objednávali v baroch a čakali, kým ich niekto odvezie domov ružovým Chevroletom?  Okúzlite ním svoje...
S projektom Zrodené v EÚ a v spolupráci s kuchárom Petrom Cvanom ochutnávame tradičné pokrmy z rôznych kútov Európy. Zo severu na juh, zo západu na východ. Počas našej gastronomickej ce...
Mnohí z nás sa s Ajvarom zoznámili v obľúbenej dovolenkovej destinácii našincov, v Chorvátsku, kde je považovaná za tradičnú a vychýrenú chuťovku tamojšej kuchyne. Je vyhľadávanou pochú...
Leto patrí šťavnatému ovociu, ovocným šťavám a zmrzlinám. Je to obdobie, kedy do seba aj svojich blízkych hádžeme príjemne vychladené kúsky ovocia a doprajeme tak nášmu telu pôžitok nielen chladivý, ale predovš...
Špargľa je vynikajúca zelenina, ktorá vám vleje energiu do žíl a povzbudí vás.Špargľa je typická jarná lahôdková zelenina, ktorá by sa pre nás mala stať povinnou oživovacou kúrou. Podľa všetkého už po týžd...
Čistá sóda je perfektné osvieženie, ale vedeli ste, ako vám vylepší vaše kulinárske výtvory? Len raz ju použijete a viac sa bez bubliniek nezaobídete! Na začiatok musíme povedať, že minerálka a s...
S projektom Zrodené v EÚ a v spoluprácu s kuchárom Petrom Cvanom ochutnáme tradičné pokrmy z rôznych kútov Európy. Zo severu na juch, zo západu na východ. Spoločne vyrazíme na ochutnávk...
Ľadovo chladná zmrzlina predstavuje úžasné osvieženie počas horúceho letného dňa. Farebné zamrazené ovocné šťavy potešia nejdeného špunta, ale častokrát prebudia dieťa aj v nás dospelých.  Ak však pri...