Poznáte ten pocit, keď si večer otvoríte fľašu vína, no zistíte, že vám ešte niečo chýba? Zážitok spojený s kvalitným vínom dokáže umocniť lahodná čokoláda, zrejúci syr či iné pochutiny.
Kuchynské náradie je jedným z najdôležitejších vecí, ktoré si kúpite do vašej kuchyne, ale dokonca aj odborníci  môžu mať zmätok, lebo na trhu nájdete stovky materiálov a typov panvíc. Majitelia...
Jeseň klope na dvere a s ňou aj jesenné nachladnutie a rôzne virózy. Väčšina z nás pri liečbe prvotných príznakov nádchy siahne po zázvorovom čaji s medom, ale možno ste už počuli o tom...
Kaviár, losos, šampanské či čokoláda... bežný človek sa s takýmto jedlom nestretáva každý deň... Prečo si však z času na čas nedopriať niečo výnimočné?
Popri repkovom, slnečnicovom a olivovom oleji, ktoré využívame najčastejšie, sa čoraz častejšie v slovenských kuchyniach objavujú špeciálne druhy olejov ako sú tekvicový, orechový, makový, ľanový, sez...
K teplým letným večerom neodmysliteľne patrí aj grilovačka s rodinou a priateľmi. Ak držíte diétu alebo si len jednoducho strážite figúru, pravdepodobne si pri tomto magickom slove len sťažka pov...
Pohodový a vášnivý partnerský život narúša stres, únava, zdravotné problémy a v neposlednom rade aj nezrovnalosti a hádky vo vzťahu. Sexuálnej túžbe škodia aj niektoré potraviny ako nap...
Bylinky môžete pestovať na balkóne alebo parapetnej doske okna. Dodávajú naším jedlám výnimočnú chuť a stredozemnú atmosféru.
Pripravujeme v nej obľúbené jedlá, ráno si v nej vychutnávame horúcu kávu, stretávame sa v nej s ostatnými členmi rodiny. Kuchyňa je miesto, ktoré si vyžaduje určitý systém, ktorý si vytvorí každá z nás podľa t...
Ten, kto má rád pravý, nefalšovaný med, bez rôznych prísad, môže sa vybrať k našim rakúskym susedom. Blízko Neziderského jazera /Neusiedlersee/  v mestečku Jois žije medom a včelami mla...
Máj patrí našej národnej špecialite - typickému ovčiemu syru bryndza. „Bryndzu u nás konzumovali už naši predkovia dlhé stáročia a v minulosti bryndza tvorila hlavnú súčasť nášho jedálnička,“&nbs...
Čo je to proteínová diéta? Pre koho je proteínová diéta určená? Predstavuje ketodiéta nejaké riziko? Hrozí po skončení diéty tzv. jojo efekt? Ako KetoDiet funguje? Predstavuje ketodiéta...
Regionálne špeciality s tradíciou, ktorá je stará aj niekoľko storočí, značne prispievajú k rozmanitosti Nemecka ako destinácie pre gurmánov. Turisti, ktorí navštívia Nemecko, majú možnosť zažiť typické jedlá a...
Ázijská kuchyňa – nazvať ju čínskou by bolo urážkou jej rozmanitosti. Pod pojem ázijská totiž môžeme, okrem čínskej, zaradiť aj vietnamskú, thajskú, malajzijskú, indonézsku, singapurskú či indickú kuchyňu.
Keď sa sťahujete alebo prerábate dom, kuchyňa si vždy vyžaduje najväčšiu pozornosť, čo sa týka rozbaľovania krabíc, skladovania pomôcok a prístrojov na pečenie a varenie. Veľa ľudí ma tendenciu hromadiť viac ak...
Poznáte mexické jedlá? Nie? Je najvyšší čas to zmeniť. Ak vás trápia obavy, či to zvládnete, hoďte ich za hlavu. Mexická kuchyňa je rýchla a ľahká na prípravu, preto je vhodná aj pre začínajúcich kuchárov.
V roku máme niekoľko príležitostí, kedy slávnostné prestierame. Napriek tomu, že sme presvedčení o tom, kde a aký tanier či príbor položiť, stáva sa, že nás to pri príprave sviatočného stola môže zaskočiť.
Pod kulinárske dedičstvo Rakúska sa podpísalo mnoho rôznych vplyvov: v tradíciách regionálnej kuchyne zanechali svoje stopy najmä bývalé korunné krajiny Česko, Maďarsko a severné Taliansko.