Domáce pečenie z kvásku sa v súčasnosti teší veľkej obľube. Povedzme si, kto by odolal lahodnej vôni čerstvo upečeného pečiva? Milovníci domáceho pečenia zbystrite pozornosť! Na slovenský trh pri...
Biele zlo. Aj takto označovaný cukor, nájdeme úplne všade. Nejde iba o klasický kryštálový alebo krupicový cukor, ktorý si môžete nasypať do čaju alebo kávy. Objavíte ho v bežných jedlách, pečive, šal...
Kedy sa oleje stávajú nezdravými a ako sa tomu vyhnúť? O ich správnom používaní a ich vlastnostiach hovorí odborníčka Alena Ružová. Platí, že oleje sa môžu stať nezdravými (nevhodnými na konzumác...
Pri víne je známe, že ho odborníci degustujú, aby zistili jeho chuť a kvalitu. My vám teraz ponúkame malého sprievodcu pre začínajúceho degustátora kávy.
Myslíme na jednotlivé potraviny či pripravené kulinárske delikatesy, medzi ktoré zaručene môžeme zaradiť francúzsku polievku bouillabaisse  či kaviár. Šéfkuchári tvrdia, že nepochybíte ani pri ustriciach č...
Značka Jar slávi tento rok 60. výročie. Po prvý krát si mohli slovenské gazdinky Jar zakúpiť už v roku 1960. Išlo vtedy o prelomový vynález, ktorý výrazne zjednodušil domáce práce. Dovtedy sa na umývanie r...
...charakterizujú nádherné vône, vynikajúce chuťové zážitky a perfektné servírovanie. V medzinárodnej ponuke má talianska kuchyňa jednoducho nezastupiteľné miesto. Pizza, špagety a espresso už dávno nepatr...
Slovensko má veľa nadaných, skúsených ľudí v mnohých oblastiach, ktorí svoju šikovnosť, umenie, tvorivosť  a um dokázali rozvinúť vo svete. Takým je aj šéfkuchár Michal Rabina z Trenčína, kt...
Ocot sa používal už v staroveku na ochutenie pripravovaného pokrmu, v stredoveku našiel uplatnenie ako liek proti moru. V súčasnosti nesmie chýbať v žiadnej z lepších reštaurácií pri príprave výnimočných r...
Jednohubka. Delikatesa. Jednoduché jedlo. Tradičné Japonsko. To všetko a ešte oveľa viac sa skrýva za piatimi písmenami – sushi. Sushi je stále plné prekvapení, hoci dnes už nie je nič nezvyčajné nájs...
Poradíme vám. Jednoduché tipy, ako obmedzíte plast a neobmedzíte vlastné pohodlie, nájdete v tomto článku. Plasty tvoria  približne 11 % nášho odpadu a stretávame sa s nimi denno-denne v rôznych...
Syn portugalských prisťahovalcov, Georges Rino, mal neľahký život v predvojnovom Paríži, poznačený šikanou, chorobami aj hladom. Práve tieto ťažké okolnosti ovplyvnili jeho smerovanie a ciele a prispe...
Vanilka je skutočný fenomén a jej aróma je nezabudnuteľná. Táto príjemne sladká  korenina  je mimoriadne vzácnou ingredienciou pri pečení a príprave dezertov. Vďaka jej s...
Kuchyňa je miestnosť, kde pravidelne chystáme chutný obed, chutnú večeru a chutné raňajky pre všetkých členov rodiny. Práve kvôli prípravám pokrmov je náročné ju udržať čistú. Viete ale čo všetko by v kuch...
Slováci v rokoch 2017  a 2018 skonzumovali najviac rybieho mäsa za poslednú dekádu. Zo sladkovodných rýb pritom vedú kapor a pstruh, z morských rýb sú na prvých priečkach údená mak...
Pod názvom tekvica sa skrýva celá "rodina" severoamerických rastlín - od obrovskej tekvice veľkoplodej cez "ozdobné" patizóny až po hadovité cukíny. Dužina tekvice (bohatá na vodu a vlákninu) podporuj...
Chcete si pochutnať na pštrosom, jeleňom , jahňacom mäse, či vynikajúcich  steakoch? Farmhouse prichádza s mäsovými novinkami výhradne zo Slovenska.
Čo sladko chutí, horkne pri trávení, povedal Shakespeare. Nie vždy. K výnimkám patrí ovocie, zelenina a orechy (!) - výživné bomby. Orechy by nemali chýbať na žiadnom stole.