Superpotraviny sú aktuálne modernou témou. Aká je pravda o superpotravinách a sú to predovšetkým exotické plodiny alebo ich nájdeme aj u nás doma? Prečítajte si našich 7 tipov na známe i menej známe superpotrav...
Reštaurácie sú pre dnešného človeka neoddeliteľnou súčasťou stravovania. Z čoho je odvodené jej pomenovanie a kde vznikla sa dočítate v článku. Prvé zmienky o reštaurácii popísal Marko Pólo v roku 1280.&nb...
Ázijská kuchyňa je u nás populárna už roky a my sme u šéfkuchára siete EDO KIN zistili, čím to je. Rozprávali sme sa aj o mýtoch, ktoré sa s ňou spájajú. Napríklad, že jej hlavným...
Žalúdok ako z kameňa, bezvládne odfukovanie a závrat už len pri pomyslení na jedlo – pocity po prejedení poznáme všetci. Obzvlášť počas sviatkov si zvykneme dopriať viac, ako vládzeme. 
Výroba syrov je považovaná za najnáročnejšiu mliekarenskú technológiu. Na 1 kilogram syra je potrebných asi 7 – 12 kg mlieka. Podstatná časť vyrobeného mlieka u nás na Slovensku a vo svete sa spracováva pr...
Viete, čo majú spoločné rodina a nulový odpad? KUCHYŇU! Áno, presne to miesto, kde prebieha podstatná časť rodinného života, kde sa varí jedlo a zároveň sa „kuchtia“ aj vzťahy, hodnoty, životný štýl.&...
Ak chcete urobiť niečo pre svoje zdravie, dajte zbohom instantnej káve. Nahraďte ju radšej šálkou čerstvo namletej kvalitnej kávy, ktorej chuť a aróma vás dostane.
„Polievka je grunt a mäso je špunt,“ tiež ste to počúvali od babičky? Tak si toto príslovie dobre zapamätajte, pretože je pravdivé. Polievky pôsobia blahodarne na organizmus, v zime nás príjemne zahrejú a...
Tradičnú gastronómiu a degustáciu vín vám ponúkajú regióny neďaleko slovenských hraníc aj počas jari. Pre vinárov je najdôležitejším ročným obdobím plným práce jeseň. Málokto však vie, že vinársky rok a prvé oc...
Máte radi dobré jedlo a neváhate za chuťovými zážitkami aj cestovať? Bolo by doslova hriechom vynechať zo spoznávania „na vlastný jazyk“ Viedeň, keďže ide o najbližšie položené hlavné mesto k tom...
Viaceré vedecké tímy sa už dlhší čas snažia dokázať, že čaj prospieva ľudskému organizmu. Čierne a zelené čaje majú podľa vedcov preventívne zdravotné účinky.
O dokonalej kuchyni má každý inú predstavu, dôležité ale je aby ste sa v nej cítili dobre. Nechajte sa inšpirovať malou ochutnávkou tých najobľúbenejších produktov na FAVI.SK
...tvorí rituál, ktorý prospieva telu aj duši. Podľa potreby upokojí alebo povzbudí, má liečivé účinky a dopĺňa pitný režim. Stručne povedané, sláva čaju...
Zónova diéta je založená na správnom pomere sacharidov, bielkovín a tukov v každom jedle a jej zakladateľom bol Dr. Barry Sears. V krátkom čase sa stala táto diéta veľmi populárnou v celom západnom svete,...
Prvý písomný záznam slova "donut" sa objavil v publikácii Washington Irving z roku 1809 (História mesta New York). Na začiatku 20. storočia sa zaužívala aj skrátená forma slova  "donut". Dnes sa "doughnut"...
Vyše polovica Slovákov nevenuje dostatočnú pozornosť príprave raňajok. Raňajkujú neskoro v dopoludňajších hodinách, ale neuvedomujú si, aký veľký vplyv má na ich telo jedlo, ktoré sa považuje za najdôležitejšie...
Najjednoduchší a najúčinnejší spôsob ako sa zahriať zo zimy, ktorá vonku kraľuje je teplý nápoj. Prinášame vám zaujímavé recepty s teplým nápojom. Medzi najčastejšie podávané teplé nápoje patrí varené víno...
Počas jesene nájdete v našich lesoch najväčšie množstvo rôznych foriem a farieb húb. Je to aj ich obdobie rozmnožovania. Počas zimy končí jeden cyklus, zároveň sa vytvára základ toho budúceho. Po...