Ocot sa používal už v staroveku na ochutenie pripravovaného pokrmu, v stredoveku našiel uplatnenie ako liek proti moru. V súčasnosti nesmie chýbať v žiadnej z lepších reštaurácií pri príprave výnimočných r...
Jednohubka. Delikatesa. Jednoduché jedlo. Tradičné Japonsko. To všetko a ešte oveľa viac sa skrýva za piatimi písmenami – sushi. Sushi je stále plné prekvapení, hoci dnes už nie je nič nezvyčajné nájs...
Obdobie od Vianoc až do Troch kráľov je časom, kedy si v úzkom kruhu blízkych sadáme k slávnostne prestretému štedrovečernému a novoročnému stolu a prijímame zástupy návštev, aby sme si navz...
Poradíme vám. Jednoduché tipy, ako obmedzíte plast a neobmedzíte vlastné pohodlie, nájdete v tomto článku. Plasty tvoria  približne 11 % nášho odpadu a stretávame sa s nimi denno-denne v rôznych...
Rodinný nedeľný obed či večera sú už v každodennom zhone svetlá výnimka. Spoločných chvíľ s najbližšími je ako šafranu. Rýchly konzumný životný štýl, „fast foody“ či moderné technológie spôsobujú, že...
Syn portugalských prisťahovalcov, Georges Rino, mal neľahký život v predvojnovom Paríži, poznačený šikanou, chorobami aj hladom. Práve tieto ťažké okolnosti ovplyvnili jeho smerovanie a ciele a prispe...
Vanilka je skutočný fenomén a jej aróma je nezabudnuteľná. Táto príjemne sladká  korenina  je mimoriadne vzácnou ingredienciou pri pečení a príprave dezertov. Vďaka jej s...
Kuchyňa je miestnosť, kde pravidelne chystáme chutný obed, chutnú večeru a chutné raňajky pre všetkých členov rodiny. Práve kvôli prípravám pokrmov je náročné ju udržať čistú. Viete ale čo všetko by v kuch...
Slováci v rokoch 2017  a 2018 skonzumovali najviac rybieho mäsa za poslednú dekádu. Zo sladkovodných rýb pritom vedú kapor a pstruh, z morských rýb sú na prvých priečkach údená mak...
Pod názvom tekvica sa skrýva celá "rodina" severoamerických rastlín - od obrovskej tekvice veľkoplodej cez "ozdobné" patizóny až po hadovité cukíny. Dužina tekvice (bohatá na vodu a vlákninu) podporuj...
Chcete si pochutnať na pštrosom, jeleňom , jahňacom mäse, či vynikajúcich  steakoch? Farmhouse prichádza s mäsovými novinkami výhradne zo Slovenska.
Čo sladko chutí, horkne pri trávení, povedal Shakespeare. Nie vždy. K výnimkám patrí ovocie, zelenina a orechy (!) - výživné bomby. Orechy by nemali chýbať na žiadnom stole. 
...sú pochúťkou bez akejkoľvek úpravy; no ako sekané, mleté, v podobe pasty či masla môžu výrazne zjemniť a ozvláštniť chuť mnohých jedál. Para orechy , oriešky kešu, píniové oriešky, pekanové orechy,...
Chuť a kvalita olivového oleja závisí od celého radu faktorov, ktorými sú samotná odroda olív, ich pôvod, stupeň zrelosti pri zbere, spôsob zberu, skladovania a lisovania...
Na rýchlovarnú kanvicu nedáme v kuchyni dopustiť. Vďaka nej máme vodu na čaj i kávu zovretú za chvíľočku. Na trhu je k dispozícii mnoho rôznych modelov, vy však varte vodu v skle, takže prevarená...
Doby, kedy školské desiaty tvorili dva krajce chleba a niečo medzi tým, sú už dávno preč. A to je jediné dobre. Na druhej strane od bežného prijateľného chleba sme sa posunuli k farbenému pečivu plnému che...
Tento rok vinohradníci hlásia bohatú úrodu hrozna. Opäť tu máme čoskoro obdobie hodov a vinobrania, s ktorým sa spája aj ochutnávka burčiaku. Ako vzniká a kedy je najkvalitnejší na konzumáciu, to všetko nájdete...
Počuli ste už o letnej bryndzi? Vedeli by ste ju rozoznať od tej klasickej? Prezradíme vám pár zaujímavosti o tejto lahodnej pochúťke z ovčieho mlieka. Môžeme použi) nielen k príprave slovenských halu...