Na jar a v lete viac ako inokedy konzumujeme čerstvú zeleninu a ovocie. Najčastejšie ich Slováci nakupujú v obchodných reťazcoch, ktoré ponúkajú priemerne až 200 rôznych druhov ovocia a zeleniny počas celého ro...
Grilovacia sezóna sa blíži. Grilovanie na propán-butáne majú oproti opekaniu na dreve či drevenom uhlí mnoho výhod. Tými najväčšími sú jednoduchosť, rýchlosť a nízke riziko náhodného „spálenia“ či nedokončenia...
Opäť je tu čas príjemných stretnutí pri grilovačke. Na prípravu chutného menu má Palma niekoľko skvelých tipov nielen pre začiatočníkov. Využite pri grilovaní chutných pomocníkov – repkové oleje Raciol a Raciol...
Španielska gastronómia je pestrá ako svojou farbou, i vôňou, tak i surovinami. Za túto rozmanitosť môže historický vývoj (najmä vplyv arabskej a africkej, maurskej aj americkej kuchyne), i r...
 ... patria do osobitnej skupiny syrov, ktorá obsahuje neprehľadnú pestrosť druhov a variantov, pretože nie vždy sa pri výrobe výlučne používa len kozie mlieko.
Neviete sa už dočkať rozkvitnutých záhonov, poletujúcich motýľov či štebotajúcich vtáčikov? Nalaďte sa na jarný mód a privolajte si jar sami! 
Na rozdiel od minulých storočí, súčasna kuchyňa vo Vatikáne je moderná a často ovplyvňovaná národnosťou jednotlivých pápežov, ale nebolo tomu vždy tak.
Zdajú sa vám mená povedomé, nemýlite sa. Majú blízko k čokoláde. Čokoláda bola v minulosti považovaná za liek na rôzne neduhy... Na "podozrení", že podnecuje milostné vášne a predlžuje život sa trvá dodnes...
Najdlhšiu históriu pitia čaju má Čína a Japonsko, až potom nasleduje Anglicko. V týchto krajinách sa čaj pije pravidelne, spravidla zelený čaj bez dochutenia.
Mnohé z nás z nedostatku času, alebo dôvery vo vlastnú zručnosť trvale uprednostňujú hotové zákusky, ale dnes, v záplave cukrárskych návodov takmer z celého sveta, nemusíme klesať na duchu. 
...bola v minulosti považovaná za liek na rôzne neduhy... Na "podozrení", že podnecuje milostné vášne a predlžuje život sa trvá dodnes...
Zabudnite na chvíľu, že čokoláda "pomáha" zvyšovať hmotnosť, môže vyvolať zažívacie problémy (zápchu) a ohrozuje zubnú sklovinu... Čokoláda bola v minulosti považovaná za liek na rôzne neduhy... Zamerajte sa na...
Škótsku kuchyňu charakterizuje rozmanitosť ponúkaných pokrmov. Pripravujú sa morské aj sladkovodné ryby, zverina, divoké vtáky, hovädzie a iné.
Viete, že už Erasmus Rotterdamský spísal prvé pravidlá stolovania venované mladým mužom, ktoré sa neskôr stali predlohou pre ďalšie generácie? Táto kniha z roku 1530 sa stala veľmi populárnou a preložená b...
Nikto z nás sa nepoteší poletujúcim motýlikom zo špajze alebo skrine z vlnenými odevmi. Nie sú prieberčivé, chutí im všetko a pre náš byt znamenajú zaručene katastrofu. Pomôže jedine dokonalá revízia potravín a...
...pravdepodobne "vynašli" púštni Peržania, ktorí nosili mlieko vo vakoch z kozľacej kože - baktérie lactobacillus v nich za pomoci tepla premenili mlieko na jogurt.
Klobúk dole pred všetkými, ktorí si dokázali udržať svoju hmotnosť počas vianočných sviatkov! Pre tých ostatných, sme pripravili motivačné tipy na návrat, k pôvodnej váhe...
Vianočné sviatky sú nepredstaviteľné bez typického vianočného pečiva, rôznych koláčov a chutných maslových tort. Ponúkneme vám ideálne teploty pre pečenie rôznych cukroviniek a recepty k nim.