Takto by sa dalo pokračovať v rozprávaní o čarovnom moku, ktorý poznali a vyrábali naši dávny predkovia. Na základe archeologických vykopávok  historici predpokladajú, že vinič sa už pestova...
 Využite na maximum zdravím nabité dary zo záhradky, lesov a letných lúk a vrhnite sa na domáce sušenie. Sušiť môžete prakticky všetko, akúkoľvek zeleninu, ovocie, huby...
Milovníci syrov poznajú aj u nás túto delikatesu so špecifickou vôňou a chuťou. Olomoucké syrčeky nazývané na Morave tvarôžky majú veľmi dlhú históriu a na Hanej sa robili v mnohých domácnos...
Letné mesiace sú ideálnym obdobím na grilovanie. A aj keď už Slováci zaradili do svojho letného menu grilovanú zeleninu či syry, stále si radi pochutia na dobrom grilovanom mäsku. Veď počas grilovacej sezóny kú...
Sú praktické, ak idete na výlet či do mesta s deťmi. Malá či väčšia fľaša s obľúbeným nápojom sa vám  zmestí do batožiny a vždy máte prehľad o tom, koľko tekutín ste vypili. No niektorí...
Každý z nás sa občas snaží milovanej osobe povedať niečo úprimné a dôležité, no pritom veľmi jednoduché originálnym spôsobom. Odteraz môžete svoje pocity vyjadriť aj priamo na etikete sektu Hubert.
Ak si chcete s rodinkou spestriť spoločné chvíle, vyskúšajte jednu z troch variácií chrumkavých Cheetos. Cheetos sú obľúbenou pochúťkou po celom svete a od júna prichádzajú aj na Slovensko! ...
Ani vy si neviete odoprieť voňavé a chrumkavé vyprážané dobroty? Pri vyváženom jedálnom lístku môžeme z času na čas aj zhrešiť a dopriať si to, čo nám tak chutí. No nie je olej ako olej – hovorí Michaela B...
Mattoni otvára letnú sezónu s osviežujúcou novinkou - koktejlom Mattoni Spritz! Nová limitovaná edícia Mattoni Spritz predstavuje už hotový nealkoholický koktej limitovaná edícia Mattoni uhorka vám s prvým dúšk...
Na jar a v lete viac ako inokedy konzumujeme čerstvú zeleninu a ovocie. Najčastejšie ich Slováci nakupujú v obchodných reťazcoch, ktoré ponúkajú priemerne až 200 rôznych druhov ovocia a zeleniny počas celého ro...
Grilovacia sezóna sa blíži. Grilovanie na propán-butáne majú oproti opekaniu na dreve či drevenom uhlí mnoho výhod. Tými najväčšími sú jednoduchosť, rýchlosť a nízke riziko náhodného „spálenia“ či nedokončenia...
Opäť je tu čas príjemných stretnutí pri grilovačke. Na prípravu chutného menu má Palma niekoľko skvelých tipov nielen pre začiatočníkov. Využite pri grilovaní chutných pomocníkov – repkové oleje Raciol a Raciol...
Španielska gastronómia je pestrá ako svojou farbou, i vôňou, tak i surovinami. Za túto rozmanitosť môže historický vývoj (najmä vplyv arabskej a africkej, maurskej aj americkej kuchyne), i r...
 ... patria do osobitnej skupiny syrov, ktorá obsahuje neprehľadnú pestrosť druhov a variantov, pretože nie vždy sa pri výrobe výlučne používa len kozie mlieko.
Na rozdiel od minulých storočí, súčasna kuchyňa vo Vatikáne je moderná a často ovplyvňovaná národnosťou jednotlivých pápežov, ale nebolo tomu vždy tak.
Zdajú sa vám mená povedomé, nemýlite sa. Majú blízko k čokoláde. Čokoláda bola v minulosti považovaná za liek na rôzne neduhy... Na "podozrení", že podnecuje milostné vášne a predlžuje život sa trvá dodnes...
Najdlhšiu históriu pitia čaju má Čína a Japonsko, až potom nasleduje Anglicko. V týchto krajinách sa čaj pije pravidelne, spravidla zelený čaj bez dochutenia.
Mnohé z nás z nedostatku času, alebo dôvery vo vlastnú zručnosť trvale uprednostňujú hotové zákusky, ale dnes, v záplave cukrárskych návodov takmer z celého sveta, nemusíme klesať na duchu.