Blíži sa horúce leto a s ním obdobie dovoleniek a cestovania. Nič nedoplní chvíle pohody tak, ako vychladené kokosové nápoje, s ktorými sa môžete smelo vybrať na cesty. Nie je potrebné ich s...
Máj patrí našej národnej špecialite - typickému ovčiemu syru bryndza. „Bryndzu u nás konzumovali už naši predkovia dlhé stáročia a v minulosti bryndza tvorila hlavnú súčasť nášho jedálnička,“&nbs...
Už pred 2000 rokmi doviezli Rimania víno a špargľu do Nemecka. V mnohých vinárskych regiónoch, ako napr. Rheinhessen, Bádensko, Falcko alebo Sasko rastie vinič a špargľa v bezprostrednom susedstve.
Konečne je tu jar, príroda naokolo ožíva a všetko sa začína zelenať. Azda najpopulárnejšou rastlinou v týchto dňoch je medvedí cesnak. Ten sa stal v posledných rokoch ťahákom rôznych „posh“ či hipster...
Čo je to proteínová diéta? Pre koho je proteínová diéta určená? Predstavuje ketodiéta nejaké riziko? Hrozí po skončení diéty tzv. jojo efekt? Ako KetoDiet funguje? Predstavuje ketodiéta...
Všetci to poznáme, chladničku neustále otvárame a zatvárame s nádejou, či v nej nepribudlo niečo nové pod zub. Nielen tento zlozvyk našej chladničke ani peňaženke príliš nepomáha. 
Vyvolávajú spomienky na staré dobré časy nášho detstva, prípadne detstvo našich rodičov a starých rodičov, a ich dizajn býva veľmi ľúbivý a príjemný. Reč je o produktoch v retro štýle, ktoré sa už roky držia vy...
Regionálne špeciality s tradíciou, ktorá je stará aj niekoľko storočí, značne prispievajú k rozmanitosti Nemecka ako destinácie pre gurmánov. Turisti, ktorí navštívia Nemecko, majú možnosť zažiť typické jedlá a...
Ázijská kuchyňa – nazvať ju čínskou by bolo urážkou jej rozmanitosti. Pod pojem ázijská totiž môžeme, okrem čínskej, zaradiť aj vietnamskú, thajskú, malajzijskú, indonézsku, singapurskú či indickú kuchyňu.
Keď sa sťahujete alebo prerábate dom, kuchyňa si vždy vyžaduje najväčšiu pozornosť, čo sa týka rozbaľovania krabíc, skladovania pomôcok a prístrojov na pečenie a varenie. Veľa ľudí ma tendenciu hromadiť viac ak...
Poznáte mexické jedlá? Nie? Je najvyšší čas to zmeniť. Ak vás trápia obavy, či to zvládnete, hoďte ich za hlavu. Mexická kuchyňa je rýchla a ľahká na prípravu, preto je vhodná aj pre začínajúcich kuchárov.
V roku máme niekoľko príležitostí, kedy slávnostné prestierame. Napriek tomu, že sme presvedčení o tom, kde a aký tanier či príbor položiť, stáva sa, že nás to pri príprave sviatočného stola môže zaskočiť.
Pod kulinárske dedičstvo Rakúska sa podpísalo mnoho rôznych vplyvov: v tradíciách regionálnej kuchyne zanechali svoje stopy najmä bývalé korunné krajiny Česko, Maďarsko a severné Taliansko.
Najkrajšie sviatky roka sa nezadržateľne blížia. Ak už pomaly nakupujete zásoby potravín a alkoholu, robíte dobre. Vyhnete sa tak veľkému zhonu pár dní pred sviatkami. Nezabúdajte si však dávať pozor najmä na m...
Mäso, ktoré sa vám dostáva na tanier v reštaurácii alebo si ho kúpite v obchode, má za sebou dlhú cestu. A nie je jedno, ako sa chová, ako bolo zabité, zreje a bude spracované. Na zákla...
Varné dosky patria k tým kuchynským spotrebičom, bez ktorých by bolo varenie zložitejšie. Doba piecok a elektrických platničiek bola svojim spôsobom romantická, avšak od tých čias technika predsa len pokročila...
,,Keď králik žerie mrkvu, tak je dosť možné, že tá mrkva k nemu bude chuťovo pasovať,“ tvrdí Marek Pavala, bývalý finalista MasterChefa. Dnes ho pravidelne stretnete na obrazovkách Mňam TV, kde vedie...
Kuchyňu, v ktorej sa dennodenne varí, spoznáte podľa množstva špinavého riadu a podľa večne špinavého obkladu. Čistenie kuchyne by však ani jedna žena nemala podceňovať.