Vynechávanie raňajok, nepravidelné stravovanie, navštevovanie fastfoodov – aj takto sa stravuje stále viac mladých ľudí. Začnite sa stravovať zdravšie a uvidíte, že budete plní energie. Ako ale začať?
„Keď starneme, metabolizmus sa spomaľuje a telo má nižšiu energetickú náročnosť. Oveľa dôležitejšia je kvalita jedla. Základ výživy by mal byť založený na potravinách s vysokou nutričnou hodnotou, bohatou na ne...
Gréci z antického Grécka žuvali živicu zo stromov , ktorá im napomáhala k sviežemu dychu a tiež pri problémoch so zažívaním. Mayovia v Strednej Amerike pred viac ako 1000 rokmi žuvali šťavu z gumovníka, na...
Neviete sa nabažiť lahodnej chuti karamelu? MAX SPORT vyslyšal vaše tajné túžby a svetlo sveta uzrela nová príchuť fantastickej Proteínky! 
Život Nórov bol odjakživa spojený s morom. Tisícročia boli tamojší obyvatelia len lovcami. Tí súčasní však pristupujú k rybám oveľa sofistikovanejšie. Svedčí o tom aj zaujímavá história rodinnej firmy Nordlaks,...
Bylinky sú výnimočné rastliny, ktoré si ceníme nielen pre ich schopnosť obohatiť jedlo o chuť a arómu, ale tiež pre ich liečivé účinky. Dlhoročnú tradíciu u nás majú najmä v podobe bylinných...
Vedeli ste, že Inkovia merali čas pomocou varenia zemiakov? Dokonca používali ich tenké plátky k liečeniu neduhov. Skutočná zemiaková revolúcia však nastala v 19. storočí, kedy sa začali vyrábať zemiakové chips...
Mliečny fond opätovne odštartoval zaujímavý projekt „Adoptuj kravičku“, v ktorom si môžete adoptovať jednu z vyše 10 000 kravičiek z ozajstnej slovenskej farmy. Starostlivosti o netradi...
Táto otázka vŕta maminkám v hlave denne – od septembra do júna. Správna desiata by mala byť pestrá, vyvážená a hlavne zaujímavá, aby dieťaťu chutila. Mala by pomôcť „prežiť“ dobu medzi raňajkami a obedom a doda...
Prepadnú  vás nečakane hostia a vy sa chcete zachovať ako dobrá hostiteľka? Žiaden problém... Stačí, ak budete mať vždy po ruke v kuchynskej skrinke chutný puding a smotanový dezert -  talia...
Súčasné gazdinky sa snažia kráčať s dobou. Kuchyňa už dávno nie je miestom, kde sa „iba“ varí. Sledujú trendy a vychytávky, hľadajú inšpirácie ako si jednotlivé procesy domácich prác čo najviac zefektívniť a sp...
Čudesné lienky, ktoré naše staré mamy nepoznali. Rozšírili sa k nám len pred dekádou a sú nepríjemné, agresívne a šokujúco životaschopné. Máme sa ich obávať? A existuje vôbec účinný prostriedok na ich zneškodne...
Kuchyňa je zväčša najpoužívanejšou miestnosťou v celej domácnosti. Miesto, kde pani či pán domu chystajú rôzne dobroty a odkiaľ sa často tiahnu inšpiratívne vône. Ak sa však v kuchyni skutočne pravidelne varí,...
Jeseň je obdobím, keď nás príroda okúzľuje farbami a ponúka nám štedré dary v podobe dozrievajúcej zeleniny v záhradách. K jesennému obdobiu neodmysliteľne patrí hlavne tekvica.
Pohárik Becherovky je neoddeliteľnou súčasťou rodinných osláv i priateľských posedení. Slováci si ju vychutnávajú či už čistú, ľadovo namrazenú alebo ako súčasť miešaných drinkov. 
Kedysi bol rum pitím námorníkov, pirátov či otrokov. Dnes však o rume môžeme hovoriť ako o prémiovom pití, ktoré si postupne získava popularitu po celom svete. A kedy inokedy je najvhodnejšia príležitosť i...
Červený melón, jahody, maliny, žltý melón a marhule, zo zeleniny najmä uhorky, paradajky či tekvica. To sú víťazné druhy ovocia a zeleniny v „súťaži“ o najvyšší obsah vody.
Kuchyňa je miesto, kde sa pripravuje a poväčšine aj konzumuje s láskou pripravené jedlo. Udržiavať si ale poriadok v nej je poriadna fuška. Nejednej gazdinke dá táto činnosť zabrať.