Myslíte si, že Oreo je len na jedenie? Omyl! Niekto sa síce riadi heslom "Otoč, olíž, omliekuj", ostatní fanúšikovia populárnych kakaových plnených sušienok sa ale púšťajú do oveľa bláznivejších výziev.
Z Mezopotámie (4000 pred n. l.) pochádza najstaršia písomná zmienka o pive, v ktorej sa spomína jačmenné pivo. Manuál výroby piva z obdobia faraónov je o niečo mladší a datujú ho do roku 2000 pred n. l.. V súča...
Hoci si donekonečna opakujete, že Deň zaľúbených je iba prihlúply komerčný sviatok, ak ste na svätého Valentína sama, vždy to na vás doľahne. Len čo vojdete do supermarketu, bombardujú vás srdiečka, kytice a ro...
Veľa ľudí miluje delikátnu dymovú príchuť, ktorú má napríklad údený losos, šunka či grilované jedlo. Prekvapte svojich priateľov a známych pohostením, na ktoré len tak nezabudnú. Vďaka príchuti prírod...
Na slovenský trh vstupuje prestížna značka Sage, patriaca do portfólia austrálskeho výrobcu kuchynských spotrebičov Breville.
Šikovná kuchárka, dobrý recept, ešte nezaručia, že aj výsledný pokrm bude chutný. Veľmi dôležité sú pri varení aj suroviny, z ktorých pripravujeme jedlo. Ako správne vyberať a kupovať mäso vám poradia mäsiari z...
Vynechávanie raňajok, nepravidelné stravovanie, navštevovanie fastfoodov – aj takto sa stravuje stále viac mladých ľudí. Začnite sa stravovať zdravšie a uvidíte, že budete plní energie. Ako ale začať?
„Keď starneme, metabolizmus sa spomaľuje a telo má nižšiu energetickú náročnosť. Oveľa dôležitejšia je kvalita jedla. Základ výživy by mal byť založený na potravinách s vysokou nutričnou hodnotou, bohatou na ne...
Gréci z antického Grécka žuvali živicu zo stromov , ktorá im napomáhala k sviežemu dychu a tiež pri problémoch so zažívaním. Mayovia v Strednej Amerike pred viac ako 1000 rokmi žuvali šťavu z gumovníka, na...
Život Nórov bol odjakživa spojený s morom. Tisícročia boli tamojší obyvatelia len lovcami. Tí súčasní však pristupujú k rybám oveľa sofistikovanejšie. Svedčí o tom aj zaujímavá história rodinnej firmy Nordlaks,...
Bylinky sú výnimočné rastliny, ktoré si ceníme nielen pre ich schopnosť obohatiť jedlo o chuť a arómu, ale tiež pre ich liečivé účinky. Dlhoročnú tradíciu u nás majú najmä v podobe bylinných...
Táto otázka vŕta maminkám v hlave denne – od septembra do júna. Správna desiata by mala byť pestrá, vyvážená a hlavne zaujímavá, aby dieťaťu chutila. Mala by pomôcť „prežiť“ dobu medzi raňajkami a obedom a doda...
Súčasné gazdinky sa snažia kráčať s dobou. Kuchyňa už dávno nie je miestom, kde sa „iba“ varí. Sledujú trendy a vychytávky, hľadajú inšpirácie ako si jednotlivé procesy domácich prác čo najviac zefektívniť a sp...
Pohárik Becherovky je neoddeliteľnou súčasťou rodinných osláv i priateľských posedení. Slováci si ju vychutnávajú či už čistú, ľadovo namrazenú alebo ako súčasť miešaných drinkov. 
Kedysi bol rum pitím námorníkov, pirátov či otrokov. Dnes však o rume môžeme hovoriť ako o prémiovom pití, ktoré si postupne získava popularitu po celom svete. A kedy inokedy je najvhodnejšia príležitosť i...
Červený melón, jahody, maliny, žltý melón a marhule, zo zeleniny najmä uhorky, paradajky či tekvica. To sú víťazné druhy ovocia a zeleniny v „súťaži“ o najvyšší obsah vody.
Kuchyňa je miesto, kde sa pripravuje a poväčšine aj konzumuje s láskou pripravené jedlo. Udržiavať si ale poriadok v nej je poriadna fuška. Nejednej gazdinke dá táto činnosť zabrať.
Milujete chutné müsli tyčinky, sypané vločky, kaše alebo ovsené sušienky? Pripravujete si ich na raňajky, máte ich v kabelke v práci,chutia vám ku káve, či čaju alebo si ich zalievate mliekom? Odkiaľ sa však ti...