V roku máme niekoľko príležitostí, kedy slávnostné prestierame. Napriek tomu, že sme presvedčení o tom, kde a aký tanier či príbor položiť, stáva sa, že nás to pri príprave sviatočného stola môže zaskočiť.
Pod kulinárske dedičstvo Rakúska sa podpísalo mnoho rôznych vplyvov: v tradíciách regionálnej kuchyne zanechali svoje stopy najmä bývalé korunné krajiny Česko, Maďarsko a severné Taliansko.
Najkrajšie sviatky roka sa nezadržateľne blížia. Ak už pomaly nakupujete zásoby potravín a alkoholu, robíte dobre. Vyhnete sa tak veľkému zhonu pár dní pred sviatkami. Nezabúdajte si však dávať pozor najmä na m...
Mäso, ktoré sa vám dostáva na tanier v reštaurácii alebo si ho kúpite v obchode, má za sebou dlhú cestu. A nie je jedno, ako sa chová, ako bolo zabité, zreje a bude spracované. Na zákla...
Varné dosky patria k tým kuchynským spotrebičom, bez ktorých by bolo varenie zložitejšie. Doba piecok a elektrických platničiek bola svojim spôsobom romantická, avšak od tých čias technika predsa len pokročila...
,,Keď králik žerie mrkvu, tak je dosť možné, že tá mrkva k nemu bude chuťovo pasovať,“ tvrdí Marek Pavala, bývalý finalista MasterChefa. Dnes ho pravidelne stretnete na obrazovkách Mňam TV, kde vedie...
Kuchyňu, v ktorej sa dennodenne varí, spoznáte podľa množstva špinavého riadu a podľa večne špinavého obkladu. Čistenie kuchyne by však ani jedna žena nemala podceňovať.
Patríte medzi tých, ktorí poctivo čítajú etikety alebo to nepovažujete za potrebné? Mali by ste vedieť, že na nich nájdete dôležité informácie, ktoré vám pomôžu v nastavení vášho životného štýlu. Možno sa...
Do 9. storočia sa v Európe sladilo výhradne medom. Potom ho pomaly začal nahrádzať trstinový cukor, ktorý sa do Európy rozšíril zo Stredného  Východu. Bol však až do 17. storočia veľkou vzácnosťou, z&...
Viete, že v Bulharsku pripadá na milión obyvateľov tridsať storočných ľudí? Tento fakt ovplyvňuje aj skladba stravy, ktorá obsahuje predovšetkým zeleninu a ovocie...
Víno sa nepije, ale ochutnáva.  Také večerné ochutnávky pri filme alebo s partiou priateľov môžu byť veľmi prijemné. Máme pre vás pár tipov, ktoré je pri „ochutnávaní“ vhodné dodržať.
Kedysi dávno sme mäso údili za účelom jeho konzervovania. Dym totiž odparuje tekutiny a tým zakonzervuje surový materiál, takže gazdinka mala mäso kedykoľvek po ruke z komory a mohla ho servírova...
Viete si predstaviť rybu upečenú v kocke ľadu alebo teľacie filé v cestíčku zo včelieho vosku?  Unikátna novinka od značky Miele - rúra Dialog – pripraví mäso bez toho, aby sa ľad či vosk rozpust...
Opäť tu máme obdobie hodov a vinobrania, s ktorým sa spája aj ochutnávka burčiaku. Ako vzniká a kedy je najkvalitnejší na konzumáciu, to všetko nájdete v článku.
Umenie miešaných drinkov nie je ukryté iba v mixovaní ingrediencií. Rovnako dôležitou súčasťou je názov, ktorým nápoje rozprávajú svoj príbeh. Existujú zvláštne koktaily ako napríklad Voodoo či Short Trip to He...
Takto by sa dalo pokračovať v rozprávaní o čarovnom moku, ktorý poznali a vyrábali naši dávni predkovia. Na základe archeologických vykopávok  historici predpokladajú, že vinič sa už pestova...
 Využite na maximum zdravím nabité dary zo záhradky, lesov a letných lúk a vrhnite sa na domáce sušenie. Sušiť môžete prakticky všetko, akúkoľvek zeleninu, ovocie, huby...
Milovníci syrov poznajú aj u nás túto delikatesu so špecifickou vôňou a chuťou. Olomoucké syrčeky nazývané na Morave tvarôžky majú veľmi dlhú históriu a na Hanej sa robili v mnohých domácnos...