Máj patrí našej národnej špecialite - typickému ovčiemu syru bryndza. „Bryndzu u nás konzumovali už naši predkovia dlhé stáročia a v minulosti bryndza tvorila hlavnú súčasť nášho jedálnička,“&nbs...
Čo je to proteínová diéta? Pre koho je proteínová diéta určená? Predstavuje ketodiéta nejaké riziko? Hrozí po skončení diéty tzv. jojo efekt? Ako KetoDiet funguje? Predstavuje ketodiéta...
Regionálne špeciality s tradíciou, ktorá je stará aj niekoľko storočí, značne prispievajú k rozmanitosti Nemecka ako destinácie pre gurmánov. Turisti, ktorí navštívia Nemecko, majú možnosť zažiť typické jedlá a...
Ázijská kuchyňa – nazvať ju čínskou by bolo urážkou jej rozmanitosti. Pod pojem ázijská totiž môžeme, okrem čínskej, zaradiť aj vietnamskú, thajskú, malajzijskú, indonézsku, singapurskú či indickú kuchyňu.
Poznáte mexické jedlá? Nie? Je najvyšší čas to zmeniť. Ak vás trápia obavy, či to zvládnete, hoďte ich za hlavu. Mexická kuchyňa je rýchla a ľahká na prípravu, preto je vhodná aj pre začínajúcich kuchárov.
V roku máme niekoľko príležitostí, kedy slávnostné prestierame. Napriek tomu, že sme presvedčení o tom, kde a aký tanier či príbor položiť, stáva sa, že nás to pri príprave sviatočného stola môže zaskočiť.
Pod kulinárske dedičstvo Rakúska sa podpísalo mnoho rôznych vplyvov: v tradíciách regionálnej kuchyne zanechali svoje stopy najmä bývalé korunné krajiny Česko, Maďarsko a severné Taliansko.
Do 9. storočia sa v Európe sladilo výhradne medom. Potom ho pomaly začal nahrádzať trstinový cukor, ktorý sa do Európy rozšíril zo Stredného  Východu. Bol však až do 17. storočia veľkou vzácnosťou, z&...
Viete, že v Bulharsku pripadá na milión obyvateľov tridsať storočných ľudí? Tento fakt ovplyvňuje aj skladba stravy, ktorá obsahuje predovšetkým zeleninu a ovocie...
Víno sa nepije, ale ochutnáva.  Také večerné ochutnávky pri filme alebo s partiou priateľov môžu byť veľmi prijemné. Máme pre vás pár tipov, ktoré je pri „ochutnávaní“ vhodné dodržať.
Kedysi dávno sme mäso údili za účelom jeho konzervovania. Dym totiž odparuje tekutiny a tým zakonzervuje surový materiál, takže gazdinka mala mäso kedykoľvek po ruke z komory a mohla ho servírova...
Opäť tu máme obdobie hodov a vinobrania, s ktorým sa spája aj ochutnávka burčiaku. Ako vzniká a kedy je najkvalitnejší na konzumáciu, to všetko nájdete v článku.
Umenie miešaných drinkov nie je ukryté iba v mixovaní ingrediencií. Rovnako dôležitou súčasťou je názov, ktorým nápoje rozprávajú svoj príbeh. Existujú zvláštne koktaily ako napríklad Voodoo či Short Trip to He...
Takto by sa dalo pokračovať v rozprávaní o čarovnom moku, ktorý poznali a vyrábali naši dávni predkovia. Na základe archeologických vykopávok  historici predpokladajú, že vinič sa už pestova...
 Využite na maximum zdravím nabité dary zo záhradky, lesov a letných lúk a vrhnite sa na domáce sušenie. Sušiť môžete prakticky všetko, akúkoľvek zeleninu, ovocie, huby...
Milovníci syrov poznajú aj u nás túto delikatesu so špecifickou vôňou a chuťou. Olomoucké syrčeky nazývané na Morave tvarôžky majú veľmi dlhú históriu a na Hanej sa robili v mnohých domácnos...
Letné mesiace sú ideálnym obdobím na grilovanie. A aj keď už Slováci zaradili do svojho letného menu grilovanú zeleninu či syry, stále si radi pochutia na dobrom grilovanom mäsku. Veď počas grilovacej sezóny kú...
Ak si chcete s rodinkou spestriť spoločné chvíle, vyskúšajte jednu z troch variácií chrumkavých Cheetos. Cheetos sú obľúbenou pochúťkou po celom svete a od júna prichádzajú aj na Slovensko! ...