Zabudnite na chvíľu, že čokoláda "pomáha" zvyšovať hmotnosť, môže vyvolať zažívacie problémy (zápchu) a ohrozuje zubnú sklovinu... Čokoláda bola v minulosti považovaná za liek na rôzne neduhy... Zamerajte sa na...
Škótsku kuchyňu charakterizuje rozmanitosť ponúkaných pokrmov. Pripravujú sa morské aj sladkovodné ryby, zverina, divoké vtáky, hovädzie a iné.
Viete, že už Erasmus Rotterdamský spísal prvé pravidlá stolovania venované mladým mužom, ktoré sa neskôr stali predlohou pre ďalšie generácie? Táto kniha z roku 1530 sa stala veľmi populárnou a preložená b...
Nikto z nás sa nepoteší poletujúcim motýlikom zo špajze alebo skrine z vlnenými odevmi. Nie sú prieberčivé, chutí im všetko a pre náš byt znamenajú zaručene katastrofu. Pomôže jedine dokonalá revízia potravín a...
...pravdepodobne "vynašli" púštni Peržania, ktorí nosili mlieko vo vakoch z kozľacej kože - baktérie lactobacillus v nich za pomoci tepla premenili mlieko na jogurt.
Klobúk dole pred všetkými, ktorí si dokázali udržať svoju hmotnosť počas vianočných sviatkov! Pre tých ostatných, sme pripravili motivačné tipy na návrat, k pôvodnej váhe...
Vianočné sviatky sú nepredstaviteľné bez typického vianočného pečiva, rôznych koláčov a chutných maslových tort. Ponúkneme vám ideálne teploty pre pečenie rôznych cukroviniek a recepty k nim.
Nepriberať nám pomôže vhodne zvolený kuchynský servis, ďalej veľkosť tanierov a porcie na ne podávané. Všeobecne platí, že v súčasnosti jeme príliš veľké dávky jedla a často.
Traduje sa, že juhoburgenlandská pasienková hus je tvrdohlavá, preto sa najlepšie popása vonku. V novembri si preto nenechajte újsť kulinársky festival „Burgenlandská hus“.
Burgenlandské dezertné a červené vína prispievajú k medzinárodnej povesti vďaka obciam Deutschkreutz, Großwarasdorf, Horischon, Lutzmannsburg, Raiding, Unterpetersdorf a Neckenmarkt, ktoré tvoria najznámejšiu o...
Za dobrým grilovaným mäsom stoja chemické reakcie, ktoré pri teplote 154 °C na povrchu mäsa vytvoria za pár desiatok sekúnd, nové chutné molekuly z bielkovín a cukru.
Sekané aj mleté, pražené i solené, v masle aj v paste sme zvyknutí ich konzumovať. Neoddeliteľnou súčasťou k dobrému vínu sú mandle, čerstvé vlašské orechy, lieskovce a pistácie.
Na japonskú gastronómiu mali vplyv iné ázijské kuchyne ale aj západné kultúry, podľa ktorých sa sama inšpirovala a prispôsobila si ju svojim podmienkam a chuťovým pohárikom.
Vinič a jeho vývoj je úzko spätý s vývojom ľudstva. Predpokladá sa, že keď Zem bola pokrytá bujnou vegetáciou, medzi popínavými rastlinami sa nachádzali aj predkovia súčasného viniča, dokladom sú jeho skameneli...
Ten, kto má rád dobré jedlo, neváha a vie za ním vycestovať aj za hranice Slovenska. Femme vám dnes predstaví troch podnikateľov z moravsko-sliezskeho kraja, ktorí ponúkajú ozajstné špeciality, ale aj programy...
Jedlo je základom nášho života, napriek tomu doma vyhadzujeme až 25 % jedla. Nezabúdajte, že správne uložené potraviny vám vydržia dlhšie čerstvé. Preto nakupujte s rozumom.
Zemiaky našli v každej národnej kuchyni široké využitie; pre vegetariánov tvoria v spojení s mliečnymi výrobkami plnohodnotnú náhradu mäsa. Zemiaková strava prospieva najmä ľuďom trpiacim vysokým krvným tl...
K pobytu v krásnych historických priestoroch patrí aj elegantné stolovanie a vybrané špeciality haute-cuisine.