In vino veritas, in aqua sanitas  (vo víne je pravda, vo vode zdravie) - táto fráza dostáva v poslednej dobe čoraz hlbší význam. Na tému vody sa upriamuje stále väčšia pozornosť a tí najlepší som...
Viete, že v Bulharsku pripadá na milión obyvateľov tridsať storočných ľudí? Tento fakt ovplyvňuje aj skladba stravy, ktorá obsahuje predovšetkým zeleninu a ovocie...
Víno sa nepije, ale ochutnáva.  Také večerné ochutnávky pri filme alebo s partiou priateľov môžu byť veľmi prijemné. Máme pre vás pár tipov, ktoré je pri „ochutnávaní“ vhodné dodržať.
Kedysi dávno sme mäso údili za účelom jeho konzervovania. Dym totiž odparuje tekutiny a tým zakonzervuje surový materiál, takže gazdinka mala mäso kedykoľvek po ruke z komory a mohla ho servírova...
Viete si predstaviť rybu upečenú v kocke ľadu alebo teľacie filé v cestíčku zo včelieho vosku?  Unikátna novinka od značky Miele - rúra Dialog – pripraví mäso bez toho, aby sa ľad či vosk rozpust...
Opäť tu máme obdobie hodov a vinobrania, s ktorým sa spája aj ochutnávka burčiaku. Ako vzniká a kedy je najkvalitnejší na konzumáciu, to všetko nájdete v článku.
Umenie miešaných drinkov nie je ukryté iba v mixovaní ingrediencií. Rovnako dôležitou súčasťou je názov, ktorým nápoje rozprávajú svoj príbeh. Existujú zvláštne koktaily ako napríklad Voodoo či Short Trip to He...
Takto by sa dalo pokračovať v rozprávaní o čarovnom moku, ktorý poznali a vyrábali naši dávni predkovia. Na základe archeologických vykopávok  historici predpokladajú, že vinič sa už pestova...
 Využite na maximum zdravím nabité dary zo záhradky, lesov a letných lúk a vrhnite sa na domáce sušenie. Sušiť môžete prakticky všetko, akúkoľvek zeleninu, ovocie, huby...
Milovníci syrov poznajú aj u nás túto delikatesu so špecifickou vôňou a chuťou. Olomoucké syrčeky nazývané na Morave tvarôžky majú veľmi dlhú históriu a na Hanej sa robili v mnohých domácnos...
Letné mesiace sú ideálnym obdobím na grilovanie. A aj keď už Slováci zaradili do svojho letného menu grilovanú zeleninu či syry, stále si radi pochutia na dobrom grilovanom mäsku. Veď počas grilovacej sezóny kú...
Sú praktické, ak idete na výlet či do mesta s deťmi. Malá či väčšia fľaša s obľúbeným nápojom sa vám  zmestí do batožiny a vždy máte prehľad o tom, koľko tekutín ste vypili. No niektorí...
Ak si chcete s rodinkou spestriť spoločné chvíle, vyskúšajte jednu z troch variácií chrumkavých Cheetos. Cheetos sú obľúbenou pochúťkou po celom svete a od júna prichádzajú aj na Slovensko! ...
Na jar a v lete viac ako inokedy konzumujeme čerstvú zeleninu a ovocie. Najčastejšie ich Slováci nakupujú v obchodných reťazcoch, ktoré ponúkajú priemerne až 200 rôznych druhov ovocia a zeleniny počas celého ro...
Grilovacia sezóna sa blíži. Grilovanie na propán-butáne majú oproti opekaniu na dreve či drevenom uhlí mnoho výhod. Tými najväčšími sú jednoduchosť, rýchlosť a nízke riziko náhodného „spálenia“ či nedokončenia...
Opäť je tu čas príjemných stretnutí pri grilovačke. Na prípravu chutného menu má Palma niekoľko skvelých tipov nielen pre začiatočníkov. Využite pri grilovaní chutných pomocníkov – repkové oleje Raciol a Raciol...
Španielska gastronómia je pestrá ako svojou farbou, i vôňou, tak i surovinami. Za túto rozmanitosť môže historický vývoj (najmä vplyv arabskej a africkej, maurskej aj americkej kuchyne), i r...
 ... patria do osobitnej skupiny syrov, ktorá obsahuje neprehľadnú pestrosť druhov a variantov, pretože nie vždy sa pri výrobe výlučne používa len kozie mlieko.