Aníz je korenina, ktorá je príbuzná feniklu a rasci. Používa sa v alkoholických nápojoch, do polievok, k rybacím jedlám ale aj ako bonbóny.
Túto oblasť Francúzska tvoria štyri departamenty, ktoré sú svetoznáme svojou kuchyňou, ale hlavne najlahodnejším produktom tejto oblasti vínom.
Rozhovor s dovozcom talianskych vín Petrom Balážom, ktorý prináša vína výhradne z produkcie menších rodinných vinárstiev v Taliansku.
Žiadny rum nie je taký dokonalý ako ten kubánsky. Je to skutočné dedičstvo „Ostrova slobody“, ktorý môžeme s hrdosťou nazývať aj „Ostrov pravého rumu“.
Klasické koláče a predsa iné! Príjemne môžete prekvapiť aj „klasikou“.Stačí len kúsok fantázie a inakosť sa prejaví pri podávaní.
Zdalo by sa, že historický monopol na výrobu syrov majú hlavne syrárske veľmoci Francúzsko, Taliansko a Veľká Británia,...
Šéfkuchár, gastronóm, moderátor, spisovateľ. Pojem, nielen v Čechách.  Proti svojej vôli sa vyučil za kuchára a varenie ho vôbec nebavilo.
Gourmet zakaždým ocení možnosť ochutnať výber rôznych syrov podávaných na syrových drievkach, s hroznom či jablkom a dobrým vínom.
Šéfkuchár v reštaurácii Lemonnier odhaľuje dôvody prečo sa stal kuchárom a niečo zo svojho kulinárskeho umenia, ktoré bolo patrične ohodnotené...
Na slovíčko s naslovovzatým odborníkom, ktorý usporadúva prednášky pre šéfkuchárov a zamestnancov reštaurácií po celej Európe.
Napriek tomu, že ste presvedčené o tom, kde a aký tanier  či príbor položiť, stáva sa, že vás to pri príprave sviatočného stola môže zaskočiť.
Počas jesene nájdete v našich lesoch najväčšie množstvo rôznych foriem a farieb húb. Je to aj ich obdobie rozmnožovania.
 ...región známy najlepšími vínami sveta a tradičnou dijonskou horčicou pozná každý gurmán – cestovateľ aspoň z počutia.
Tradícia výroby aromatických vín a likérov je na Korzike dlhoročná, aj vďaka citrusom, figovníkom, vinnej réve a ovocia, ktoré sa na ostrove dopestujú.
Príjemné posedenie s rodinou či priateľmi na terase alebo v záhrade a dobré jedlo – to je skvelý relax!
Čas  letných dovoleniek sa blíži, preto sme pre vás pripravili niekoľko chutných upútaviek na miestne ostrovné špeciality.
Najlepšia bryndza začína mať práve teraz svoju sezónu. Letná bryndza má jemnú chuť, na rozdiel od zimnej bryndze nie je taká ostrá, pretože sa vyrába z čerstvo nadojeného mlieka, keď sú ovce a kravy na paši.
Ázijská kuchyňa nám už nie je celkom neznáma. Pomaly sa objavujú aj špecializované predajne s potravinami, potrebnými na prípravu takýchto jedál...