Koreniny slúžia ľuďom  už niekoľko tisícročí a používali ich v Ázii, Arábii a v oblasti Stredozemného mora.
Aj vás zaujíma, ako sa syr s ušľachtilou bielou plesňou dostane až k vám na stôl? Predstavíme základné kroky výroby syra, jeho skladovania a servírovania.
Väčšinou v reštauráciách neviete kto vám obed chystá, aké potraviny používa.  To sa vám nemôže stať v kaviarni ŠTÚR Café, Ďjelňa na Obchodnej ulici,  v centre Bratislavy.
Vo dvojici sa to ťahá lepšie! Pre syry a víno porekadlo platí tiež. Aké dvojice medzi sebou správne spárovať tak, aby víno podtrhlo chuť syru a ten naopak dodal vínu šmrnc?
Prešla dlhá doba, kým sa na naše územie dostala vidlička, predmet bez ktorého si dnes nedokážeme predstaviť stolovanie.
Pozorne si prezrite svoj gril. Je modernou verziou niečoho, čo vznikalo už od počiatkov civilizácie. Príbeh stojaci za týmto vynálezom nás zavedie z jaskyne v Afrike do starovekého Grécka...
Recept na pravé cestoviny je kultúrne dedičstvo mnohých národov a k ich výrobe používali rôzne receptúry a suroviny.
Bylinky môžete pestovať na balkóne alebo parapetnej doske okna. Dodávajú naším jedlám výnimočnú chuť a stredozemnú atmosféru.
Je to kuchyňa mnohých národov, ktoré ju ovplyvňovali od konca 19. storočia a jej súčasťou je aj židovská -  košer kuchyňa.
V Bratislave sa konal Týždeň izraelskej kuchyne v hoteli Devín  a prišiel tam variť jeden z najlepších izraelských kuchárov, šéfkuchár Tzahi Ben Shabat. 
Viac ako 3000 návrhov vo výrobe, vyše 300 ocenení a práca vo viac ako 40 krajinách. To je Karim Rashid, dizajnér z New Yorku...
Čokoládu poznáme v rozličných podobách, pijeme ju ako nápoj, je sa ako pochúťka a pridáva sa do cukroviniek. A vy ju máte ako najradšej?
Prípravu na sezónnu očistu organizmu si naplánujte na dobu, kedy nebudete vystavený prílišnému pracovnému stresu, rodinným či spoločenským oslavám...
Naše telo má schopnosť prirodzene sa z vnútra čistiť, ale množstvo nezdravých prvkov, ktoré dostávame každodenne do tela stravovaním, vyžaduje raz začas dôkladné prečistenie.
Územie Beaujolais na ktorom sa pestuje známa odroda vína Gamay siaha od Lyonu po Mâcon a jeho rozloha dosahuje  22 tisíc hektárov.
... v kúzelných, parížskych kaviarňach a reštauráciách! Nechajte sa inšpirovať z netradičného cestovateľského sprievodcu - Paríž.
Na výrobu zaváranín používame výhradne čerstvé, bezchybné ovocie. Prezreté alebo poškodené ovocie nie je vhodné. Môžeme tiež obrať ovocie zo záhrady v období zrelosti a zamraziť ho...
Špargľa môže byť biela, zelená, fialová, ale sú aj zmiešané odrody. Viete aký je medzi nimi rozdiel a ako ich správne pripraviť aj doma?