Každý milovník kvalitného vína vie, že jeho kvalitu môže z veľkej časti ovplyvniť nesprávne skladovanie. Preto je najvhodnejším riešením zaobstarať si vlastnú vinotéku, ktorá vytvorí ideálne podmienky pre uskla...
Oddávna mali ľudia jediné účinné sladidlo a tým bol med. S rozšírením islamu, sa v 9. storočí, do Európy dostal trstinový cukor, ten ale zostal drahou vzácnosťou až do 17. storočia, keď sa v zámorí začala pesto...
Aktuálna situácia priniesla výzvy, ktoré budú mať dlhodobý vplyv aj na naše nákupy. Tesco si uvedomuje, že v najbližšom období bude zákazníkom ešte viac ako doposiaľ záležať na nízkych a stabilných cenách produ...
Domáce pečenie z kvásku sa v súčasnosti teší veľkej obľube. Povedzme si, kto by odolal lahodnej vôni čerstvo upečeného pečiva? Milovníci domáceho pečenia zbystrite pozornosť! Na slovenský trh pri...
Pri víne je známe, že ho odborníci degustujú, aby zistili jeho chuť a kvalitu. My vám teraz ponúkame malého sprievodcu pre začínajúceho degustátora kávy.
Myslíme na jednotlivé potraviny či pripravené kulinárske delikatesy, medzi ktoré zaručene môžeme zaradiť francúzsku polievku bouillabaisse  či kaviár. Šéfkuchári tvrdia, že nepochybíte ani pri ustriciach č...
Značka Jar slávi tento rok 60. výročie. Po prvý krát si mohli slovenské gazdinky Jar zakúpiť už v roku 1960. Išlo vtedy o prelomový vynález, ktorý výrazne zjednodušil domáce práce. Dovtedy sa na umývanie r...
...charakterizujú nádherné vône, vynikajúce chuťové zážitky a perfektné servírovanie. V medzinárodnej ponuke má talianska kuchyňa jednoducho nezastupiteľné miesto. Pizza, špagety a espresso už dávno nepatr...
Slovensko má veľa nadaných, skúsených ľudí v mnohých oblastiach, ktorí svoju šikovnosť, umenie, tvorivosť  a um dokázali rozvinúť vo svete. Takým je aj šéfkuchár Michal Rabina z Trenčína, kt...
Ocot sa používal už v staroveku na ochutenie pripravovaného pokrmu, v stredoveku našiel uplatnenie ako liek proti moru. V súčasnosti nesmie chýbať v žiadnej z lepších reštaurácií pri príprave výnimočných r...
Poradíme vám. Jednoduché tipy, ako obmedzíte plast a neobmedzíte vlastné pohodlie, nájdete v tomto článku. Plasty tvoria  približne 11 % nášho odpadu a stretávame sa s nimi denno-denne v rôznych...
Vanilka je skutočný fenomén a jej aróma je nezabudnuteľná. Táto príjemne sladká  korenina  je mimoriadne vzácnou ingredienciou pri pečení a príprave dezertov. Vďaka jej s...
Kuchyňa je miestnosť, kde pravidelne chystáme chutný obed, chutnú večeru a chutné raňajky pre všetkých členov rodiny. Práve kvôli prípravám pokrmov je náročné ju udržať čistú. Viete ale čo všetko by v kuch...
Pod názvom tekvica sa skrýva celá "rodina" severoamerických rastlín - od obrovskej tekvice veľkoplodej cez "ozdobné" patizóny až po hadovité cukíny. Dužina tekvice (bohatá na vodu a vlákninu) podporuj...
Chcete si pochutnať na pštrosom, jeleňom , jahňacom mäse, či vynikajúcich  steakoch? Farmhouse prichádza s mäsovými novinkami výhradne zo Slovenska.
Čo sladko chutí, horkne pri trávení, povedal Shakespeare. Nie vždy. K výnimkám patrí ovocie, zelenina a orechy (!) - výživné bomby. Orechy by nemali chýbať na žiadnom stole. 
Chuť a kvalita olivového oleja závisí od celého radu faktorov, ktorými sú samotná odroda olív, ich pôvod, stupeň zrelosti pri zbere, spôsob zberu, skladovania a lisovania...
Doby, kedy školské desiaty tvorili dva krajce chleba a niečo medzi tým, sú už dávno preč. A to je jediné dobre. Na druhej strane od bežného prijateľného chleba sme sa posunuli k farbenému pečivu plnému che...