Ak ešte neviete, čím prekvapiť partnera alebo partnerku na Valentína, potom vás možno inšpirujeme receptami na chutnú romantickú večeru. Prispôsobte menu valentínskemu duchu a pripravte jedlá, ktoré ulahod...
Pripomínajú naše jednohubky, ale vo svete ich poznajú ako kanapky. Sú to malé kúsky rožkov, toastov či sušienok ozdobené najväčšími delikatesami. Jednoducho chutné "zobkanie" ideálne na kanape. Nechajte sa inšp...
Ako hovorievali už naše staré mamy, dobrá polievka je základ. Skôr nesmela na stole chýbať pri žiadnom obede a aj dnes by mala byť súčasťou vyváženého jedálnička. V sychravom počasí výborne zahreje, dodá t...
Minulý týždeň sme odštartovali seriál zdravých a chutných receptov, vďaka ktorým objavíte nové chute a budete sa cítiť fit. Nechajte inšpirovať, objavte zaujímavé suroviny a potešte svoje chuťové poháriky....
Novoročné predsavzatia sú mnohokrát spojené s redukciou našej telesnej váhy. Popri športovaní sa snažíme odľahčiť i náš jedálny lístok. No nie vždy padne naša snaha na úrodnú pôdu. Jedným z dôvod...
Čo sladko chutí, horkne pri trávení, povedal Shakespeare. Nie vždy. K výnimkám patrí ovocie, zelenina a orechy (!) - výživné bomby. Nechajte v tomto sychravom období inšpirovať chutnými receptami.
Väčšina z nás, zažila doma na vianočnom stole vysmážaného kapra v trojobale. Nemusí tomu tak byť aj tento rok. Nechajte sa inšpirovať našimi receptami na tresku a lososa.
Špaldová múka je veľmi prospešná pre naše zdravie, je ľahšie stráviteľná než všetky ostatné obilniny. Špalda obsahuje vysoký podiel vlákniny a bielkovín, je bohatým zdrojom vitamínu A a E, skupiny vitamíno...
Každý z nás pozná jablkové pyté, višňovú štrúdľu či kysnutý slivkový koláč. Pre zimné obdobie sme vybrali také dezerty, ktoré pravdepodobne nepoznáte. Prinášane ovocné variácie na celkom nové recepty.
INKA je bezkofeínová kávovina, tvorená pražením jačmeňa, žita, koreňa čakanky a cukrovej repy. Vďaka svojej lahodnej chuti a jemnej aróme si získala už nejedného fanúšika.
Nástup zimy cítime na „vlastnej koži“ a vidíme na záhradách. Teplé dni počas letných mesiacov a rôzne vône, ktoré ich sprevádzajú si môžeme pripomenúť aj prostredníctvom kuchyne. Prinášame vám dv...
Stará legenda hovorí, že keď si smrteľník na Halloween oblečie svoje šaty opačne a začne chodiť vzad, o polnoci stretne čarodejnicu. Tekvice, čierne mačky a duchovia – to sú tradičné znaky tohto anglosaského sv...
Každý si občas láme hlavu nad tým, čo pripraviť na obed alebo na večeru. Aj keď nás zo všetkých strán obklopuje množstvo receptov, nápad na konkrétne jedlo neprichádza. O recepty na typickú jesennú pochúťku sa...
Pri prezentácii národných kuchýň sa vždy znovu objavuje otázka, ako vybrať také jedlo, ktoré by dostatočne charakterizovalo danú krajinu a zároveň nebolo na jedálnom lístku okolitých krajín. Najmä v E...
Kukurica je obľúbenou pochúťkou a zároveň významným zdrojom tiamínu (vitamínu B1), t.j. látky podieľajúcej sa na spracovávaní sacharidov, ktoré vyživujú nervové a mozgové bunky. A pretože obsahuje aj značné mno...
Jeseň je obdobím dozrievania jabĺk, hrušiek či hrozna. Rovnako je to sezóna pre hubárov, ktorí sa tešia na sušenie, konzervovanie a prípravu chutných pokrmov z lesných húb.
Párovanie jedla s nápojmi je čoraz obľúbenejšou disciplínou. Pomerne známe je to, že ležiaky plzenského typu sa hodia ku gulášom, či rôznym druhom mäsa. Pivo má však všestranné využitie aj pri príprave jedál.&n...
Tekvica a cuketa majú pozitívne účinky na naše zdravie a v kuchyni vždy nájdu svoje uplatnenie. Okrem tradičných prívarkov, či placiek vyskúšajte muffiny a cupcakes... Dobrú chuť!