Inšpirujte sa našimi francúzskymi receptami z jabĺk z oblasti Normandie a Burgundska. Normandia je známa aj výrobou Cidra, ktorý sa vyrába z jabĺk rôznych odrôd, ktoré musia dokonale ladiť.
Láska ide aj cez žalúdok a Valentín je tiež príležitosťou, ako zhmotniť svoje kulinárske zručnosti a pretaviť ich do niečoho krásneho a lahodného zároveň.
Opäť tu máme príležitosť pochutnať si na chutných sladkých dobrotách, ktoré pripravíme svojim najbližším, ktorí sú nám určite aj najdrahší.
Vôňa byliniek a škorice, horúci punč a útulná atmosféra, to všetko neodmysliteľne patrí k zimnému obdobiu. Pre tých mladších máme horúce ovocné nápoje.
Pokračujeme v našom seriály o jednoduchých sladkých  pokrmoch. Nechajte sa inšpirovať lievancami a yorkshirským nákypom, ktorý sa podáva "na sladko" aj "na slano".
Milovníci sladkých pokrmov určite aspoň raz za mesiac zaradia do svojho jedálnička palacinky či lievance. Recept, ako správne zamiešať cesto na palacinky, si môžete vyskúšať podľa nášho návodu.
Máte chuť nahliadnuť priamo do kuchyne skúseného šéfkuchára a naučiť sa pripravovať chutné a trendy špeciality z vyberaných sezónnych surovín?
Knižná novinka KUCHÁRSKA BIBLIA  obsahuje vyše 200 klasických receptov. Jeden z nich vám prinášame na inšpiráciu.
Pre tých, kto si chce pripraviť divinu doma ponúkame chutné recepty - jelení chrbát s gratinovanými batátami a srnčie ragú.
Dusené bravčové líčka s medovinovou glazúrou, šťuchanou pečenou tekvicou a s bryndzou sú pochúťka, ktorá je vhodná na jesenné obdobie. Ako sladkú bodku odporúčame jednoduché tekvicové koláčiky.
Sent Sovi je jedna z najstarších kuchárskych kníh z 12. storočia, v ktorej sa nachádzajú zmienky o katalánskom kuchárskom umení. Receptúry boli ovplyňované arabskou, germánskou a galskou kuc...
Pečená hus patrí v našich krajinách medzi jedlá, ktoré sa spájajú s jesennou sezónou a hodovými slávnosťami.
Risotto alla zucca (tekvicové rizoto) je tradičným pokrmom severného Talianska, v Lombardii s obľubou pripravujú pre zmenu tekvicové ravioli.
Doma pripravený džem môžete použiť aj ako jedinečný darček pre vašich blízkych. Darovaný džem by mal byť nielen chutný, ale musí aj pekne vyzerať.
Vyskúšajte trojchodové obedové menu, ktorého základ tvoria netradičné zeleninovo-ovocné jedlá z fenyklu, artyčokov a liči.
Letné  a skoré jesenné ovocie nás obdarováva energiou, dávkou vitamínov a neodolateľnou chuťou. Preto sa oplatí urobiť si z neho zásoby aj na obdobie, keď slnko je už zubaté.
Zdroj receptov: Opravdu zdravě - Natasha Corrett, Vicki Edgson/SlovartLetné dni vyvolávajú takmer v každom z nás túžbu za oddychom či zábavou. Očarte priateľov nielen kuchárskym umením, ale aj ďalšou zručn...
Objavte nové chute Kuby, ktoré v lete istotne nesklamú. Netradičné drinky si môžete vychutnať pred podávaním nových receptov na chrumkavé burgery.