Začiatok roka ubehol ako voda a čochvíľa nás čaká sviatok všetkých zamilovaných, obľúbený sviatok sv. Valentína. Ten sa teší popularite predovšetkým v zámorí, ale ani u nás sa 14. februára nevyhnete z...
... je pre nás Európanov exotickou kuchyňou, je plná vôní, farieb a samozrejme chutí. Ponúkame vám niekoľko informácii a zaujímavých receptov na dobrú chuť. Najčastejšie používanou surovinou je ryža,...
Každodenná otázka, čo si uvariť trápi nejedného z nás. Prečo neskúsiť hubový experiment? V regáloch obľúbeného diskontu nájdete čerstvé huby po celý rok. Najznámejšou pestovanou hubou je šampiňón a na...
Určite to pozná nejeden z nás, každoročné pokusy o dodržanie predsavzatí končia častokrát neúspešne. Urobte rázne rozhodnutie a zmeňte svoj životný štýl na taký,  ktorý bude dlhodobo udržate...
Losos je skvelým zdrojom bielkovín, omega-3 mastných kyselín, draslíka, vitamínu D a vitamínov skupiny B. Lososovité ryby majú rúžové mäso a lahodnú chuť. Sýte mäso je ideálne pre pečenie, varenie vo...
K zimnému počasiu sa predsa najviac hodí chutná dobrota, horúci čaj a obľúbený film v teple domova. Či už obľubujete overené klasiky alebo radi skúšate nové veci, vyberie si naozaj každý.Nec...
Batáty si v slovenskej gastronómii získavajú čoraz väčšiu obľubu. Sú zdravé, znižujú cholesterol a dajú sa použiť ako na varenie, tak aj pečenie múčnikov. Pokiaľ milujete kombináciu sladkej a pikantnej chuti, p...
Každodenná otázka, čo si uvariť trápi nejedného z nás. Prečo neskúsiť hubový experiment? Obdobie hubárskych výletov skončilo, no v regáloch obľúbeného diskontu nájdete čerstvé huby po celý rok. I...
Prečo chutí pizza z pizzerie lepšie ako tá od mamičky? „Časť tajomstva tvorí cesto, časť čerstvé suroviny, ale dokonalosť sa tvorí v peci na pizzu a tú žiadna domáca rúra nenapodobní. Ale poviem...
Poznáte to, máte na niečo chuť, ale ani poriadne neviete na čo. Sladké, slané - chuť maškrtiť nás občas prekvapí. Či už obľubujete overené klasiky alebo radi skúšate nové veci, vyberie si naozaj každý z po...
Od víťazstva Jirka Halamku v kulinárskej súťaži Master Chef uplynulo už päť rokov. Za tú dobu stihol založiť cateringovú firmu, otvoriť a zavrieť reštauráciu aj spolupracovať s TV Paprika na kulinársk...
Obľúbený sviatok strašidiel a masiek sa nezastaviteľne blíži a s ním aj množstvo príležitostí predviesť sa v kuchyni nielen vašej rodine, ale aj priateľom či kolegom na štýlovej párty. ...
Je tu, krásna, farebná... Jej krása sa skladá z maličkostí, z farebných listov, odkvitajúcej trávy, jesenných plodov. Stačí len spomaliť, všímať si. Gaštany a tekvica k jeseni nepochybne patrí. A to nie le...
Do 9. storočia sa v Európe sladilo výhradne medom. Potom ho pomaly začal nahrádzať trstinový cukor, ktorý sa do Európy rozšíril zo Stredného  Východu. Bol však až do 17. storočia veľkou vzácnosťou, z&...
Obdobie padajúcich listov so sebou prináša aj tradičné kačacie hody. Či už chystáte slávnostný obed alebo chcete priateľov prekvapiť delikátnou večerou,  máme pre vás niekoľko inšpiratívnych receptov z&nbs...
V súčasnosti si skoro vždy môžeme kúpiť gaštany jedlé, ktorých plody sú veľmi chutné či ako pečené alebo vo forme dezertov. My vám ponúkame zaujímavé informácie o tejto liečivke a zároveň chutné recepty.
Tradícia výdatných raňajok "na vidličku" sa vyvinula začiatkom 19. storočia u anglickej vidieckej šľachty a rozšírila sa do všetkých vrstiev spoločnosti, ako zdroj energie na celý deň si ju obľúbili obzvlášť ma...
Tofu sa vyrába zo sóje a jej názov pochádza z japonského slova „shoyu“. Pôvodne je tofu z Číny, z ktorej sa rozšíril do Japonska, Vietnamu, Kórei a Thajska. Karfiol je chutná zelenina bohatá na sodík, ktor...