Tohtoročný posledný mesiac v roku bude špeciálny aj pre spoločnosť Haribo, ktorá 13. decembra oslávi 100. výročie svojho založenia. Zoznámte sa s jej dlhou históriou a pripravte si spolu s nami š...
Mäso je pravidelnou súčasťou jedálnička Slovákov. Najčastejšie konzumujeme hydinu a bravčové mäso, ale vyhľadávame aj hovädzinu či ryby. Mäso z vysokej zveri si doprajeme len zriedka, no pre jeho účin...
Jablká a hrušky sú jesennými pokladmi našich záhrad. Aj keď sa v našich obchodoch dajú kúpiť celoročne, ich prirodzenú sezónu by sme nemali premárniť, lebo máme najväčšiu šancu kúpiť a konzumovať ovocie s najvy...
Jeseň je pre prírodu obdobím, kedy sa pred dlhou zimou pripravuje na odpočinok. Pochmúrne počasie, pre ktoré je typická ťažká hmla zahaľujúca zafarbené stromy, rozjasnia tekvice, kráľovné jesene, ktoré sa...
S projektom Zrodené v EÚ a v spolupráci s kuchárom Petrom Cvanom ochutnávame tradičné pokrmy z rôznych kútov Európy. Zo severu na juh, zo západu na východ. Posledná zastávka nás do...
S prichádzajúcimi chladnejšími dňami a sychravými počasím sa u ľudí zvyšuje riziko prechladnutia, angíny či chrípky. Ako prevencia pred nimi môže poslúžiť aj hydinové mäso. Medicínu z kuchyne poznali už na...
Pôvodnou domovinou sliviek boli oblasti Blízkeho východu; k nám sa slivky dostali z južnej Európy, kde sa udomácnili v dávnych časoch antiky. Slivky majú ideálne spojenie vápnika a fosforu, ktoré pôsobí blahoda...
Pôvodnou domovinou sliviek boli oblasti Blízkeho východu; k nám sa slivky dostali z južnej Európy, kde sa udomácnili v dávnych časoch antiky. Slivky majú ideálne spojenie vápnika a fosforu, ktoré pôsobí blahoda...
S projektom Zrodené v EÚ a v spoluprácu s kuchárom Petrom Cvanom ochutnávame tradičné pokrmy z rôznych kútov Európy. Zo severu na juch, zo západu na východ. Spoločne vyrazíme na ochutná...
Leto sa prehuplo do svojej druhej polovice a konečne to vyzerá na poriadne vysoké letné teploty. Nezabudnite na pravidelné dopĺňanie tekutín, každý pohár s vodou či limonádou sa dá predsa krásne vyšpe...
Horúce leto a prázdniny pomaly končia a s tým prichádza obdobie Babieho leta. Čas v roku, kedy si ešte môžeme užiť posledné chvíľky teplých slnečných dní a zároveň načerpať inšpiráciu z...
Projekt Zrodené v EÚ prináša v spolupráci s food blogerkou Barborou Charvátovou recept z kvalitnej domácej zeleniny na kapustovo-fazuľové fašírky. Zároveň prinášame aj dôležité informácie o...
Pečenie nemusí byť vždy o tradičných príchutiach. Vyskúšajte okrem osvedčeného rokmi receptu na závin aj niečo nové! Nechajte sa inšpirovať sladkým jablkovým receptom našich babičiek a dvoma chutnými slanými re...
Vedeli ste, že Pink Chevrolet bol populárny v 80. rokoch v Hollywoode, kde si ho všetky krásne ženy objednávali v baroch a čakali, kým ich niekto odvezie domov ružovým Chevroletom?  Okúzlite ním svoje...
S projektom Zrodené v EÚ a v spolupráci s kuchárom Petrom Cvanom ochutnávame tradičné pokrmy z rôznych kútov Európy. Zo severu na juh, zo západu na východ. Počas našej gastronomickej ce...
Mnohí z nás sa s Ajvarom zoznámili v obľúbenej dovolenkovej destinácii našincov, v Chorvátsku, kde je považovaná za tradičnú a vychýrenú chuťovku tamojšej kuchyne. Je vyhľadávanou pochú...
Leto patrí šťavnatému ovociu, ovocným šťavám a zmrzlinám. Je to obdobie, kedy do seba aj svojich blízkych hádžeme príjemne vychladené kúsky ovocia a doprajeme tak nášmu telu pôžitok nielen chladivý, ale predovš...
Špargľa je vynikajúca zelenina, ktorá vám vleje energiu do žíl a povzbudí vás.Špargľa je typická jarná lahôdková zelenina, ktorá by sa pre nás mala stať povinnou oživovacou kúrou. Podľa všetkého už po týžd...