Leto sa nezadržateľne blíži a s ním aj chuť na ľahké a svieže ovocné dezerty či koláče. Odštartujte letnú sezónu pečenia s citrusovou novinkou, ktorá vás maximálne osvieži počas horúcich dní...
Ovocné pokušenie môže mať mnoho podôb, a to najmä v období zberu sladkého ovocia. V letných mesiacoch sa naše záhrady premenia na hotový raj a vy sa môžete tešiť na zber zrelých jahôd, višní, mar...
Odborníci na zdravú výživu radia, aspoň dvakrát do týždňa konzumovať ryby, ktoré sú sú súčasťou zdravého jedálneho lístka pre ich dobrú stráviteľnosť a obsah cenných 3-omega kyselín. Tešíte sa na ...
Dobrých receptov nie je nikdy dosť, a tak vám ponúkame niekoľko "kuchárskych návrhov", v ktorých hlavnú úlohú hrá lahodná špargľa.Na prípravu hlavného jedla pre jednu osobu potrebujeme cca 500 g špargle (1...
Banány dodávajú organizmu energiu a zlepšujú náladu, sú bohaté na vlákninu a pomáhajú telu zbavovať sa odpadových látok... Užitočné tipy do kuchyne, ako skladovať banány, aby vydržali čo najdlhšie chutné a jedn...
Koncom 19. storočia zaviedol zvolenčan Teodor Való výrobu nového druhu bryndze a podľa jeho receptúry sa bryndza vyrába dodnes. Chutný mäkký ovčí syr, ktorý voláme bryndza, môžeme použiť (ako je...
Mlieko bolo pre nich základným zdrojom obživy pre celú rodinu. Pili ho len tak od smädu alebo z neho vyrábali domáce maslo, smotanu či tvaroh. Kvalitné mliečne potraviny však nie sú len peknou spomienkou n...
Na svete je zaregistrovaných viac ako 300 druhov špargle. Táto rastlina je, okrem hojného využívania v kuchyni, považovaná za skvelé afrodiziakum. Okrem veľkého množstva dobrých vlastností taktiež zvyšuje...
Špenátová Shakshuka je skvelá na raňajky alebo ľahký obed. Shakshuka je charakteristická tým, že väčšinou je spojená s rajčinovou omáčkou, jej špenátová verzia vám ponúka zaujímavú alternatívu k typic...
Táto bylinka, ktorá rastie práve v období február až apríl, je skvelý životabudič. Dá sa nájsť najmä v lese a na rôznych lúkach. Nerastie úplne všade, preto ak si náhodou niekde medvedí cesnak všimnete, zapamät...
Ak ste to ešte nestihli, šup –šup natrhať medvedí cesnak do prírody, ale môžete ho nájsť doslova aj kúsok od domu. Zdravé a chutné zelené pokrmy z tohto prírodného pokladu si môžu vychutnať tí, ktorí pred...
Keď sa povie grilovačka, pizza asi nebude to jedlo, na ktoré si spomeniete. Ale keď raz ochutnáte pizzu z grilu, budete ju chcieť zas a znova. Pretože na grile sa dá robiť nielen pizza, ale aj tortill...
Cestoviny s omáčkou Bolognese majú radi azda všetci. Ako ju však v pohodlí domova uvariť tak, aby jedlo chutilo ako priamo od Taliana? Nie je to vôbec zložité! Vyskúšajte chutný recept, na ktorý vám budú stačiť...
Ste nadšencom „bleskových“ receptov, ktorých príprava zaberie len pár minút a výsledok bude ohurujúci? Potom budete túto krémovú novinku jednoducho milovať! Pustite uzdu fantázii, buďte originálny a&n...
Rodičia zapájajú deti nielen do prípravy raňajok, desiaty, ale pečú spolu aj rôzne koláče. Varenie s tatom je super a nielen preto, že vôbec neriešia poriadok v kuchyni a odpratávanie riadu ako m...
Palacinky svojim tvarom a zlatistou farbou symbolizujú slnko, vy tak do svojich domovov prinesiete prísľub jarnej nálady už vo februári. Zároveň pripájame krátky výlet do histórie tejto pochúťky, zaujímavé udal...
Patríte k vyznávačom zimných športov a hodil by sa vám tip na prípravu energeticky plnohodnotného občerstvenia "do batohu"? Keďže nie všetci lyžiari a snowboardisti dovolenkujú v luxusných hoteloch s plnou penz...
Už antická bohyňa lásky Afrodita poznala tajomstvo prípravy jedál, ktoré vám zabezpečia „večnú lásku“. A tak niet divu, že názov afrodiziakum je odovdený práve od jej mena. Dnes vieme, že chutné jedlo zosi...