Podceňujete vplyvom každodenného zhonu význam pekného prestierania? Škoda, aj to najobyčajnejšie jedlo chutí na pôsobivom prestieraní akosi lepšie...
Nielen s konzumáciou cudzokrajných lahôdok, aj s konzumáciou bežného jedla majú mnohí z nás problémy. Čítajte, ako na to...
Vôňa a chuťové účinky korenia dokážu premeniť aj celkom jednoduchý pokrm na pozoruhodný gurmánsky zážitok. Stačí dodržiavať zásadu: všetko s mierou...
...čiže liehový nápoj vyrobený destiláciou vína, bol pomenovaný podľa francúzskeho mesta Cognac. Kedy a prečo prišlo k prvej destilácii vína, nikto presne nevie.
Minulý rok bol z vinárskeho hľadiska naozaj vydarený - ponúka kvalitu, aká tu už dávno nebola... Ročník 2002 sa teda zaradil k špeciálnym ročníkom.
Zbavte sa zásob sladkých limonád a kofeínových nápojov a vytvorte si zásobu piva. Menší pohár piva denne podporuje zdravie.
Ako stoluješ, taká je tvoja kultúrna úroveň, znie neokrídlené príslovie, ale zdá sa, že pravidlá stolovania Slovákov nijak zvlášť netrápia.
Rešpektovať gastronomické pravidlá pri výbere nápojov k jedlám síce nemusíme ("proti gustu žiaden dišputát"), ale poznať by sme ich mali.
...ako sú makový, mandľový, makadamový, vlašský, sezamový, hroznový, arašídový a ľanový, majú nielen zaujímavú chuť, ale aj výživnú hodnotu.
Po príchode kolonizátorov do Ameriky nastal pomerne rýchlo problém s nedostatkom alkoholu, ktorý by mal nielen adekvátne účinky, ale ak prijateľnú chuť.
Pri víne je známe, že ho odborníci degustujú, aby zistili jeho chuť a kvalitu. My vám teraz ponúkame malého sprievodcu pre začínajúceho degustátora kávy.
...bola v minulosti považovaná za liek na rôzne neduhy... Na "podozrení", že podnecuje milostné vášne a predlžuje život sa trvá dodnes...
Pri návšteve reštaurácie sa však nikto z nás nechce cítiť ako u zubára, preto prinášame niekoľko tipov ako na to.
Pravidelné pitie zeleného čaju stimuluje nervový systém, priaznivo pôsobí na krvný obeh, navodzuje harmóniu, pohodu a znižuje únavu.