Po príchode kolonizátorov do Ameriky nastal pomerne rýchlo problém s nedostatkom alkoholu, ktorý by mal nielen adekvátne účinky, ale ak prijateľnú chuť.
Pri víne je známe, že ho odborníci degustujú, aby zistili jeho chuť a kvalitu. My vám teraz ponúkame malého sprievodcu pre začínajúceho degustátora kávy.
...bola v minulosti považovaná za liek na rôzne neduhy... Na "podozrení", že podnecuje milostné vášne a predlžuje život sa trvá dodnes...
Najstaršie čajníky, ktoré poznáme, sú čínskeho pôvodu. Boli to malé, červené, kameninové nádoby vyrobené v okolí Šanghaja okolo roku 1500.
Pri návšteve reštaurácie sa však nikto z nás nechce cítiť ako u zubára, preto prinášame niekoľko tipov ako na to.
Pravidelné pitie zeleného čaju stimuluje nervový systém, priaznivo pôsobí na krvný obeh, navodzuje harmóniu, pohodu a znižuje únavu.
Všetko, čo zvýrazní chuť pokrmu, alebo nejakým spôsobom ju modifikuje, súhrnne označujeme ako príchute.
Pod jednoduchým názvom – príchute sa skrývajú zaujímavé záležitosti ako sú rozmanité octy a horčice doplnené na druhej, sladšej strane, kečupmi.
Mnohí z nás bez raňajšej kávy už ani nedokážu vykročiť do nového dňa... Je to dôsledok kofeínovej závislosti?
Či už sa to niekomu páči alebo nie, voňavá káva sa stala skutočným symbolom oddychu a regenerácie, ale aj ranného štartovania do života...
Prvotný produkt destilácie nazval jeho objaviteľ pán de Villeneuve ako eau-de-vie – elixír večného života, nápoj proti zlej nálade či iným druhom trudnomyseľnosti.
Hoci na Slovensku aj v zahraničí radi ochutnáme špeciality miestnej kuchyne, každý z nás si isto pribalí na cestu zopár sterilizovaných výrobkov, čiže ľudovo "konzerv".
Drží vás čosi "pod krkom"? Bez zjavnej príčiny vás sprevádza pocit nepohody a neurčitej únavy? Dajte si zemiaky s avokádom a harmančekový čaj.
"Zjednodušene sa dá povedať: aký nápoj sa v jednotlivých oblastiach pije, také jedlá sa tam varia...
Každý národ má svoje špecifiká. Preto femme pre vás pripravila niekoľko národných alkoholických nápojov aj s ponukou receptov na miešané "drinky".
Grilovanie je veľmi starý, veľmi jednoduchý a veľmi zdravý spôsob prípravy jedla. Okrem toho ponúka ešte čosi - romantiku.
Rakúšania podľa prieskumu, vypijú 8,2 kg kávy na obyvateľa, väčšiu spotrebu kávy majú snáď len škandinávske krajiny.
Kus kvalitného syra, chrumkavý chlieb a pohár vína - to je symbol dokonalej harmónie, jednoduchosti a gurmánskeho zážitku.