Tí, ktorí spoznali a vyskúšali výhody tlakového hrnca tzv."papiňáka", sa ho už nechcú vzdať a bez jeho pomoci si hádam varenie ani nedokážu predstaviť...
Kaviár, losos, šampanské či čokoláda... bežný človek sa s takýmto jedlom nestretáva každý deň... Prečo si však z času na čas nedopriať niečo výnimočné?
...ak použijete marinády na rezne budú tak budú jemnejšie, v celosvetovom meradle sa rozlišuje niekoľko tisíc druhov ryže a zelenina sa varí krátko?
Mnohé vynálezy bývajú dielom náhody, a tak to bolo aj so šumivým vínom, nazývaným tiež sekt, šampanské prípadne elixír lásky...
Predlžovanie trvanlivosti potravín pomocou chladu je už dnes samozrejmosťou, každá potravina sa však musí skladovať inak.
...vás môžu poriadne potrápiť, pokiaľ nemáte v malíčku miery a váhy... A tu je malá veľká pomoc pri prekladaní lákavých receptov z angličtiny...
...tvorí rituál, ktorý prospieva telu aj duši. Podľa potreby upokojí alebo povzbudí, má liečivé účinky a dopĺňa pitný režim. Stručne povedané, sláva čaju...
Zima, to nie sú iba dovolenky, zimné športy a plesové hýrenie, to sú aj zakáľačky, fašiangové šišky, fánky a podobné "nebezpečenstvá".
Ak patríte medzi tých, ktorý si potrpia na dobrú kuchyňu, príjemnú obsluhu a radi cestujete po celom svete, mali by ste sa pridŕžať doporučeniam z Le Guide Rouge.