Letný Medokvas pod Smolenickým zámkom

Napísal Región Trnava 19. august 2021

Nenechajte si ujsť augustový letný festival medových nápojov už v sobotu 21. augusta pod zámkom v Smoleniciach. Letný Medokvas odštartuje popoludní o 15:00 hod. v areáli miestneho medovinárstva Včelovina. Na programe bude už tradične degustácia medového burčiaku, všetkých druhov medovín, medového piva či sajdru.

vcelovina_medokvas

Tohtoročnou novinkou budú miešané limonády s Včelovinou s príchuťou malín, šípok či duly, ktoré zachutia ako veľkým, tak aj malým návštevníkom. O zážitok a explóziu chutí sa postará barová osobnosť roka 2019 Róbert Šajtlava, zakladateľ Bar Impresario, ktorý v spolupráci s Regiónom Trnava a miestnym medovinárstvom vytvoril receptúru osviežujúcich drinkov.

Na Letnom Medokvase budete mať príležitosť tieto špeciálne nápoje premiérovo ochutnať práve od Róberta Šajtlavu, ktorý vám ich osobne namieša," hovorí Pavol Kudláč z medovinárstva Včelovina a dodáva, že v sobotu „nebudú chýbať ani stánky s dobrým jedlom ako sladké palacinky alebo tradičné slané šporheltníky či koláče z rúk šikovných cukrárok z blízkeho okolia. To všetko bude sprevádzané výbornou hudbou a zábavou."

Súčasťou festivalu budú aj prehliadky medovinárstva a pre deti zábavné aktivity vo včelárskej záhrade.

Vstupenky sú dostupné v predpredaji na stránke www.včelovina.sk, vstupné pre dospelých je 5€ a pre deti nad 6 rokov je to 1€. Vstupné bude možné zakúpiť aj priamo na mieste v cene 7€.   

Výťažok z podujatia bude už tradične použitý na rozvoj našej Včelárskej záhrady," dodáva Pavol Kudláč.

Festival medových nápojov Medokvas sa konal prvýkrát v roku 2015 a majitelia medovinárstva Včelovina zo Smoleníc ho organizujú každoročne na jar, v lete a na jeseň. Ako minulý rok 2020, tak aj tento rok, sa im vzhľadom na epidemiologickú situáciu podarilo usporiadať len letný augustový festival.

Miesto a čas konania festivalu: Areál medovinárstva Včelovina, Továrenská 10A, 21. augusta pod zámkom v Smoleniciach od 15:00 do 21:00 hod.

Zdroj foto: Včelovina

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.