Čajovňa v podzemí na Ventúrskej ulici v Bratislave existuje už 10 rokov. Jej tretí majiteľ Martin Jaroň sa o ňu stará ako o vlastné dieťa.
Dnes bežné sladidlo, v minulosti komodita porovnateľná so vzácnym korením. Cesty sladkej komodity však boli nevyspytateľné a často i prekvapivé.
… či na vianočné maškrtenie od spoločnosti Mondelez Slovakia.  Vianočné sviatky a dlho očakávaný Štedrý deň nám už opäť pomaly klopú na dvere, čo iste veľmi dobre zaregistrovali aj naši najmenší.
Oslava lízaniek - tejto po celom svete obľúbenej cukrovinky - pripadá každý rok na 20. júl. Vo svete sa "sviatok lízaniek" aktívne oslavuje rôznymi spôsobmi.
Konečne sa začína sezóna dozrievania šťavnatého ovocia a s ním aj želírovacia mánia. Veď ako inak uchovať tieto dary prírody a tešiť sa z nich po celý zvyšok roka?
O tom, ako vznikla lahodná pralinka, koluje viacero príbehov. Dokonca existujú aj historky o vzniku samotného pomenovania pralinka.
A máte chuť na niečo, ale jesť to nemôžete? Odhaľte jedlá pre studenú i teplú kuchyňu, s ktorými to zvládnete a zároveň si pochutnáte!
Čo tak osviežiť sa v lete s BON PARI novinkou? Značka BON PARI práve teraz prináša limitovanú edíciu určenú špeciálne pre horúce letné dni.
Japonská kuchyňa sa stala fenoménom posledných rokov a preto Sushitime, najväčšia donáška sushi v Bratislave, rozšíril svoje aktivity aj do Česka...
Ak vás grilovačka láka, no namiesto záhrady máte k dispozícii iba terasu alebo balkón, je tu pre vás pestrá ponuka elektrických grilov a receptov.
S prichádzajúcimi teplejšími dňami by sme mali ešte dôraznejšie ako v zime dbať na svoj pitný režim. Odborníci na výživu však varujú pred nadmerným konzumovaním presladených nápojov.
V premenlivých jarných dňoch si jemný likér Cordial môžete vychutnať nielen čistý, ale tiež ako teplý nápoj, tzv. Cordial čaj a ľadový Cordial počas teplejších dní!
Po vzniku tej najuniverzálnejšej pomôcky ku konzumácii jedla - lyžici - prichádzajú na rad ďalšie "nástroje" - nôž a vidlička.
...čiže liehový nápoj vyrobený destiláciou vína, bol pomenovaný podľa francúzskeho mesta Cognac. Kedy a prečo prišlo k prvej destilácii vína, nikto presne nevie.
Aké víno servírovať k rybám sladkovodným, morským, vareným, pečeným, grilovaným, vyprážaným? Aké víno servírovať k omáčkam? Čítajte...
Viaceré vedecké tímy sa už dlhší čas snažia dokázať, že čaj prospieva ľudskému organizmu. Čierne a zelené čaje majú podľa vedcov preventívne zdravotné účinky.
...čiže liehový nápoj vyrobený destiláciou vína, bol pomenovaný podľa francúzskeho mesta Cognac. Kedy a prečo prišlo k prvej destilácii vína, nikto presne nevie.
Čiernu kávu si ľudia vychutnávajú už viac ako tisíc rokov... Objavenie kávových zrn a začiatky kávového nápoja zostávajú ukryté v legendách...