Konečne sa začína sezóna dozrievania šťavnatého ovocia a s ním aj želírovacia mánia. Veď ako inak uchovať tieto dary prírody a tešiť sa z nich po celý zvyšok roka?
O tom, ako vznikla lahodná pralinka, koluje viacero príbehov. Dokonca existujú aj historky o vzniku samotného pomenovania pralinka.
A máte chuť na niečo, ale jesť to nemôžete? Odhaľte jedlá pre studenú i teplú kuchyňu, s ktorými to zvládnete a zároveň si pochutnáte!
Čo tak osviežiť sa v lete s BON PARI novinkou? Značka BON PARI práve teraz prináša limitovanú edíciu určenú špeciálne pre horúce letné dni.
Japonská kuchyňa sa stala fenoménom posledných rokov a preto Sushitime, najväčšia donáška sushi v Bratislave, rozšíril svoje aktivity aj do Česka...
Ak vás grilovačka láka, no namiesto záhrady máte k dispozícii iba terasu alebo balkón, je tu pre vás pestrá ponuka elektrických grilov a receptov.
S prichádzajúcimi teplejšími dňami by sme mali ešte dôraznejšie ako v zime dbať na svoj pitný režim. Odborníci na výživu však varujú pred nadmerným konzumovaním presladených nápojov.
V premenlivých jarných dňoch si jemný likér Cordial môžete vychutnať nielen čistý, ale tiež ako teplý nápoj, tzv. Cordial čaj a ľadový Cordial počas teplejších dní!
Po vzniku tej najuniverzálnejšej pomôcky ku konzumácii jedla - lyžici - prichádzajú na rad ďalšie "nástroje" - nôž a vidlička.
...čiže liehový nápoj vyrobený destiláciou vína, bol pomenovaný podľa francúzskeho mesta Cognac. Kedy a prečo prišlo k prvej destilácii vína, nikto presne nevie.
Aké víno servírovať k rybám sladkovodným, morským, vareným, pečeným, grilovaným, vyprážaným? Aké víno servírovať k omáčkam? Čítajte...
...čiže liehový nápoj vyrobený destiláciou vína, bol pomenovaný podľa francúzskeho mesta Cognac. Kedy a prečo prišlo k prvej destilácii vína, nikto presne nevie.
Čiernu kávu si ľudia vychutnávajú už viac ako tisíc rokov... Objavenie kávových zrn a začiatky kávového nápoja zostávajú ukryté v legendách...
...Pri objednávaní a konzumácii jedla postupujeme od ľahších jedál k ťažším; vybrané nápoje musia byť v súlade s chuťou jedla...
Škodí pitie kávy? Odpovede odborníkov sú rôzne. Je však dokázané, že kofeín zvyšuje srdečnú činnosť a za určitých okolností aj krvný tlak.
Pojem kokteil sa používa v rôznych slovných obdobách. Či už je to v pôvodnom anglickom tvare cocktail (v preklade kohútí chvost) alebo v tvare koktail.
Podceňujete vplyvom každodenného zhonu význam pekného prestierania? Škoda, aj to najobyčajnejšie jedlo chutí na pôsobivom prestieraní akosi lepšie...
Flipy sú osviežujúce alkoholické nápoje, ktoré sa vždy pijú so slamkou. Femme vám pripravila niekoľko informácii a receptov, aby ste si ich mohli pripraviť.