...Pri objednávaní a konzumácii jedla postupujeme od ľahších jedál k ťažším; vybrané nápoje musia byť v súlade s chuťou jedla...
Škodí pitie kávy? Odpovede odborníkov sú rôzne. Je však dokázané, že kofeín zvyšuje srdečnú činnosť a za určitých okolností aj krvný tlak.
Pojem kokteil sa používa v rôznych slovných obdobách. Či už je to v pôvodnom anglickom tvare cocktail (v preklade kohútí chvost) alebo v tvare koktail.
Podceňujete vplyvom každodenného zhonu význam pekného prestierania? Škoda, aj to najobyčajnejšie jedlo chutí na pôsobivom prestieraní akosi lepšie...
Flipy sú osviežujúce alkoholické nápoje, ktoré sa vždy pijú so slamkou. Femme vám pripravila niekoľko informácii a receptov, aby ste si ich mohli pripraviť.
Nielen s konzumáciou cudzokrajných lahôdok, aj s konzumáciou bežného jedla majú mnohí z nás problémy. Čítajte, ako na to...
Používame ho denne, ako tú najväčšiu samozrejmosť - až do chvíle, kým nám niekto nedá do rúk japonské paličky a nepovie jedz(!)...
...tvorí rituál, ktorý prospieva telu aj duši. Podľa potreby upokojí alebo povzbudí, má liečivé účinky a dopĺňa pitný režim. Stručne povedané, sláva čaju...
Vôňa a chuťové účinky korenia dokážu premeniť aj celkom jednoduchý pokrm na pozoruhodný gurmánsky zážitok. Stačí dodržiavať zásadu: všetko s mierou...
Väčšina z nás sa nad každodennou prípravou čaju vôbec nezamýšľa, ale aj tento úkon má svoje pravidlá, ktoré sa v záujme výsledku oplatí dodržiavať.
...je zastrešujúce označenie horúcich penových nápojov, ktoré zároveň nesú prívlastok výživné... Podávajú sa vo vysokých pohároch a s lyžičkou.
...čiže liehový nápoj vyrobený destiláciou vína, bol pomenovaný podľa francúzskeho mesta Cognac. Kedy a prečo prišlo k prvej destilácii vína, nikto presne nevie.
Minulý rok bol z vinárskeho hľadiska naozaj vydarený - ponúka kvalitu, aká tu už dávno nebola... Ročník 2002 sa teda zaradil k špeciálnym ročníkom.
Zbavte sa zásob sladkých limonád a kofeínových nápojov a vytvorte si zásobu piva. Menší pohár piva denne podporuje zdravie.
Ako stoluješ, taká je tvoja kultúrna úroveň, znie neokrídlené príslovie, ale zdá sa, že pravidlá stolovania Slovákov nijak zvlášť netrápia.
Rešpektovať gastronomické pravidlá pri výbere nápojov k jedlám síce nemusíme ("proti gustu žiaden dišputát"), ale poznať by sme ich mali.
...ako sú makový, mandľový, makadamový, vlašský, sezamový, hroznový, arašídový a ľanový, majú nielen zaujímavú chuť, ale aj výživnú hodnotu.
...jeho základ tvorí neutrálny alkohol (lieh), ktorý je dochucovaný rôznymi príjemnými ingredienciami a každý má svoj originálny recept a legendu.