Parené syry majú v kuchyni široké využitie. Dajú sa použiť na zapekanie, do šalátov, ako súčasť studených mís alebo napríklad na grilovanie. Spotrebiteľský časopis dTest sa tentokrát v testovaní zameral na...
Špagety, penne, farfale, tortellini, fusilli aj obyčajné kolienka - všetky tieto cestoviny majú dnes svoj deň. Svetový deň cestovín sa  oslavuje 25. októbra už od roku 1995, kedy sa v Ríme konal prvý...
Chystáte sa do niektorej z arabských krajín? Vyskúšajte "na mieste činu" aj niečo iné ako hotelovú stravu - dajte si falafel, fatyzer alebo aspoň baklavu. Kto vychádza z predstavy, že arabská kuchyňa je pl...
Na Slovensku sa ročne predajú stovky ton fairtradeovej kávy, z toho až 80 % je z Tchibo. Prečo by sme mali uprednostňovať fairtradeovú kávu aj my ako spotrebitelia?Odpoveď na otázku je veľmi jednoduch...
Prečítajte si málo známe fakty o griloch a grilovaní a okoreňte nimi vašu ďalšiu grilovačku. Veď len málokto tuší, ako vôbec vznikol prvý gril, či aký je rekord v počte ugrilovaných steakov...
Horúce letné dni sú už za dverami a terasy sú pripravené na partie priateľov a rodinné oslavy. Žiadne leto sa nezaobíde bez osviežujúcich drinkov, ktoré nám dodajú potrebnú hydratáciu, osvieženie a v neposledno...
Bez lásky k dobrému jedlu by to nebolo skrátka ono. Aj z tohto dôvodu vzniklo legendárne Ochucovadlo Podravka, ktoré poznajú všetky generácie! Unikátne spojenie kvalitných korenín a sušenej zeleniny tvorí...
Viete, že ak použijete marinády na rezne budú tak budú jemnejšie, v celosvetovom meradle sa rozlišuje niekoľko tisíc druhov ryže a zelenina sa varí krátko?
Ako ukázal nedávny prieskum spoločnosti Danone, čoraz viac Slovákov uvažuje o svojom stravovaní a uvedomuje si výhody zvýšeného príjmu rastlinnej stravy. Kým pred rokom boli medzi Slovákmi flexitariáni zastúpen...
Kardamóm patri medzi najstaršie koreniny na svete a najhodnotnejšie. Je treťou najdrahšou koreninou za šafranom a vanilkou. V kuchyni ozvláštni sladké jedlá a zvýrazní pikantné chute. Je neo...
Jedzte viac vlákniny! Určite ste to už tiež niekedy počuli. Viete, prečo je vláknina taká dôležitá? V akých potravinách je jej najviac? Ako je to s vlákninou počas keto diéty a koľko vlákniny vaš...
Našťastie táto zelenina je dostupná na našom trhu po celý rok a tak sa nemusíme obmedzovať v jej konzumácii ani v experimentovaní v kuchyni. Je všeobecne známe, že len tá zelenina je chutná, ktorá rástla n...
O tom aká je svetoznáma minerálna voda  Vincentka z Luhačovíc podľa abecedy informuje Jan Šumšal, riaditeľ spoločnosti Vincentka, a. s.. Názov Vincentka sa objavil v roku 1792. História predaja Vincen...
Tento rok je tomu presne sto rokov od chvíle, kedy svetlo sveta uzrel prvý HARIBO medvedík Goldbären. Prešiel si niekoľkými premenami, ale na svoj vek vyzerá vskutku dobre. . V spoločnosti je stále obľúben...
Dnes máme na trhu veľké množstvo zmrzlín a nanukov. Ľudia zmrzlinu jednoducho milujú, je to pre nich istý druh odpočinku, pôžitok, trávenie spoločných chvíľ s blízkymi ľuďmi. Avšak treba si vyberať kv...
Je to jedna z kľúčových surovín používaných pri varení piva. Rastlina, na ktorej stojí a padá jeho chuť a vôňa. Vedeli ste, že chmeľ je príbuzný konope a že sa pestuje aj na Slovensku? Pýtate sa, preč...
Kuchynský robot je naozaj šikovný pomocník do domácnosti. Ak ho ešte nemáte, poradíme vám ako si vybrať ten správny. Je pre vás najvyužívanejšou miestnosťou vo vašej domácnosti práve kuchyňa?
Pravda, mýty či história vzniku tradičnej ˇčípoš“ kuchyne? Na svete existuje mnoho jedál, ktorým prisudzujeme mylný pôvod. Guláš, paprikáš, perkelt, segedín, haláslé, štipľavá paprika, klobása, šomlóhalušky. Ta...