Keď sú dni stále kratšie, za oknom sychravo a mrazivý vietor prefúkne aj ten najlepší kabát, každý z nás radšej trávi čas doma v teple. Naši blízki a útulnosť domova snúbiaca sa s huňatými dekami a&nb...
Jedzte viac vlákniny! Určite ste to už tiež niekedy počuli. Viete, prečo je vláknina taká dôležitá? V akých potravinách je jej najviac? Ako je to s vlákninou počas keto diéty a koľko vlákniny vaš...
Našťastie táto zelenina je dostupná na našom trhu po celý rok a tak sa nemusíme obmedzovať v jej konzumácii ani v experimentovaní v kuchyni. Je všeobecne známe, že len tá zelenina je chutná, ktorá rástla n...
O tom aká je svetoznáma minerálna voda  Vincentka z Luhačovíc podľa abecedy informuje Jan Šumšal, riaditeľ spoločnosti Vincentka, a. s.. Názov Vincentka sa objavil v roku 1792. História predaja Vincen...
Tento rok je tomu presne sto rokov od chvíle, kedy svetlo sveta uzrel prvý HARIBO medvedík Goldbären. Prešiel si niekoľkými premenami, ale na svoj vek vyzerá vskutku dobre. . V spoločnosti je stále obľúben...
Dnes máme na trhu veľké množstvo zmrzlín a nanukov. Ľudia zmrzlinu jednoducho milujú, je to pre nich istý druh odpočinku, pôžitok, trávenie spoločných chvíľ s blízkymi ľuďmi. Avšak treba si vyberať kv...
Je to jedna z kľúčových surovín používaných pri varení piva. Rastlina, na ktorej stojí a padá jeho chuť a vôňa. Vedeli ste, že chmeľ je príbuzný konope a že sa pestuje aj na Slovensku? Pýtate sa, preč...
Kuchynský robot je naozaj šikovný pomocník do domácnosti. Ak ho ešte nemáte, poradíme vám ako si vybrať ten správny. Je pre vás najvyužívanejšou miestnosťou vo vašej domácnosti práve kuchyňa?
Pravda, mýty či história vzniku tradičnej ˇčípoš“ kuchyne? Na svete existuje mnoho jedál, ktorým prisudzujeme mylný pôvod. Guláš, paprikáš, perkelt, segedín, haláslé, štipľavá paprika, klobása, šomlóhalušky. Ta...
Kávová kultúra na Slovensku napreduje len veľmi pomaly. Aj keď sa za kávičkára pasuje väčšina obyvateľov krajiny, drvivá časť z nich pije len kávu podradnej kvality. Podľa slovenského blogera si kvalitnú k...
Bravčové mäso neodmysliteľne patrí do každej slovenskej kuchyne. Ako a kde ho nakupovať, na čo si dať pozor a ako využiť jednotlivé časti mäsa tak, aby ste dosiahli maximálny gastronomický zážitok aj v pohodlí...
Káva je pre mnohých z nás nápojom, bez ktorého si nevieme predstaviť deň. Bez ohľadu na spôsob prípravy si však chute a benefity kávy užijeme iba vtedy, ak je kvalitná či už káva ako nápoj, alebo samo...
Redukcia váhy patrí medzi jedno z piatich najčastejších predsavzatí. Ak je aj pre vás začiatok ďalšieho roka po bohatom vianočnom hodovaní symbolom nového štartu, máme pre vás inšpiráciu, ako si ho udržať...
Kofeín je látka, ktorá má na ľudský organizmus povzbudzujúce účinky. Niektorým z nás sa však stáva, že po káve cítime nevoľnosť, nepokoj, prípadne až závrate či triašku! Čo však robiť, ak si túžime vychutn...
Každý by chcel schudnúť čo najrýchlejšie, aby sa mohol novou, štíhlou postavou chváliť čo najskôr. Rýchlosť chudnutia však závisí od niekoľkých aspektov – vek, pohlavie, zdravotný stav, ale ale aj počiatočná vá...
Ako už určite viete, pri ketónovej diéte sú sacharidy vaším najväčším nepriateľom. A svojho úhlavného nepriateľa by ste mali dobre poznať. Pri ketónovej diéte je potrebné obmedziť sacharidy...
Vychutnávajte si život so všetkým čo k tomu patrí - dobré jedlo, dobré pitie a dobrá spoločnosť. Špeciálne sviatky sú vždy okamihom, kedy sa za jedným stolom plným slávnostných jedál zíde celá rodina.
Čo vám napadne ako prvé, keď sa povie tekvica? Niekomu vydlabaný tekvicový lampión a Halloween, inému lahodná krémová polievka oranžovej farby alebo tekvicový koláč. Sezóna tekvíc je v plnom prúde, le...