Pod jednoduchým názvom – príchute sa skrývajú zaujímavé záležitosti ako sú rozmanité octy a horčice doplnené na druhej, sladšej strane, kečupmi.
Hoci na Slovensku aj v zahraničí radi ochutnáme špeciality miestnej kuchyne, každý z nás si isto pribalí na cestu zopár sterilizovaných výrobkov, čiže ľudovo "konzerv".
"Zjednodušene sa dá povedať: aký nápoj sa v jednotlivých oblastiach pije, také jedlá sa tam varia...
Grilovanie je veľmi starý, veľmi jednoduchý a veľmi zdravý spôsob prípravy jedla. Okrem toho ponúka ešte čosi - romantiku.
Kus kvalitného syra, chrumkavý chlieb a pohár vína - to je symbol dokonalej harmónie, jednoduchosti a gurmánskeho zážitku.
V období staroveku sa hľadelo na med ako na zázrak; a ešte i dnes, napriek dlhodobým vedeckým výskumom, zostáva veľkou záhadou.
Jeho názov je odvodený od jeho spôsobu sušenia na slame a ide o veľmi kvalitné sladké víno z neskorého zberu, ktoré je vhodným tipom aj pre darček.
To, ako správne degustovať víno, každý z nás aspoň teoreticky ovláda, ale dobrej degustácii musí predchádzať aj správne podávanie tohto moku.
Pojem čaj o piatej snáď v každom vyvolá predstavu, ako sa postaršie anglické dámy na konci 19. storočia stretávajú v nóbl salóniku, kde z porcelánových šálok popíjajú čaj.
Ten, kto má v obľube syry určite potvrdí, že talianske syry patria k tým chutnejším a kvalitnejším, treba tiež podotknúť, že tridsať druhov z tých najznámejších vlastní ochrannú známku.
Tí, ktorí spoznali a vyskúšali výhody tlakového hrnca tzv."papiňáka", sa ho už nechcú vzdať a bez jeho pomoci si hádam varenie ani nedokážu predstaviť...
Predlžovanie trvanlivosti potravín pomocou chladu je už dnes samozrejmosťou, každá potravina sa však musí skladovať inak.