O pôvode slova „kokteil“ aj to čo by nám nemalo chýbať v domácom bare pri jeho príprave sme už písali, teraz vám ponúkame recepty...
Tofu sa vyrába zo sóje a jej názov pochádza z japonského slova „shoyu“, femme vám ponúka niekoľko receptov na oživenie vášho jedálneho lístka.
... je sladká javorová pochúťka, ktorú aj u nás dostanete v obchodnej sieti. Pri kúpe si všímajte zloženie, pretože niektoré výrobky obsahujú cukor alebo iné sirupy.
Stredomorská grilovaná zelenina, rajčiny so zemiakmi, pečená paprika. femme vám želá dobrú chuť a pravú letnú pohodu!
...túžime konzumovať predovšetkým v letných dňoch. Môže to byť napríklad mliečný koktail, zmrzlinový koktail alebo zmrzlinový strek.
Femme pre vás pripravidla niekoľko receptov, ktoré vytvárajú bohaté obedové menu s ponukou zeleninových aj mäsových jedál...
Zemiaky sú ako každodenný chleba, nemožno sa nimi prejesť. Navyše sa dajú konzumovať nielen ako príloha, ale aj ako hlavné jedlo... záleží len na fantázii...
Chcete pripraviť pre rodinu či priateľov malé občerstvenie, ktoré má byť zároveň príjemným prekvapením? Použite exotické ovocie...
...patria medzi obľúbené vianočné cukrovinky, femme vám pripravila recepty s klasickou receptúrou, ale aj s príchuťami, ktoré ich úplne zmenia.
V období, keď ortuť teplomera vystupuje denne na vyššie priečky ani náš organizmus nevyžaduje veľmi sýte jedlá, skúste sa inšpirovať takýmito receptami od femme.
Polievka je jedlo, ktoré v zime príjemne zahreje, v lete osvieži, dáva pocit domáckej pohody, a môže tiež zasýtiť ako hlavné jedlo.
Šaláty síce na dlhú dobu nezasýtia, ale tiež organizmus nezaťažia a dodajú mu vitamíny a vlákninu. Navyše, ich príprava je rýchla a ľahká.
... patria neodmysliteľne k zime, ich sladkasto kyslá vôňa nás nabíja energiou a samotné plody sú bohaté na vitamín C, ktorý v tomto období potrebujeme.
V Taliansku často pripravujú cestoviny aj s rôznymi druhmi rýb, napríklad pre Sicíliu sú najpoužívanejšie sardinky a tuniak.
Sladká bodka za koncom roka je asi najlepšie čo môžete urobiť. Skúste si s nami pripraviť niekoľko jednoduchých dezertov na sviatočný stôl.